Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Διαδικασία : 2005/2082(INI)
Διαδρομή στην ολομέλεια
Διαδρομή των εγγράφων :

Κείμενα που κατατέθηκαν :

A6-0131/2006

Συζήτηση :

PV 31/05/2006 - 13
CRE 31/05/2006 - 13

Ψηφοφορία :

PV 01/06/2006 - 7.12
CRE 01/06/2006 - 7.12
Αιτιολογήσεις ψήφου

Κείμενα που εγκρίθηκαν :

P6_TA(2006)0239

Συζητήσεις
Τετάρτη 31 Μαΐου 2006 - Βρυξέλλες Έκδοση ΕΕ

13. Συμφωνία διατλαντικής εταιρικής σχέσης ΕΕ/ΗΠΑ - Διατλαντικές οικονομικές σχέσεις ΕΕ/ΗΠΑ (συζήτηση)
PV
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. Η ημερήσια διάταξη προβλέπει την κοινή συζήτηση των ακόλουθων εκθέσεων:

– (A6-0173/2006) του κ. Brok, εξ ονόματος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας Συμφωνίας Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης (2005/2056(INI)) και

– (A6-0131/2006) της κ. Mann, εξ ονόματος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, σχετικά με τις διατλαντικές οικονομικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ (2005/2082(INI)).

 
  
MPphoto
 
 

  Elmar Brok (PPE-DE), εισηγητής. – (DE) Κυρία Πρόεδρε, κυρία Plassnik, κυρίες και κύριοι Επίτροποι, θεωρώ –και για τους λόγους που συζητήσαμε προηγουμένως– ότι η διατλαντική σχέση έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία.

Είναι ένα θέμα που σχετίζεται με τη λειτουργία του ΝΑΤΟ, που ήταν και είναι απολύτως απαραίτητο για τη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης. Ως προς τα σημαντικά ζητήματα της οικονομίας και του εμπορίου υπάρχουν αντιθέσεις, αλλά και συμφωνίες. Αυτή η διατλαντική κοινότητα είναι και μία κοινότητα αξιών, παρ’ όλες τις συζητήσεις που διεξάγουμε για επιμέρους θέματα. Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται σιγά-σιγά.

Μου έκανε εντύπωση το ότι πριν από 15 ημέρες, και μετά από δική μου παράκληση, ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κ. Lawrow επισκέφτηκε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και πρότεινε να επεκταθεί τον επόμενο χρόνο η συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας με τη Ρωσία και να δημιουργηθούν βαθύτεροι θεσμικοί δεσμοί μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ρωσίας και της ΕΕ.

Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει συμφωνίες με σχεδόν τους πάντες στον κόσμο. Μόνο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν συμφωνίες. Αυτό κάποια στιγμή θα έχει συνέπειες. Παρατηρώντας τις προετοιμασίες της διάσκεψης κορυφής –που προχωρούν με τις άριστες προσπάθειες του Συμβουλίου και της Επιτροπής– διαπιστώνω ότι θα είναι και πάλι μια συζήτηση για πολλά επιμέρους σημεία για τα οποία είτε θα υπάρξει συμφωνία είτε όχι, ωστόσο, δεν υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα ή πλαίσιο όπου θα εντάσσονταν οι συζητήσεις, ένα πλαίσιο που θα μας επέτρεπε επιπλέον να συμπεριλάβουμε και το αμερικανικό κογκρέσο, γιατί όποιος γνωρίζει την αμερικανική πολιτική στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ξέρει ότι το να μιλά κανείς με την κυβέρνηση δεν αρκεί.

Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει να βρούμε συμβατικές λύσεις που θα επιτρέπουν να γίνει η διατλαντική δήλωση μια συμφωνία διατλαντικής εταιρικής σχέσης. Μια τέτοια συμφωνία θα προσέφερε ένα πλαίσιο –αυτό θα το παρουσιάσει πολύ πιο αναλυτικά στη συνέχεια η κ. Mann για τον τομέα της οικονομικής πολιτικής– που θα καθιστούσε δυνατή τη γρηγορότερη επίτευξη συμφωνίας ακόμα και στην περίπτωση εντάσεων και συγκρούσεων συμφερόντων. Αυτό το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για τους λόγους που προανέφερα.

Είναι γεγονός, και το καταλαβαίνουν και οι πολίτες, ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί πλέον να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά μόνο του. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μέχρι το 2015 μια διατλαντική αγορά που θα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα σχετικά προβλήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική και την ανάγκη να εξασφαλιστεί η πολυμερής διάσταση. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ εδώ: μια διμερής σχέση δεν πρέπει να καταστρέψει την πολυμερή προσέγγιση, για παράδειγμα, του ΠΟΕ.

Αυτό που θα μπορούσε όμως να κάνει η συμφωνία αυτή είναι να μας οδηγήσει σε μία «κοινότητα δράσεων» προκειμένου να προαχθεί η παγκόσμια και περιφερειακή συνεργασία επί τη βάσει κοινών αξιών. Βάση της συμφωνίας θα ήταν οι κοινές αξίες και το κοινό μας ενδιαφέρον για τη συμφωνία αυτή.

Ένα τέτοιο ζήτημα είναι το θέμα του Ιράν, όπου μπορούμε να επιτύχουμε κάτι μόνο αν ενεργήσουμε από κοινού για να εμποδίσουμε με ειρηνικό τρόπο την κατασκευή ατομικών βομβών. Σε ειρηνικές λύσεις πρέπει να καταλήξουμε και στη Μέση Ανατολή, όπου είναι συγκεντρωμένα κοινά συμφέροντα και αξίες. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου που ξεπερνά τον διάλογο του ΝΑΤΟ. Ο διατλαντικός νομοθετικός διάλογος, που αυτό το διάστημα δεν προχωρεί καθόλου γρήγορα, θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια διατλαντική συνέλευση. Αυτά μπορεί τώρα να είναι ονειροπολήματα και φαντασίες, εγώ όμως θεωρώ αναγκαίο να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Για να λειτουργήσει μια τέτοια συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να θεσπίσει ως πρώτο βήμα ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στην Ουάσιγκτον, και το αντίστροφο, προκειμένου να λαμβάνουμε γνώση της νομοθεσίας όσο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Οι εισηγητές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να μπορούν να συζητήσουν με τους ομόλογούς τους στο αμερικανικό κογκρέσο για να προχωρήσουν τα πράγματα. Έτσι θα επιτυγχάνεται συναίνεση ήδη κατά την προπαρασκευαστική φάση και δεν θα υπάρχει στη συνέχεια δυσαρέσκεια σαν κι αυτήν που προξένησαν π.χ. τώρα οι δικαστικές αποφάσεις για παλαιότερα γεγονότα.

Θεωρώ ότι πρέπει να ασκούμε την επικριτική μας θέση. Σε πολλά θέματα, όπως το Διεθνές Δικαστήριο, η αλλαγή του κλίματος και το Ιράκ οι ΗΠΑ υιοθέτησαν μια στάση για την οποία πρέπει να ασκήσουμε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όμως η κριτική –που ασκείται σε μία επιμέρους κυβέρνηση, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αφορά συγκεκριμένα θέματα– δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να μεγαλώσει το διατλαντικό χάσμα. Για τον λόγο αυτόν, το Συμβούλιο, η Επιτροπή και η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να βρουν επιτέλους τη δύναμη να ξεπεράσουν την εφήμερη προσέγγιση και να θέσουν σε μια ευρύτερη και βαθύτερη βάση αυτή τη συμμαχία.

 
  
MPphoto
 
 

  Erika Mann (PSE), εισηγήτρια. – (DE) Κυρία Πρόεδρε, χαιρετώ όλους τους συναδέλφους και, φυσικά, το Συμβούλιο και την Επιτροπή. Όπως συμβαίνει συχνά, είχα τη μεγάλη ευχαρίστηση να συντάξω τη συνοδευτική έκθεση εξ ονόματος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, στην οποία επικεντρώνομαι περισσότερο στο εξωτερικό εμπόριο και τα οικονομικά ζητήματα.

Όπως και στο παρελθόν, συμφωνώ με τις απόψεις του συναδέλφου μου κ. Brok. Συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια –όπως πολλοί συνάδελφοι εδώ στο Σώμα– και πάντα είχαμε και μεγάλη υποστήριξη από το Σώμα, πράγμα για το οποίο θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες.

