Resultaten i EU-valet 

 
 

Dela den här sidan: 

En ny dynamisk hemsida innehåller alla resultat från tidigare och så småningom kommande EU-valet och finns nu på alla officiella EU-språk.

https://valresultat.eu/ kommer att uppdateras i realtid på valnatten den 26 maj med de övergripande EU-valresultaten, inklusive nationella resultat, i takt med att uppgifterna skickas in av de nationella myndigheterna.

Tidigare EU-val

På hemsidan finns det information om sammansättningen i alla tidigare Europaparlament sedan 1984, om uppdelningen mellan nationella partier och politiska grupper sedan 1979 och om alla resultat på nationell nivå sedan 2009. Sajten innehåller också information om hur EU-valet utvecklats, t.ex. när det gäller könsfördelningen i kammaren.

En dynamisk och interaktiv hemsida

  • Det komparativa verktyget kan jämföra data mellan olika val.
  • Användarna kan också utforska möjliga nya parlamentariska koalitioner med hjälp av majoritetsräknaren så fort som de första officiella prognoserna görs tillgängliga den 26 maj.
  • En widget kan skräddarsy webbplatsen efter dina behov. Den kan offentliggöra de historiska resultaten av valet till Europaparlamentet på din webbplats och tillhandahålla slutresultat.
  • Ladda ner informationsbladen i öppna dataformat (json, xml och csv) och grafiska bilder (jpg och png).

Om du vill kunna använda rådata på valnatten och ta del av uppdateringar kan du prenumerera på information om hur du gör det genom att skicka ett e-postmeddelande till: election-results-data@europarl.europa.eu.