Avdio pododdaje

 
Weekly briefing (OR)
 

Na briefingu se napovejo glavni dogodki, povezani z dejavnostmi EP v naslednjem tednu, na primer seje parlamentarnih odborov, javne obravnave, obiski itd. Predstavnik za stike z javnostmi EP predstavi program, temu pa sledijo vprašanja in odgovori.

 
Pre-session briefing (OR)
 

Na briefingu se napovejo glavni dogodki s programa plenarnega zasedanja v Strasbourgu. Nato vodje političnih skupin pregledajo prednostne naloge s programa. Briefing se zaključi z vprašanji in odgovori.

 
Čas za vprašanja predsedniku Komisije (OR)
 

Čas za vprašanja predsedniku Komisije traja eno uro in ima dva dela: prvih 30 minut predsednik odgovarja na krog vprašanj vodij političnih skupin na temo, o kateri želijo razpravljati. Za tem dobijo besedo drugi poslanci, ki zastavijo vprašanja na vnaprej določeno temo splošnega pomena.

 
 
 
Poddaje v Evropskem parlamentu: kako začeti

Poddaje vam omogočajo avtomatični sprejem najnovejših epizod programa, na katerega ste se naročili, takoj ko bodo te na voljo. Da bi lahko prejemali te poddaje, se morate na njih naročiti, tako kot bi se recimo na revijo. Ta naročnina je brezplačna in jo lahko kadarkoli odpoveste. Zaenkrat Evropski parlament objavlja le zvočne poddaje.

Najprej boste potrebovali programsko opremo za predvajanje poddaj ali pa račun pri katerem od ponudnikov spletnih predvajalnikov poddaj. Večina teh orodij je na voljo brezplačno.

Skopirajte naslov RSS poddaje v vašo programsko opremo ali spletni bralnik in se nanj naročite. Tako bo vaša oprema ali bralnik vedel, kje bodo objavljene nove epizode vaše izbrane poddaje.