Εξετάζοντας τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, βλέπει κανείς ότι βασικά η έκθεσή μου περιλαμβάνει μία κεντρική ιδέα. Η Επιτροπή ασφαλώς συμφωνεί ότι πρέπει να ξεκινάμε από την πραγματικότητα. Έχουμε ήδη μία διατλαντική αγορά – υπάρχει, απλά πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε. Συζητάμε διαρκώς για όλα όσα πρέπει να κάνουμε και εστιαζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στους εμπορικούς φραγμούς που έχουμε και με τους οποίους ασχολείται καθημερινά ο Τύπος, ενώ πολλές φορές δεν βλέπουμε καθόλου τα θετικά που έχουμε επιτύχει. Γι’ αυτό, η παρούσα έκθεση μας καλεί να αντιληφθούμε για μια φορά ποια είναι η πραγματικότητα. Ποια είναι η πραγματική έκταση του εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ; Ποιες επενδύσεις πραγματοποιούνται; Επίσης, ποιος είναι ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ; Όπως μπορούμε να δούμε, ο αριθμός τους είναι τεράστιος. Δεν θέλω να σας κάνω τώρα να βαρεθείτε, όμως ο αριθμός αυτός είναι αστρονομικός.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από το εμπόριο αυτό είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλος. Βάσει των στοιχείων που είναι γνωστά και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, είναι 7 εκατομμύρια – όμως ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος, γιατί υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν τα έχουμε λάβει. Ένα παράδειγμα που επαναλαμβάνω διαρκώς είναι η διάσημη ναυαρχίδα μας, το Airbus από την ευρωπαϊκή πλευρά, και το Boeing από την αμερικανική πλευρά. Είμαστε πάντα περήφανοι, και τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι μια καθαρά ευρωπαϊκή ή καθαρά αμερικανική επιχείρηση, αντίστοιχα – δεν είναι όμως έτσι. Η αμοιβαία εξάρτηση μεταξύ των δύο αυτών επιχειρήσεων είναι περίπου της τάξεως του 40%. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα. Κοιτάξτε την εταιρεία MTU. Είχα τη μεγάλη ευχαρίστηση να παρακολουθήσω τη λειτουργία της στην εκλογική μου περιφέρεια. Όταν για παράδειγμα επισκευάζονται αεροσκάφη –σε επιφάνειες εργασίας που κινούνται παράλληλα– μπορείτε να δείτε να επισκευάζονται με τη σειρά τους Airbus και Boeing, μια το ένα και μια το άλλο. Αυτό όμως είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχτούμε στη γνώση της πραγματικότητας και να προχωρήσουμε με βάση τη νέα διατλαντική ατζέντα του 1995 και την οικονομική ατζέντα που έχουμε από το 1998, η οποία υπάρχει σε όλες τις διασκέψεις κορυφής, σε όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής και η οποία καταγράφηκε και επιβεβαιώθηκε στον νομοθετικό διάλογο που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στη Βιέννη μεταξύ των συναδέλφων μας στο Κοινοβούλιο και των Αμερικανών· πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα – όχι τεράστιο, μόνο ένα μικρό βήμα, και να πούμε: ας άρουμε επιτέλους τους φραγμούς που προξενούν προβλήματα.

Αυτό δεν αφορά, όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι έξω, την άρση των φραγμών για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου –η ATTAC προκάλεσε εδώ κάποια αναταραχή– αλλά ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τα τεχνικά εμπόδια, όπως κάναμε για πολλά χρόνια. Κάνοντάς το θα διατηρήσουμε τις προδιαγραφές μας και την αρχή της προφύλαξης και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς.

Η κυριαρχία της ΕΕ και των κρατών μελών δεν πρόκειται να θιγεί από αυτό και δεν πρόκειται για μια αφελή πρόταση, γιατί γνωρίζουμε ότι ασφαλώς θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αντιπαραθέσεις στον τομέα του εμπορίου. Αυτό είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό. Εδώ πρόκειται για τα δύο μεγαλύτερα εμπορικά μπλοκ. Είναι φυσικό να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και έτσι πρέπει να είναι. Άλλωστε, έχουμε και στην ΕΕ αντιπαραθέσεις, αλλά δεν παθαίνουμε κάθε φορά πανικό από αυτό. Οι αντιπαραθέσεις είναι κάτι φυσιολογικό. Πολλές από αυτές τις αντιπαραθέσεις μπορούμε να τις διευθετήσουμε. Η αντιπαράθεση για τη Hamon είναι κάτι στο οποίο δεν μπορέσαμε να δώσουμε λύση για πολλά χρόνια, και τώρα πληρώνουμε γι’ αυτό.

Προβλήματα υπάρχουν και στην αμερικανική πλευρά. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση του μη παστεριωμένου γάλακτος, γιατί το θεωρούν προβληματικό για την υγεία. Τι γίνεται λοιπόν με τη δική τους αρχή προφύλαξης; Λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να το δεχτούμε. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί άλλοι φραγμοί που πρέπει να τους καταργήσουμε και αυτό ζητώ με την παρούσα έκθεση.

Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο θα αναφερθώ σε λιγάκι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου στην επιτροπή, όλους τους εισηγητές και τους σκιώδεις εισηγητές, την Επιτροπή που συνεργάστηκε όπως πάντα εξαίρετα με εμένα και με όλους τους συναδέλφους, αλλά και, φυσικά, το Συμβούλιο, τις ΜΚΟ, τις ομάδες εργασίας, τις συνδικαλιστικές ενώσεις, τις επιχειρήσεις και όλους όσους συμμετείχαν, καθώς και την Ομάδα μου. Μέρος της Ομάδας μου –αναφέρομαι στην Ομάδα των Πρασίνων– έχει προβλήματα με τον όρο «χωρίς φραγμούς» γιατί ακούγεται πάντα σαν να αναφέρεται σε μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου. Γι’ αυτό προτείνω ξεχωριστή ψηφοφορία για αύριο. Προτείνω να αφαιρέσουμε απλά τις έννοιες αυτές και τους σχετικούς αριθμούς. Ελπίζω ότι θα λάβω την υποστήριξη του Σώματος γι’ αυτό. Έτσι, όλοι θα μπορούν να ανασάνουν και θα έχουμε μια καλή βάση για να προχωρήσουμε. Ελπίζω ότι τότε θα έχουμε και την πλήρη υποστήριξη του Σώματος.

Κυρία Πρόεδρε, γνωρίζω ότι είστε εκνευρισμένη. Παρ’ όλ’ αυτά πρέπει να αναφέρω δύο ακόμα σημεία. Για τη βιοαιθανόλη θα υποβάλω προφορική προσθήκη. Ξέχασα να συμπεριλάβω στην έκθεση τη βιοαιθανόλη και το βιοντίζελ. Ως εκ τούτου, αύριο θα πω: και ντίζελ. Ελπίζω στην υποστήριξή σας και γι’ αυτό το θέμα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ.

 
  
MPphoto
 
 

  Ursula Plassnik , Προεδρεύουσα του Συμβουλίου. (DE) Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, η ΕΕ δεν έχει πιθανότατα κανέναν άλλο εταίρο στον κόσμο με τον οποίο οι σχέσεις της να είναι τόσο στενές και εντατικές όπως με τις ΗΠΑ. Επομένως, για κάθε Προεδρία έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει ένα δυνατό και λειτουργικό δίκτυο σχέσεων.

Κάνοντας μια ανασκόπηση, βλέπουμε ότι το 2005 οι σχέσεις παρουσίασαν γενικά θετική εξέλιξη. Σημειώσαμε ουσιαστική πρόοδο σε μια σειρά θεμάτων και όπως συμβαίνει συχνά πριν από τον καθορισμό πολιτικών, διεξαγάγαμε διάλογο προκειμένου να επιτύχουμε σύγκλιση απόψεων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τομέα της προαγωγής της δημοκρατίας, όπου μπορούμε να υπολογίσουμε ως θετική τη στενή μας συνεργασία στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών στη Λευκορωσία. Κατά την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών, δηλώσαμε επανειλημμένα ότι είμαστε υπέρ μιας ελεύθερης και δίκαιας εκλογικής διαδικασίας. Ζητήσαμε την προστασία της αντιπολίτευσης και υιοθετήσαμε παράλληλες στρατηγικές υποστήριξης των δημοκρατικών δυνάμεων. Μετά τις εκλογές, που δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, συμφωνήσαμε επίσης να επιβάλουμε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και στοχοθετημένες οικονομικές κυρώσεις σε μέλη της κυβέρνησης και άλλες ηγετικές προσωπικότητες.

Παρόμοια ισχύουν στον τομέα της προαγωγής της δημοκρατίας και για την Ουκρανία, όπου συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ για την εδραίωση δημοκρατικών δομών και δομών της οικονομίας της αγοράς.

Ένα άλλο παράδειγμα πολύ στενής και επιτυχημένης συνεργασίας που συνεχίζεται αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια. Στην περίπτωση αυτή συμφωνούμε για την απαραίτητη ευρωπαϊκή, ή μάλλον ευρωατλαντική προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ομάδα Επαφής συνεργάζεται για την επίτευξη κοινής θέσης σχετικά με τις τελικές συνομιλίες για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για μια συνεχή διεθνή παρουσία και είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι απαραίτητη μια στενή συνεργασία επί τη βάσει ίσων δικαιωμάτων ΕΕ και ΝΑΤΟ στον τομέα της πολιτικής ασφαλείας.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπου συνεργαζόμαστε διαρκώς πολύ στενά για να συντονίσουμε τη στάση μας στο πλαίσιο του Κουαρτέτου και επί τη βάσει του οδικού χάρτη – το θέμα αυτό είναι τώρα ιδιαίτερα σημαντικό εξαιτίας των εκλογών και των νέων κυβερνήσεων τόσο στο Ισραήλ όσο και μεταξύ των Παλαιστινίων.

