Cei care ne apără libertățile

Pentru a marca cea de a 30-a aniversare a premiului, Parlamentul, împreună cu patru fotografi de la Agenția Magnum, prezintă poveștile unor militanți pentru drepturile omului din zilele noastre.

Proiectul fotografic intitulat „Cei care ne apără libertățile" explorează viața de zi cu zi a două femei și doi bărbați care luptă pentru drepturile omului în Cambodgia, Tunisia, Etiopia și Bosnia și Herțegovina.

Asma Kaouech, Tunisia

fotografiată de Newsha Tavakolian

Asma Kaouech, Sakharov Fellow

© Newsha Tavakolian / Magnum Photos, 2017

Fotografa iraniană Newsha Tavakolian prezintă activitatea Asmei Kaouech axată pe prevenirea radicalizării tinerilor tunisieni. În cele 25 de fotografii ale sale, ea dezvăluie luptele și speranțele tinerei generații tunisiene, în perioada care s-a scurs de la revoluția din 2011.

Ameha Mekonnen, Etiopia

fotografiat de Enri Canaj

Ameha Mekonnen, Sakharov Fellow

© Enri Canaj / Magnum Photos, 2017

Enri Canaj se află în spatele camerei care urmărește activitatea profesională și viața personală a avocatului etiopian Ameha Mekonnen. Fost funcționar public, Ameha conduce în prezent Consiliul pentru Drepturile Omului, o organizație care apără dreptul jurnaliștilor și bloggerilor de a-și exprima liber opiniile.

Jadranka Miličević, Bosnia și Herțegovina

fotografiată de Bieke Depoorter

Jadranka Miličević, Sakharov Fellow

© Bieke Depoorter / Magnum Photos, 2017

Opera fotografei belgiene Bieke Depoorter dezvăluie în 25 de cadre intimitatea profundă din spatele activității de zi cu zi a Jadrankăi Miličević.  Jadranka, care a fugit în 1992, în timpul războaielor din Balcani, din Sarajevo pentru a se refugia în Serbia, a înființat două ONG-uri - CURE și CARE - pentru a le ajuta pe femeile victime ale violențelor și discriminărilor.

Samrith Vaing, Cambodgia

fotografiat de Jérôme Sessini

Samrith Vaing, Sakharov Fellow

© Jérôme Sessini / Magnum Photos, 2017

Ochiul experimentat al fotoreporterului francez Jérôme Sessini urmărește activitatea pe care Samrith Vaing o desfășoară zilnic în Cambodgia în sprijinul luptei minorității Bunong împotriva acaparării terenurilor de către multinaționale. Sessini transmite aspectele esențiale ale vieții indigenilor cu ajutorul fotografiilor în alb și negru.