De försvarar våra friheter

Med anledning av Sacharovprisets 30-årsjubileum presenterar parlamentet tillsammans med fyra Magnumfotografer historier om människorättsaktivister i dag.

Fotoprojektet De försvarar våra friheter dyker ner i vardagen hos två kvinnor och två män som kämpar för de mänskliga rättigheterna i Kambodja, Tunisien, Etiopien och Bosnien och Hercegovina.

Asma Kaouech, Tunisien

av Newsha Tavakolian

Asma Kaouech, Sakharov Fellow

© Newsha Tavakolian / Magnum Photos, 2017

Den iranska fotografen Newsha Tavakolian porträtterar Asma Kaouechs arbete med att hindra tunisiska ungdomar från att radikaliseras. Med sina 25 fotografier skildrar hon kampen och förhoppningarna hos en ny generation tunisier efter revolutionen 2011.

Ameha Mekonnen, Etiopien

av Enri Canaj

Ameha Mekonnen, Sakharov Fellow

© Enri Canaj / Magnum Photos, 2017

Enri Canajs kamera följer den etiopiske advokaten Ameha Mekonnen i hans arbete och privatliv. Efter att tidigare ha varit anställd i statens tjänst är Ameha numera chef för Human Rights Council, en organisation som försvarar journalisters och bloggares rätt att fritt uttrycka sina åsikter.

Jadranka Miličević, Bosnien och Hercegovina

av Bieke Depoorter

Jadranka Miličević, Sakharov Fellow

© Bieke Depoorter / Magnum Photos, 2017

Den belgiska fotografen Bieke Depoorter skildrar med 25 bilder den självutlämnande närhet som präglar Jadranka Miličevićs dagliga arbete. Jadranka, en före detta flykting från kriget på Balkan som 1992 flydde från Sarajevo till Serbien, har grundat två ideella organisationer, Cure och Care, för att hjälpa kvinnor som utsatts för våld och diskriminering.

Samrith Vaing, Kambodja

av Jérôme Sessini

Samrith Vaing, Sakharov Fellow

© Jérôme Sessini / Magnum Photos, 2017

Den franske fotografen Jérôme Sessinis vana öga följer Samrith Vaing i Kambodja och hans dagliga arbete med att stödja bunongfolkets kamp mot multinationella bolag som roffar åt sig deras mark. Med svartvita bilder berättar Sessini om människornas tillvaro.