Επιτρέψτε μου να κάνω εδώ ένα σύντομο σχόλιο για το Ιράν. Αύριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, στην οποία θα συμμετάσχουν η EU-3, ο Χαβιέ Σολάνα, η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι να οριστικοποιηθεί σε αυτήν τη συνάντηση μια προσφορά προς το Ιράν, που θα του δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ατομικής ενέργειας αποκλειστικά και μόνο για ειρηνικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι απολύτως βέβαιο ότι το Ιράν δεν θα χρησιμοποιήσει ή θα αναπτύξει πυρηνική ενέργεια για κανέναν άλλο σκοπό.

Σήμερα ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον ότι η αμερικανίδα ομόλογός μου Κοντολίζα Ράις αναφέρθηκε στη δυνατότητα – παραθέτω: «νέων και πιο θετικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν». Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα και ελπίζω ότι η ενεργός αμερικανική συμμετοχή θα μας φέρει επιτυχία ως προς τη δημιουργία μιας νέας σχέσης συνεργασίας με το Ιράν. Εδώ, ασφαλώς, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο άμεσος διάλογος Ουάσιγκτον-Τεχεράνης.

Η σταθερότητα και η ασφάλεια, η ειρήνη και η ευημερία είναι οι ύψιστοι κοινοί στόχοι της διατλαντικής συνεργασίας σε σχέση με το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αϊτή, το Σουδάν και τη Δημοκρατία του Κονγκό. Στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας επιτεύχθηκε να συμπεριληφθούν οι ΗΠΑ στην εφαρμογή της στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μια σειρά σημαντικών προκλήσεων που προκύπτουν σε διάφορους τομείς επικαλυπτόμενων πολιτικών ζητημάτων, όπως το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η συνεργασία ως προς τη διαχείριση κρίσεων. Εδώ πρέπει να αναφερθεί επίσης πως υπάρχουν θέματα στα οποία οι απόψεις μας παρουσιάζουν σαφείς διαφορές, οι οποίες θίγονται επίσης σε αυτόν τον ευρύ διάλογο.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι και το Γκουαντάναμο, για το οποίο συζητήσαμε προηγουμένως. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε σε αυτό το πλαίσιο ότι ο διάλογος των ειδικών επί του διεθνούς δικαίου που άρχισε κατά την Προεδρία μας έχει ως στόχο να καταλήξουμε μαζί σε θέσεις που συμφωνούν με τις κοινές θεμελιώδεις αξίες μας.

Άλλα αμφισβητούμενα θέματα που συμπεριλαμβάνουμε διαρκώς στην ημερήσια διάταξη επίσημων διασκέψεων κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ είναι το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Συμφωνούμε σε πολλά πολυμερή θέματα και εργαζόμαστε πλάι-πλάι, αλλά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένα από τα θέματα στα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων.

Επίσης, εξετάζουμε με κριτικό πνεύμα τις προσπάθειες των ΗΠΑ να συνάψουν συμφωνίες με τρίτες χώρες σύμφωνα με το άρθρο 98 του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, καθώς αυτό αντιτίθεται στον στόχο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να έχει δικαιοδοσία με παγκόσμια ισχύ.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω σε συνάρτηση με αυτά και μία θετική πτυχή, συγκεκριμένα ότι οι ΗΠΑ επέτρεψαν τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στο Σουδάν.

Ένας σημαντικός παράγων που αναφέρθηκε προηγουμένως είναι οι οικονομικές σχέσεις. Ενόψει του μεγέθους των οικονομικών διασυνδέσεων και της αλληλεξάρτησης, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επιτυχημένη ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων στο μέλλον. Είμαστε ο ένας για τον άλλον οι σημαντικότεροι εμπορικοί εταίροι.

Τα δύο τρίτα των αμέσων επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχονται από τις ΗΠΑ και οι αμοιβαίες επενδύσεις ανέρχονται σήμερα σε 1 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Το αμοιβαίο εμπόριο ανέρχεται σε περίπου ένα δισ. ευρώ την ημέρα. Ενόψει του κοινού τους μεριδίου στην παγκόσμια παραγωγή, η ΕΕ και οι ΗΠΑ φέρουν μια ιδιαίτερη παγκόσμια ευθύνη και έτσι είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε στενά και σε οικονομικά ζητήματα και να προσπαθήσουμε μαζί να καταργήσουμε προοδευτικά τους εμπορικούς φραγμούς. Είμαι βέβαιη ότι η Επιτροπή θα αναφερθεί ακόμη διεξοδικότερα στο θέμα αυτό.

Μετά από την εαρινή σύνοδο κορυφής, επιτύχαμε πολλά ως προς την εφαρμογή του συμφωνημένου από κοινού προγράμματος εργασίας, όπως για παράδειγμα την πρώτη συνεδρίαση του Φόρουμ για τη Συνεργασία στον Ρυθμιστικό Τομέα, που ασχολείται μεταξύ άλλων με τη μείωση ή την κατάργηση των εμπορικών φραγμών που οφείλονται στις διαφορές των κανονισμών για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ή άλλων αγαθών.

Επίσης, επεξεργαζόμαστε μια κοινή στρατηγική για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιδοκιμάζουμε τις προτάσεις και συστάσεις του Κοινοβουλίου που διατυπώνονται στις εκθέσεις των βουλευτών κυρίου Brok και κυρίας Mann. Οι εκθέσεις μας δείχνουν ξεκάθαρα πόσο σκληρά εργαζόμαστε όλοι μαζί για μια κοινή προσπάθεια, καθώς και ότι η βελτίωση των διατλαντικών σχέσεων είναι εξίσου σημαντική για εσάς όπως και για το Συμβούλιο και την Επιτροπή.

Σε συνάρτηση με αυτό θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη συνεδρίαση του διατλαντικού νομοθετικού διαλόγου – που είναι σημαντικό συστατικό των σχέσεών μας. Ως προς το συγκεκριμένο ερώτημα για τη συμφωνία διατλαντικής εταιρικής σχέσης που αναφέρεται σε αυτήν την έκθεση, θεωρούμε ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα γι’ αυτήν και έτσι η Προεδρία συνιστά, καταρχάς, να συνεχίσουμε να έχουμε ως βάση την υπάρχουσα συγκεκριμένη συνεργασία. Η νέα διατλαντική ατζέντα του 1995 εξακολουθεί να είναι το πλαίσιο που εφαρμόζεται σήμερα για τις σχέσεις μας.

Αφού λάβαμε σαφή μηνύματα από τις ΗΠΑ ότι αντιμετωπίζουν μάλλον επιφυλακτικά την προοπτική περαιτέρω επισημοποίησης των σχέσεων, επιλέξαμε να εστιαστούμε σε περιεχόμενα και συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα επιδιώκουμε μία αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση υφισταμένων δομών.

Οι τακτικές επίσημες συναντήσεις σε επίπεδο ανωτέρων αξιωματούχων συμπληρώνονται ικανοποιητικά από πολλές περαιτέρω επαφές και συμφωνίες σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Χάρη σε αυτές, ο πολιτικός διάλογος έγινε πιο στρατηγικός και ταυτόχρονα πιο ουσιαστικός. Σε πολλούς τομείς που αναφέρονται στις εκθέσεις του Σώματος συνεργαζόμαστε ήδη στενά και έτσι υπάρχει μια κοινότητα δράσεων.

Η προσεχής διάσκεψη κορυφής που θα γίνει τον Ιούνιο 2006 στη Βιέννη προετοιμάζεται τώρα από το Συμβούλιο και την Επιτροπή. Ο στόχος μας για τη διάσκεψη αυτή είναι να διατηρήσουμε τη σημερινή δυναμική στις διατλαντικές σχέσεις. Επίσης, θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες πρωτοβουλίες για περαιτέρω συνεργασία μέχρι την επόμενη διάσκεψη κορυφής και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μεταδώσουμε καλύτερα και στους Ευρωπαίους την ένταση, τη σημασία και τη χρησιμότητα της διατλαντικής εταιρικής σχέσης. Για τον λόγο αυτόν, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε σε μία μελλοντοστραφή δήλωση της διάσκεψης κορυφής που θα είναι κατά το δυνατόν λιτή και περιεκτική και να τη συμπληρώσουμε με εκθέσεις προόδου για τους τομείς της πολιτικής και της οικονομίας.

Στη διάσκεψη κορυφής θα ορίσουμε, ωστόσο, και τις μελλοντικές μας προτεραιότητες, που είναι μεταξύ άλλων και η ενισχυμένη συνεργασία για την παγκόσμια προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας νέος διάλογος για την ενεργειακή ασφάλεια, η σύναψη συμφωνίας για την εναέρια κυκλοφορία και η εστίαση στην εφαρμογή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε τρίτες χώρες. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, όχι μόνο από ιστορική άποψη αλλά και με κοινές αξίες. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Τα πολλά κοινά μας οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, καθώς και τα συμφέροντά μας στον τομέα της ασφάλειας, υπερτερούν σε σχέση με τις διαφορές που μπορεί και πρέπει να υπάρχουν μεταξύ εταίρων. Τελικά είμαστε ο ένας για τον άλλον αναντικατάστατοι εταίροι, που πρέπει να φέρουν μαζί παγκόσμια ευθύνη.

