12u00: Debat: Europese verkiezingen - Actie. Reactie.Impact!

Isabelle Durant, ondervoorzitter van het Europees Parlement (EP) zal een welkomstrede houden en een debat leiden met een panel van EP-leden uit alle fracties over het belang en de impact van de komende verkiezingen. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen aan het panel en om meer te weten te komen over het leven en het werk van de EP-leden in het Europa van vandaag.

Bezoek het halfrond

De onlangs gerenoveerde vergaderzaal van het Europees Parlement in Brussel zal de hele dag open zijn. Het halfrond wordt klaargezet voor de verkiezingsavond van 25 mei, zodat u de opwindende sfeer van de komende verkiezingen kunt opsnuiven.

De fracties van het Europees Parlement

Momenteel zijn 7 fracties actief in het Europees Parlement. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 100 nationale politieke partijen. Ze zijn georganiseerd volgens politieke voorkeur. In deze uiterst belangrijke periode voor de verkiezingen staan ze te popelen om u te vertellen wat ze de afgelopen 5 jaar hebben bereikt, en waar ze na de verkiezingen voor zullen strijden. Tijdens de Opendeurdag kunt u hun stand bezoeken om informatie te verzamelen, van gedachten wisselen met een parlementslid of deelnemen aan één van de interactieve activiteiten die de vertegenwoordigers voor u in petto hebben. De perfecte gelegenheid om na te denken over wie het best uw mening vertegenwoordigt en uw hoop voor de toekomst zal waarmaken.

De directoraten-generaal (DG's) van het Europees Parlement

Na de verkiezingen zal het Europees Parlement 751 leden tellen. Het is de op één na grootste democratische vergadering ter wereld. Voor hun dagelijkse werking rekenen de afgevaardigden op tal van andere afdelingen in het Europees Parlement, de zogenaamde directoraten-generaal. De DG's hebben aan hun stand een hele reeks van activiteiten voor jong en oud in petto.


Grieks voorzitterschap

Griekenland neemt momenteel het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waar en viert dat met twee evenementen. Geniet van een uitstekende fototentoonstelling van Emmanuella Argyropoulou op de begane grond. En als u in een meer avontuurlijke bui bent, waarom doet u dan niet gewoon mee met de Griekse dansgroep "Compagnie de danse Fanouris Trikilis" die zal optreden buiten het zelfbedieningsrestaurant ?