 
  
MPphoto
 
 

  Benita Ferrero-Waldner, Μέλος της Επιτροπής. – (EN) Κυρία Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με την αντίληψή μου για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ στο πλαίσιο των εξωτερικών σχέσεων. Ο Επίτροπος Mandelson θα ολοκληρώσει κατόπιν την εικόνα σχετικά με τις οικονομικές και τις εμπορικές σχέσεις. Κατά συνέπεια, θα εστιάσω περισσότερο την προσοχή μου στην έκθεση του κ. Brok.

Όπως καθιστά σαφές αυτή η εξαιρετική έκθεση, το πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ άλλαξε σημαντικά στη διάρκεια του περασμένου έτους. Μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μπους στις Βρυξέλλες και τη διάσκεψη κορυφής του 2005, οι εντάσεις που βιώσαμε το 2003 και το 2004 αντικαταστάθηκαν από πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας.

Η διάσκεψη κορυφής του 2005 είχε ως αποτέλεσμα οκτώ δηλώσεις για ποικίλα θέματα στις οποίες καθοριζόταν ο προσανατολισμός της συνεργασίας μας. Η δήλωση για την προώθηση της δημοκρατίας δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η συνεργασία μας στην εξωτερική πολιτική. Ακόμα και αν υπάρχουν διαφορές κατά καιρούς –όπως μόλις διαπιστώσαμε και μόλις ανέφερε η Προεδρεύουσα του Συμβουλίου– αναλαμβάνουμε τώρα την πρωτοβουλία και είμαστε πιο προορατικοί στην προσέγγισή μας, αντί να δρούμε πυροσβεστικά.

Η δραστηριότητά μας για τη διάδοση των δημοκρατικών αρχών, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου –τα οποία ο κ. Brok τονίζει στην πρόταση ψηφίσματός του– έχει τα όριά της. Χωρίς την πλήρη δέσμευση της ενδιαφερόμενης χώρας, η δημοκρατία δεν μπορεί να διατηρηθεί. Ωστόσο, όταν υπάρχει η δέσμευση, η συντονισμένη δράση μας επιφέρει αποτελέσματα, για παράδειγμα –όπως αναφέρθηκε ήδη– στην Ουκρανία, όπου υποστηρίξαμε τη διαδικασία μεταρρύθμισης, στη Λευκορωσία, όπου η κοινή μας στάση κατά της απουσίας μεταρρυθμίσεων έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο καθεστώς, και στην ειρηνευτική διαδικασία της Μέσης Ανατολής, όπου ο συντονισμός είναι απαραίτητος και λειτουργεί πολύ καλά.

Εγώ προσωπικά ασχολήθηκα πολύ με τον συντονισμό της θέσης μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πρόταση ψηφίσματος αναφέρεται η ανάγκη για καλύτερο συντονισμό της βοήθειας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη διότι η Τετραμερής υιοθέτησε την πρόταση της ΕΕ για έναν προσωρινό διεθνή μηχανισμό για τη διοχέτευση συνδρομών στις βασικές υγειονομικές και κοινωνικές ανάγκες του παλαιστινιακού λαού. Εργαζόμαστε επί αυτής της βάσης και ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος του μήνα.

Πριν δώσω το βήμα στον κ. Mandelson, επιτρέψτε μου να αναφέρω τέσσερα θέματα που επισημαίνονται στο ψήφισμα.

Το πρώτο είναι η ενέργεια. Τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ιστορικά υψηλές τιμές πετρελαίου και αυξημένη εξάρτηση από ξένα αποθέματα ορυκτών καυσίμων. Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, το 2030 η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εισάγει το 70% της ενέργειάς της, έναντι 50% σήμερα. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Πρέπει, συνεπώς, να εφαρμόσουμε μια ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, περιλαμβανομένης της συμμετοχής των σημαντικότερων εταίρων μας. Στη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ του προσεχούς μηνός, σκοπεύουμε να εδραιώσουμε μια στρατηγική συνεργασία για την ενέργεια, εστιάζοντας στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού – περιλαμβανομένων της διαφοροποίησης των οδών ανεφοδιασμού, της ενίσχυσης των κανόνων της αγοράς, της προστασίας των υποδομών, της προώθησης εναλλακτικών ενεργειακών πόρων και, τέλος, της ενεργειακής απόδοσης. Το αποφασιστικό στοιχείο είναι να αυξηθεί η προβλεψιμότητα με τη δημιουργία των σωστών συνθηκών της αγοράς και νομικών πλαισίων τόσο στις χώρες παραγωγούς όσο και στις χώρες διέλευσης. Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρουμε στη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, αλλά και στη σύνοδο της G8 και σε άλλους διεθνείς εταίρους.

Το δεύτερο θέμα είναι οι θεωρήσεις διαβατηρίων. Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Επιτροπής είναι να επιλύσει το πρόβλημα της μη αμοιβαίας εφαρμογής των απαιτήσεων θεώρησης διαβατηρίου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, είναι απίθανο να επιτύχουμε μια λύση σύντομα, αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για πρόοδο και θα θέσουμε το θέμα ξανά στον Πρόεδρο Μπους στη διάσκεψη κορυφής. Την τελευταία φορά, το θέμα επισημάνθηκε και ελπίζαμε ότι τα πράγματα θα προχωρούσαν πιο γρήγορα. Τον Ιούλιο του 2006 θα εκδώσουμε δεύτερη έκθεση σχετικά με την αμοιβαιότητα των θεωρήσεων, η οποία ενδέχεται να εξετάζει την πιθανότητα λήψης ειδικών μέτρων ως απάντηση σε τυχόν απουσία προόδου.

Το τρίτο θέμα που ήθελα να αναφέρω είναι η Κίνα. Όπως ορθώς επισημαίνει ο κ. Brok στο ψήφισμά του, πρέπει να συντονίσουμε τη στάση μας έναντι τρίτων χωρών, και ιδίως της Κίνας. Ο στόχος μας είναι κοινός: να βοηθήσουμε την Κίνα να κινηθεί προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας και να ενσωματωθεί πλήρως στην παγκόσμια οικονομία και στην παγκόσμια αγορά. Πριν από δύο χρόνια, λάβαμε μέτρα για να συντονιστούμε καλύτερα ξεκινώντας τον διάλογο ΕΕ-ΗΠΑ για την Ανατολική Ασία. Αυτό το φόρουμ αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο για τη συζήτηση των σχέσεων με την Κίνα.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στη Συμφωνία Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης. Γνωρίζω ότι η επιτροπή του κ. Brok πιστεύει ακράδαντα σε αυτήν και υποστηρίζω πλήρως την επιθυμία να επιτύχουμε σταθερή πρόοδο στις διατλαντικές σχέσεις. Όπως γνωρίζετε, πάντα ήμουν ανοικτή στην εξέταση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων μιας συμβατικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μάλιστα περίεργο το γεγονός ότι δεν έχουμε περισσότερες επίσημες σχέσεις με τον πιο σημαντικό εταίρο μας. Όπως ήδη ανέφερε η Προεδρεύουσα του Συμβουλίου, το ζήτημα είναι αν μια επίσημη συμφωνία θα έδινε σήμερα αρκετή προστιθέμενη αξία στις σχέσεις μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ εργάζονται μαζί για τον κοινό στρατηγικό μας σκοπό. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε πολιτική βούληση, ειδικά, αλλά και αμοιβαία κατανόηση. Εκτιμώ ότι μια συνθήκη, για παράδειγμα, δεν θα μας βοηθούσε να γεφυρώσουμε τις διαφορές που κλόνισαν τις σχέσεις μας το 2003 και το 2004, οι οποίες ήταν πολιτικής φύσης. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει πολιτική διάθεση για μια τέτοια συμφωνία ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ ούτε από την πλευρά των κρατών μελών. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Σε περίπτωση που αλλάξουν οι στάσεις ή αν καταστεί σαφές ότι υπάρχει, εν τέλει, ένα θεσμικό εμπόδιο στη στενότερη συνεργασία, τότε μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε περαιτέρω.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω με μια παρατήρηση σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κοινοβούλιο στις διατλαντικές σχέσεις. Όπως γνωρίζετε, πάντα υποστήριζα θερμά τις διακοινοβουλευτικές ανταλλαγές. Είμαι βέβαιη ότι αυτές οι σχέσεις ωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τους δεσμούς μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Σας ενθαρρύνω θερμά να συνεχίσετε να αναπτύσσετε αυτούς τους δεσμούς. Σας ευχαριστώ για όσα έχουν ήδη γίνει στον διάλογο των νομοθετών και για όσα μπορούν να γίνουν πριν από τη διάσκεψη κορυφής.

 
  
  

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ κ. OUZKÝ
Αντιπροέδρου

 
  
MPphoto
 
 

  Peter Mandelson, Μέλος της Επιτροπής.(EN) Κύριε Πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω την Erika Mann που χειρίστηκε αυτή την πολύ εντυπωσιακή έκθεση στο Κοινοβούλιο με τη χαρακτηριστική της αποτελεσματικότητα, αφοσίωση και προσοχή στη λεπτομέρεια· είναι άλλωστε πολύ επίκαιρη.

Το γεγονός ότι η πολύ περιεκτική έκθεση σχετικά με τις διατλαντικές οικονομικές σχέσεις έχει τη συνδρομή έξι επιτροπών του Κοινοβουλίου και ότι θα απαιτούνταν η παρουσία τουλάχιστον του ίδιου αριθμού Επιτρόπων για να συζητηθούν όλα τα θέματα που καλύπτονται σε αυτήν, δείχνει πόσο βαθιά και σύνθετη είναι η οικονομική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ.

Αυτή η σχέση λειτουργεί στην πραγματικότητα σε δύο επίπεδα. Στο ένα επίπεδο, απαιτείται σταθερή ηγεσία για την προώθηση περαιτέρω σύγκλισης των κοινών οικονομικών μας κανόνων και ρυθμιστικών πλαισίων – οι εταιρείες μας, οι θέσεις εργασίας μας και η ανταγωνιστικότητά μας το απαιτούν. Στο άλλο επίπεδο, το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο εξαρτάται επίσης από το αν και πώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταφέρνουν να αντιδρούν στα γεγονότα μαζί.

Καμία πολιτική σχέση σήμερα δεν είναι πιο σημαντική για την παγκόσμια οικονομία από τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση. Η απάντηση στην άνοδο της Κίνας και της Ινδίας, οι πιέσεις της παγκοσμιοποίησης, οι τρέχουσες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, ο τρόπος λειτουργίας των πολυμερών οργανισμών, η αλλαγή του κλίματος: όλα αυτά εξαρτώνται από την ικανότητα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργάζονται αποτελεσματικά.

Πουθενά αλλού δεν είναι αυτό πιο φανερό από ό,τι στις διαπραγματεύσεις του ΠΟΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχω την τύχη να συμμερίζομαι τους ίδιους στόχους με τον ομόλογό μου Rob Portman, και ευελπιστώ ότι αυτό θα συνεχιστεί με τη Susan Schwab, τη νέα Αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ – ελπίζω δε ότι ο διορισμός της θα επικυρωθεί σύντομα και από τη Γερουσία.

Δεν είναι μυστικό ότι πιστεύω πως οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στον γύρο της Ντόχα πρέπει να συγκλίνουν περισσότερο. Το προειδοποιητικό καμπανάκι χτυπά για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ντόχα (ΑΠΝ). Τα φώτα κινδύνου αναβοσβήνουν, διότι αν δεν κλείσουν τα κενά τις προσεχείς εβδομάδες, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά θεσμικά, νομοθετικά και πολιτικά εμπόδια στην ολοκλήρωση αυτού του γύρου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εισέλθουν σύντομα σε προεκλογική περίοδο, η λειτουργία της αρχής εμπορίου έχει καθοριστεί ότι θα τερματιστεί, ενώ υπάρχουν εκλογικοί περιορισμοί και σε άλλα μέρη του κόσμου – οι επικείμενες εκλογές στη Βραζιλία, για παράδειγμα. Το παράθυρο για τον γύρο της Ντόχα κλείνει γοργά. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί περαιτέρω, αποδείξαμε την ευελιξία μας και κανένας τομέας δεν είναι εκτός ορίων για εμάς. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να εκφράσουν την ίδια προσήλωση σε κοινούς στόχους και στη διαφάνεια.

Επιτρέψτε μου να πω λίγα λόγια τώρα για την ίδια την έκθεση της Erika Mann. Χαίρομαι που υποστηρίζει θερμά τα προγράμματα εργασίας που εγκρίθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο για την εφαρμογή της οικονομικής πρωτοβουλίας ΕΕ-ΗΠΑ. Στην έκθεση προόδου που θα υποβάλουμε στην προσεχή διάσκεψη κορυφής στις 21 Ιουνίου, θα αναφέρουμε ορισμένα θετικά επιτεύγματα. Η στρατηγική δράσης ΕΕ-ΗΠΑ για την επιβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε τρίτες χώρες θα επικυρωθεί. Θα περιλαμβάνει διάφορα συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας, ιδίως μεταξύ των τελωνειακών υπηρεσιών και των πρεσβειών σε επιλεγμένες τρίτες χώρες.

Όσον αφορά επίσης το φόρουμ υψηλού επιπέδου για τη συνεργασία στον ρυθμιστικό τομέα, είμαι ικανοποιημένος διότι, μετά από δύο συναντήσεις στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος, έχουμε καθιερώσει τώρα το φόρουμ ως βήμα στο οποίο οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ μπορούν να ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές. Ελπίζουμε ότι τα οφέλη της αυξημένης συνεργασίας θα γίνουν σύντομα αισθητά από τις εταιρείες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η υπογραφή της πολυαναμενόμενης συμφωνίας για τις αεροπορικές υπηρεσίες, καθώς και της συμφωνίας για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, αναμένεται τώρα κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του έτους. Όσον αφορά τη συμφωνία για τις αεροπορικές υπηρεσίες, πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει στις αλλαγές ως προς τη θέσπιση των κανόνων και να μην υποκύψει στις πιέσεις του Κογκρέσου υπέρ του προστατευτισμού. Η βοήθεια του Κοινοβουλίου σας θα είναι πολυτιμότατη για εμάς όσον αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου.

Χαιρετίζω το συνεχές ενδιαφέρον σας για μια πιο ιδεαλιστική και στρατηγική προσέγγιση – πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για όραμα στην πολιτική. Λαμβάνω υπόψη τη σύστασή σας για την κατάρτιση κατά τη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ του 2006 μιας νέας συμφωνίας διατλαντικής εταιρικής σχέσης που θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας διατλαντικής αγοράς χωρίς φραγμούς έως το 2015. Κατά τη γνώμη μου, η οικονομική πρωτοβουλία ΕΕ-ΗΠΑ έδειξε ότι πλησιάζουμε και ότι κινούμαστε σταδιακά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ίσως η σωστή προσέγγιση είναι να σημειώσουμε σταθερή πρόοδο σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να επιδείξουμε –για παράδειγμα στους τομείς των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασίας στον ρυθμιστικό τομέα– συγκεκριμένες επιτυχίες στους πολίτες μας. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να επιτύχουμε την αποδοχή της προσέγγισης που γνωρίζω ότι υποστηρίζεται στην έκθεση. Πιστεύω ότι αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση θα τύχει υποστήριξης διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία διάθεση των ΗΠΑ –είτε στην κυβέρνηση είτε στο Κογκρέσο– για ένα πιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα ΕΕ-ΗΠΑ. Όσον αφορά θέματα όπως οι επενδύσεις και οι δημόσιες συμβάσεις, τις οποίες ορθώς αναγνωρίζετε ως τομείς με τεράστιες δυνατότητες –και πράγματι προσφέρουν πολύ μεγάλες δυνατότητες– οι ΗΠΑ δεν έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των διμερών φραγμών.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, η διένεξη με την εταιρεία Dubai Ports απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Τουλάχιστον τώρα συγκροτήσαμε μια ομάδα επαφών για την αντιμετώπιση τόσο παλαιών όσο και νέων προβλημάτων και προτείναμε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμπεριλάβει μια παράγραφο για τις επενδύσεις στη δήλωση της διάσκεψης κορυφής σχετικά με τη σημασία ενός ανοικτού κλίματος διατλαντικών επενδύσεων. Αυτό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο συζητά επί του παρόντος το νομοσχέδιο Shelby το οποίο πρόκειται να καταστήσει αυστηρότερο τον νόμο Exon-Florio. Και πάλι, η συνεχής βοήθειά σας σε αυτό το θέμα, μαζί με τη βοήθεια του αμερικανικού Κογκρέσου, θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο, καθώς επιλύθηκαν ορισμένες σημαντικές εμπορικές διαφορές μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ σχετικά με τις Εταιρείες Πωλήσεων στο Εξωτερικό (Foreign Sales Corporations), την τροπολογία Byrd, τις κυρώσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών – ελπίζω να διατηρήσουμε τη δυναμική αυτή και σε άλλους τομείς. Εξετάζω μάλιστα δυο άλλες διαφορές αυτή τη στιγμή για να διαπιστώσω αν μπορεί να επιτευχθεί η ταχεία επίλυσή τους. Οι Εταιρείες Πωλήσεων στο Εξωτερικό και η τροπολογία Byrd αποδεικνύουν ότι το σύστημα επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ λειτουργεί και ότι η επιβολή κυρώσεων συμβατών με τον ΠΟΕ μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο επίτευξης της εφαρμογής των αποφάσεων του ΠΟΕ από τις ΗΠΑ. Δεδομένων των καλών αποτελεσμάτων του συστήματος του ΠΟΕ, δεν βλέπω σε αυτή τη φάση την ανάγκη για τον επίσημο διμερή μηχανισμό επίλυσης εμπορικών διαφορών που προτείνετε στην έκθεσή σας, αλλά δεν θέλω να απορρίψω εντελώς την ιδέα. Να είστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα άτυπα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε να καταλήξουμε στη δαπανηρή και χρονοβόρα λύση της Γενεύης, όταν αυτή μπορεί να αποφευχθεί.

Εν κατακλείδι, επιτρέψτε μου να πω ότι η διατλαντική σχέση πολύ συχνά θεωρείται δεδομένη. Ειδικά τώρα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανανεωμένη δέσμευση προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα. Σας ευχαριστώ για την έκθεσή σας, η οποία τόνισε αυτή την ανάγκη για άλλη μία φορά με πολύ επίκαιρο τρόπο.

 
  
MPphoto
 
 

  Gunnar Hökmark (PPE-DE), συντάκτης γνωμοδότησης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων. (SV) Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα κι εγώ να συγχαρώ την κ. Mann για το άριστο έργο που επιτέλεσε σε αυτή την έκθεση.

Η έκθεση περιέχει έναν στόχο τον οποίο θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα, δηλαδή τον στόχο της επίτευξης μιας κοινής διατλαντικής κεφαλαιαγοράς μέχρι το 2010, διότι πρόκειται για έναν στόχο που δείχνει, με τη σειρά του, την πορεία προόδου και σε άλλους τομείς. Μπορούμε ήδη σήμερα να δούμε ότι η διατλαντική οικονομία καθορίζεται μέσω, και λειτουργεί ως αποτέλεσμα, των άμεσων επενδύσεων και της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ της βιομηχανίας και της έρευνας που υποστηρίζει το εμπόριο. Η ένταση αυτών των επενδύσεων και η ποσότητα των εξαγορών και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι εκείνες που αποτελούν τη βάση για ένα ευρύ διατλαντικό εμπόριο, αλλά είναι επίσης σημαντικές για την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου έρευνας και καινοτομίας. Αυτός πρέπει να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε και να συμβάλουμε στην παγκοσμιοποίηση, καθώς και για να επιτύχουμε μια ισχυρή παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η έκθεση εξετάζει και διάφορα άλλα θέματα, όπως τη σημασία της διευκόλυνσης των εταιρειών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να εισάγονται στις διάφορες χρηματιστηριακές αγορές, της διευκόλυνσης και του ανοίγματος της οδού για εταιρικές επενδύσεις ίσου μεγέθους και προς τις δύο κατευθύνσεις, της διασφάλισης ίδιων ευκαιριών για τους αντασφαλιστές και της διασφάλισης να επιτύχουμε μια κοινή διατλαντική κεφαλαιαγορά με την πραγματική έννοια της φράσης. Αν το επιτύχουμε αυτό, θα είμαστε επίσης σε θέση να επιτύχουμε και άλλους στόχους διατλαντικής συνεργασίας.

 
  
MPphoto
 
 

  Lena Ek (ALDE), συντάκτρια γνωμοδότησης της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας.(EN) Κύριε Πρόεδρε, η έκθεση της Erika Mann αποδεικνύει όχι μόνο τις ικανότητές της ως εισηγήτριας, αλλά και τα ισχυρά θεμέλια των διατλαντικών οικονομικών σχέσεων. Εξ ονόματος της Επιτροπής Βιομηχανίας, θέλω να διατυπώσω τρεις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις.

Πρώτον, όπως ανέφερε η κ. Επίτροπος, στον τομέα της ενέργειας χρειαζόμαστε συνεργασία για την επάρκεια της απόδοσης και την αειφορία.

Δεύτερον, όσον αφορά την έρευνα –η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική– η επιτροπή μας εργάζεται τώρα με το έβδομο πρόγραμμα πλαίσιο. Εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία με τα θεσμικά όργανα στις ΗΠΑ καθώς και με τη βιομηχανία. Πολλά μπορούν να γίνουν για να διευκολυνθεί περισσότερο η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Τρίτον, συζητήσαμε τη συγκρότηση ενός οργάνου για τη βελτίωση των συζητήσεων μεταξύ των βιομηχανιών. Επιθυμούμε να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο με το πολύ επιτυχημένο ειρηνοδικείο Ιράν-ΗΠΑ, το οποίο, με απλό και ήπιο τρόπο, επιλύει χιλιάδες διαφορές. Επιθυμούμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Τέλος, θέλω επίσης να τονίσω τη σημασία των κοινοβουλευτικών ανταλλαγών για την έναρξη συζητήσεων και για την επιτυχή έκβαση αυτών των τριών εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων.

 
  
MPphoto
 
 

  Marie-Hélène Descamps (PPE-DE), συντάκτρια γνωμοδότησης της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας. – (FR) Κύριε Πρόεδρε, στο πλαίσιο των διατλαντικών οικονομικών σχέσεων, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον ρόλο και τις ιδιαιτερότητες των τομέων του πολιτισμού και της παιδείας. Με ικανοποίηση λοιπόν διαπιστώνουμε ότι η εισηγήτρια έχει λάβει υπόψη το σύνολο της γνωμοδότησης της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας.

Το «κλειδί του πολιτισμού» μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεών μας και στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών. Συνεπώς, η επίτευξη ενός διαλόγου ειδικά για τον πολιτισμό και την παιδεία θα ενεθάρρυνε την τακτική ανταλλαγή ορθών πρακτικών και εμπειριών σε τομείς όπως η καταπολέμηση της πειρατείας, η κινητικότητα των πολιτιστικών παραγόντων, ή ακόμη και η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Όσον αφορά την παιδεία, ο διάλογος αυτός θα πρέπει να εστιάζει στην ενίσχυση της αμοιβαίας αναγνώρισης των επαγγελματικών ικανοτήτων, καθώς και στις ανταλλαγές ερευνητών και καθηγητών και φοιτητών πανεπιστημίου. Πρέπει, επομένως, να επισημάνουμε ότι η προσεχής ανανέωση του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δύο ηπείρων μας στους τομείς της ανώτατης εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης θα είναι επίσης πολύ ωφέλιμη. Από την άλλη, η ιδιαιτερότητα του οπτικοακουστικού τομέα συνεπάγεται διατλαντικές ανταλλαγές που σέβονται την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης.

Σχετικά με το θέμα αυτό, και εν κατακλείδι, είναι λυπηρό, ωστόσο, που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επέλεξαν να ακολουθήσουν την Ένωση και να ψηφίσουν υπέρ της Διάσκεψης της Unesco.

Τέλος, συγχαίρω την κ. Mann για την ποιότητα της δουλειάς της και για την προσοχή με την οποία μας άκουσε.

 
  
MPphoto
 
 

  Johannes Blokland (IND/DEM), συντάκτης γνωμοδότησης της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. (NL) Κύριε Πρόεδρε, καθώς η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέστη πίεση τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα να απομονώσω δύο θέματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να ανανεωθεί αυτή η εμπιστοσύνη.

Δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις έκδοσης θεωρήσεων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε κάποιους από τους πολίτες της ΕΕ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Barroso, ορθώς ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τις απαιτήσεις θεωρήσεων για τους πολίτες των δέκα νέων κρατών μελών. Είναι άδικο, επί της αρχής, να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους διπλά μέτρα και σταθμά για τους πολίτες της ΕΕ.

Τις προσεχείς εβδομάδες, η προσωρινή επιτροπή διερεύνησης για τα εικαζόμενα στρατόπεδα της CIA θα συζητήσει το σχέδιο ενδιάμεσης έκθεσης που κατάρτισε. Υπάρχουν ενδείξεις παρατυπιών στη μεταχείριση των υπόπτων, αλλά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις για αυτό. Αυτή η προσωρινή επιτροπή θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της προκειμένου να παράσχει πειστικά στοιχεία, αν υπάρχουν. Σε αυτό το πλαίσιο, το Κοινοβούλιο, πριν από τη διάσκεψη κορυφής, θα πρέπει να επιμείνει στην ουσιαστική συνεργασία. Θα ήθελα να ζητήσω την υποστήριξή σας για την παράγραφο 11 της γνωμοδότησης της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία κατατέθηκε ως τροπολογία 34.

 
  
MPphoto
 
 

  Christofer Fjellner, εξ ονόματος της Ομάδας PPE-DE. – (SV) Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Mann για μια άριστη έκθεση και για την εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια των εργασιών μας επί αυτής της έκθεσης.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια κατηγορία μόνες τους ως ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος που έχει η Ευρώπη, γεγονός που συχνά ξεχνάμε. Η δημόσια συζήτηση εστιάζει κυρίως στο πόσο λίγα προβλήματα υπάρχουν στις εμπορικές μας σχέσεις. Υπάρχει μια συζήτηση για την ύπαρξη κρίσης και διένεξης ανάμεσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να ισχύει κατά καιρούς στην πολιτική σφαίρα, αλλά από οικονομικής πλευράς ισχύει στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο.

Τολμώ ακόμα και να ψιθυρίσω ότι το στο εμπόριο ανάμεσά μας σημειώθηκε μια επανάσταση. Σήμερα, η ροή των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ μας ανέρχεται στο απίστευτο ποσό του 1 δισ. ευρώ ημερησίως. Η βαθύτερη μορφή διασυνοριακής οικονομικής ολοκλήρωσης είναι οι αμοιβαίες άμεσες ξένες επενδύσεις. Αυτές έχουν αυξηθεί ραγδαία και τώρα ανέρχονται σε 1,5 τρισ. ευρώ. Αυτά δεν αποτελούν απλά νούμερα. Ακόμα και αν δεν το σκεφτόμαστε, το αποτέλεσμα είναι νέες ευκαιρίες για εμάς στην καθημερινή μας ζωή. Η αγορά που έχουμε, για παράδειγμα, έχει δημιουργήσει σχεδόν επτά εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Μας παρέχει όλο και περισσότερες υπηρεσίες και καλύτερα προϊόντα.

Το διατλαντικό εμπόριο, επίσης, αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του κινητήρα της παγκόσμιας οικονομίας. Όταν η σχέση μας δείχνει σημάδια αδυναμίας, υπάρχουν έμμεσες επιπτώσεις για όλον τον κόσμο. Το εμπόριο μεταξύ μας δεν αποτελεί, συνεπώς, εναλλακτική λύση του εμπορίου με τις φτωχότερες χώρες. Αντιθέτως, στην πραγματικότητα, αποτελεί προϋπόθεση και κάτι που μας κάνει όλους, σε ολόκληρο τον κόσμο, πλουσιότερους. Αυτό δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας και να ολοκληρώσουμε τις οικονομίες μας. Ελπίζω λοιπόν να καταφέρουμε, μαζί με τις ΗΠΑ, να υλοποιήσουμε την ιδέα μιας διατλαντικής αγοράς χωρίς φραγμούς μέχρι το 2015.

Χθες, έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το αριστερό κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης. Προέτρεπαν εμένα και κάθε βουλευτή να καταψηφίσουμε αυτή την έκθεση. Το επιχείρημά τους ήταν ότι, αν ψηφιστεί αυτή η έκθεση από μια πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, θα ανοίξει τον δρόμο για μια ραγδαία διαδικασία αυξημένου ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ελπίζω να έχουν δίκιο και, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, εγώ και οι σουηδοί Συντηρητικοί σκοπεύουμε να ψηφίσουμε υπέρ της έκθεσης και υπέρ μιας διατλαντικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

 
  
MPphoto
 
 

  Jan Marinus Wiersma, εξ ονόματος της Ομάδας PSE. – (NL) Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τον χρόνο ρεκόρ που μου παραχωρήσατε, λόγω του οποίου θα είμαι εύστοχος και θα πω, καταρχάς, ότι η Ομάδα μου υποστηρίζει την έκθεση του κ. Brok καθώς και τους συμβιβασμούς που επιτύχαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για το έργο που επιτέλεσε, καθώς πιστεύω πως είναι σημαντικό ότι οι δύο μεγάλες Ομάδες ακολουθούν περίπου την ίδια γραμμή επί ενός τόσο σημαντικού θέματος όπως η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό που είναι ύψιστης σημασίας, όσον αφορά εμάς, είναι το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα και η σημασία αυτών των οικονομικών συμφερόντων είναι τεράστια. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι κίνδυνοι που τούτα συνεπάγονται, αν λάβει κανείς υπόψη τις διαφορές μεταξύ της οικονομικής πολιτικής των χωρών της ΕΕ και αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ασφαλώς σε αυτόν τον τομέα πρέπει να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μαζί τους και η έκθεση της κ. Mann περιέχει πολλές πρωτοβουλίες προς αυτόν τον σκοπό οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, είναι ιδιαιτέρως πολύτιμες.

Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός ότι βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά σε ορισμένους τομείς. Αυτό, μάλιστα, φαίνεται πολύ καλά στην έκθεση του κ. Brok. Είμαστε και οι δύο ανεξάρτητοι εταίροι στην εταιρική σχέση. Υποστηρίζω επίσης την ιδέα της δημιουργίας μιας πιο συμβατικής σχέσης και εταιρικής σχέσης, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση προβλημάτων, να μπορούν αυτά να συζητούνται ανοιχτά και με ειλικρίνεια, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Το ερώτημά μου είναι μόνο αν οι ΗΠΑ προτίθενται να αναγνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τέτοιον βαθμό ώστε να συνάψουν μια συμβατική σχέση αυτού του είδους.

Πρέπει, κατά τα προσεχή έτη, να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε μια νέα πολιτική σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ενέργειας, δεδομένων των ενεργειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι έχουν πολλά κοινά συμφέροντα. Είμαι υπέρ μιας βαθύτερης σχέσης και της υλοποίησης της συνεργασίας μας σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Θα μπορούσα να συνεχίσω να μιλώ για ώρες σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα, αλλά θα πρέπει να σταματήσω εδώ.

 
  
MPphoto
 
 

  Alexander Lambsdorff, εξ ονόματος της Ομάδας ALDE. (DE) Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, κάθε εταιρική σχέση έχει τις καλές και τις κακές της φάσεις, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει υγιής βάση και παρ’ όλες τις διαστάσεις απόψεων και την απογοήτευση που αισθάνονται οι φίλοι της Αμερικής για ορισμένες από τις σημερινές πολιτικές της κυβέρνησης, η βάση είναι εδώ υγιής. Όπως είπε η Προεδρεύουσα του Συμβουλίου, οι οικονομικές συναλλαγές είναι ισχυρές, οι διαπροσωπικές επαφές λειτουργούν, και υπάρχουν και από πολιτική άποψη πολλά δίκτυα εντατικών επαφών που προέκυψαν από διάφορες μορφές διαλόγου και ad hoc συνεργασίας.

Ωστόσο, η αμοιβαία συνεργασία μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο: η νέα διατλαντική ατζέντα ήταν καλή, αλλά δεν έχει καταστεί ένα πραγματικό θεμέλιο και πρέπει να αναζωογονηθεί. Γι’ αυτό, η Ομάδα της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη υποστηρίζει την πρόταση για μια συμφωνία διατλαντικής εταιρικής σχέσης που παρουσιάζει στην έκθεσή του ο κ. Brok και το όραμα της κ. Mann για μια διατλαντική αγορά.

Φυσικά, μία συμφωνία θα έχει προστιθέμενη αξία μόνο εάν είναι γεμάτη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι και η αμερικανική πλευρά πρέπει να δείξει –ειδικά στο Κογκρέσο– πραγματικό ζήλο γι’ αυτό. Δεδομένων των σημερινών και των μακροπρόθεσμων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, η πρόοδος είναι εδώ απολύτως αναγκαία. Ως μεγάλες δημοκρατίες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μην εξαντλήσουμε το κοινό μας δυναμικό. Γι’ αυτό, μια συμφωνία εταιρικής σχέσης θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση – ας το κάνουμε λοιπόν! Θα ήθελα να προσθέσω ότι χαίρομαι διότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση στις Βρυξέλλες κι όχι στο Στρασβούργο.

 
  
MPphoto
 
 

  Cem Özdemir, εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE. – (DE) Κύριε Πρόεδρε, κυρία Προεδρεύουσα του Συμβουλίου, κυρία Αντιπρόεδρε της Επιτροπής, θα επικεντρωθώ στην έκθεση Brok. Καθώς η έκθεση αφορά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ή το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, ελπίζουμε πως ό,τι ακούσουμε θα είναι σαφές. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθεί δεόντως υπόψη η ευρωπαϊκή θέση.

Στο πλαίσιο της διατλαντικής εταιρικής σχέσης που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2007 είναι, οπωσδήποτε, σημαντικό ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση έχει γίνει ένα είδος προβληματικής επιχείρησης. Έτσι, είναι αμφίβολο αν έχει νόημα να συνάψουμε μια τέτοια συμφωνία μαζί της.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σημείο που σχετίζεται με την περιβαλλοντική πολιτική, στην οποία η Ομάδα μου δίνει ιδιαίτερη σημασία. Θα ήθελα να συστήσω θερμά σε όλους τους συναδέλφους το νέο ντοκιμαντέρ του Al Gore. Η ταινία του An Inconvenient Truth εφιστά την προσοχή των αμερικανών φίλων μας στο εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της θέρμανσης του πλανήτη, το οποίο μας αφορά όλους και θα έπρεπε να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην έκθεση, και θα ήθελα να παραθέσω την εξής δήλωση του Al Gore:

(EN) «Πιστεύω ότι δεν αποκλείεται τα προσεχή δύο έτη να αναγκαστούν ακόμη και οι Μπους και Τσένι να αλλάξουν τη θέση τους όσον αφορά αυτή την κρίση».

 
  
MPphoto
 
 

  Helmuth Markov, εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL. – (DE) Κύριε Πρόεδρε, η Ομάδα μου είναι υπέρ της ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας με τις ΗΠΑ, ακριβώς όπως υποστηρίζουμε την επέκταση του εμπορίου αγαθών με την Αφρική, τη Νότια Αμερική ή την Αυστραλία. Ωστόσο, η κ. Mann ζητάει στην έκθεσή της επί λέξει «μια διατλαντική αγορά χωρίς εμπόδια» και αυτό είναι μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου.

Το εμπόριο δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός για την επίτευξη μεγάλων ποσοστών κέρδους, αλλά ένα από τα μέσα για την εξασφάλιση ότι ο πληθυσμός θα εφοδιάζεται με αγαθά και υπηρεσίες, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προαγωγή της κοινωνικής ανάπτυξης και της ευημερίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να εξετάσουμε πρώτα απ’ όλα αν ο ενδεχόμενος εταίρος πληροί τις διεθνώς συμφωνημένες προδιαγραφές της προστασίας της κοινωνικής ασφάλειας, των θέσεων εργασίας, του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι αν αποδέχεται ή όχι τα θεσμικά όργανα που δημιουργήθηκαν για την περιφρούρησή τους.

Τρία σύντομα παραδείγματα: πρώτον, οι απόψεις για τους ΓΤΟ και το κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία διαφέρουν ριζικά. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θέλουν τέτοια πράγματα, ενώ στις ΗΠΑ η εμπορία τους είναι απολύτως νόμιμη.

Δεύτερον, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες και τα περιεκτικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης είναι βασικά συστατικά της πολιτικής κουλτούρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ΗΠΑ επικρατεί διαφορετική άποψη γι’ αυτά. Σας ερωτώ: πώς μπορούν να διαφυλαχθούν σε έναν ολοκληρωμένο οικονομικό χώρο αυτά τα πράγματα που είναι τόσο σημαντικά και ενδιαφέρουν τόσο πολύ τους πολίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Τρίτον, αποτελεί ή όχι στρέβλωση του ανταγωνισμού το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν υπογράφουν το πρωτόκολλο του Κιότο; Φυσικά και αποτελεί στρέβλωση του ανταγωνισμού, διότι έτσι μπορούν να παράγουν φθηνότερα εις βάρος του περιβάλλοντος, οι δε ΗΠΑ απλά αγνοούν τις αποφάσεις της διαιτησίας του ΠΟΕ, για παράδειγμα σχετικά με τις επιδοτήσεις κατά την εξαγωγή βαμβακιού.

Τέλος, το Σώμα ενέκρινε πρόσφατα την έκθεση Agnoletto, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμπεριλαμβάνει σε όλες τις συμφωνίες με τρίτες χώρες μια ρήτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ΗΠΑ κάνουν πόλεμο στο Ιράκ παραβαίνοντας το διεθνές δίκαιο, δεν αναγνωρίζουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και κρατούν αιχμαλώτους πολέμου σε φυλακές υπό απάνθρωπες συνθήκες όπως στον Κόλπο του Γκουαντάναμο.

Θεωρώ ότι το Σώμα θα χάσει κάθε αξιοπιστία αν προχωρήσει προς μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ χωρίς αυτές να έχουν συμμορφωθεί προηγουμένως με τις διεθνώς συμφωνημένες προδιαγραφές και πρότυπα.

 
  
MPphoto
 
 

  Bastiaan Belder , εξ ονόματος της Ομάδας IND/DEM. (NL) Κύριε Πρόεδρε, ως εισηγητής του Κοινοβουλίου επί των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, χαιρετίζω στο σχέδιο εγγράφου μου την αμερικανική πρόταση για έναν στρατηγικό διάλογο με την ΕΕ σχετικά με την ειρηνική άνοδο της Κίνας. Εξάλλου, καθώς αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα, προκαλεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εξίσου σημαντικούς προβληματισμούς, οι οποίοι δεν περιορίζονται στις εμπορικές διαφωνίες ή στην επιβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι οι παράγραφοι 8, 9 και 21 της έκθεσης του κ. Brok, την οποία εξετάζουμε, αποτελούν μια ευπρόσδεκτη χείρας βοηθείας, καθώς προωθούν μια διατλαντική προσέγγιση στη σχέση με την Κίνα. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει, ειδικά, στην αποκλιμάκωση της επικίνδυνης έντασης που περιβάλλει την Ταϊβάν, καθώς και να προωθήσει το θέμα του Θιβέτ. Μόλις σήμερα το πρωί, ο Δαλάι Λάμα μου μίλησε για την προσωπική του πεποίθηση ότι το ζήτημα του Θιβέτ πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί σε διατλαντικό επίπεδο.

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε, ενώνοντας τις διατλαντικές δυνάμεις, να πείσουμε την Κίνα να γίνει πραγματικός εταίρος στο διεθνές σύστημα.

 
  
MPphoto
 
 

  Konrad Szymański, εξ ονόματος της Ομάδας UEN. – (PL) Κύριε Πρόεδρε, το σχέδιο για την ενίσχυση της επιθυμητής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες περιγράφηκε με εξαιρετικά ισορροπημένο τρόπο στις εκθέσεις Brok και Mann. Το ελεύθερο εμπόριο, ο νομοθετικός διάλογος και η στενότερη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας αποτελούν φυσικά τους βασικούς τομείς δράσης. Θα ήθελα να συγχαρώ και τους δύο εισηγητές.

Θέλω τώρα να κάνω λίγα σύντομα πολιτικά σχόλια. Αν εμείς στην Ευρώπη θέλουμε να αποφύγουμε τον ρόλο του κατώτερου εταίρου, δεν μπορούμε να μένουμε όλο και πιο πίσω στα οικονομικά και στρατιωτικά θέματα. Πρέπει να πω ότι εκπλήσσομαι με τα παράπονα σχετικά με την αμερικανική μονομέρεια, καθώς οι αμυντικές δαπάνες μας αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των δαπανών της Αμερικής. Ανησυχώ διότι η Ευρώπη έχει μόνο το 25% του κινητού αμυντικού δυναμικού των ΗΠΑ και διότι έχουμε απαρχαιωμένη δομή βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι οποίες επιπλέον μπορεί να ελαττωθούν υπέρ ασαφών ευρωπαϊκών σχεδίων.

Η Ευρώπη δεν θα γίνει παγκόσμιος εταίρος αν χάσουμε την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μια στρατηγική πολιτική εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ΗΠΑ με κάποιον άλλο, καλύτερο εταίρο σε αυτή την εταιρική σχέση. Μόνο μια εναλλακτική λύση υπάρχει για μια Ευρώπη με πτωτική οικονομική πορεία, με δημόσια οικονομικά που νοσούν και με τραγικά δημογραφικά στοιχεία. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι η περιθωριοποίηση και η απομόνωση στο περιθώριο ενός κόσμου που προχωρά μπροστά, ορισμένες φορές ριψοκίνδυνα και ορισμένες φορές ακόμα και με εχθρότητα προς εμάς.

 
  
MPphoto
 
 

  Ryszard Czarnecki (NI). – (PL) Κύριε Πρόεδρε, σήμερα συζητούμε για έναν από τους πιο σημαντικούς εταίρους της ΕΕ και για την πρόκληση που αποτελεί για εμάς η σχέση μας με αυτόν τον εταίρο. Σε αυτή την Αίθουσα ακούμε συχνά έντονες επικρίσεις και κατηγορίες για τις ΗΠΑ και, σπανιότερα, εκκλήσεις για τη μη διατύπωση κρίσεων για τον μεγαλύτερο σύμμαχό μας. Θα πρέπει να απορρίπτουμε και τις δύο ακραίες περιπτώσεις. Η Ευρώπη χρειάζεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται την Ευρώπη. Το λέω αυτό στο πλαίσιο μιας ραγδαίας ενίσχυσης του ρόλου της Ασίας, καθώς και μιας αύξησης του δημογραφικού και πολιτικού ρόλου της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Ο υπερβολικός αντιαμερικανισμός είναι καταστροφή, αλλά είναι εξίσου καταστροφικό να στερούμαστε του δικαιώματος να απευθύνουμε ερωτήσεις στους φίλους μας, για παράδειγμα σχετικά με το Γκουαντάναμο. Πρέπει επίσης να εξηγήσουμε υπομονετικά στην Ουάσινγκτον ότι αν εμείς υποχωρούμε, έστω και αργά, από τον παρεμβατισμό και τον προστατευτισμό στο εμπόριο, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Αμερική για λόγους ισορροπίας.

Οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ θα πρέπει στο εγγύς μέλλον να λάβουν τη μορφή μιας πραγματικής εταιρικής σχέσης και μιας στρατηγικής συμμαχίας, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν υποκύψουμε στο στερεότυπο της «Ευρώπης ως δασκάλας», αφενός, και της «Ευρώπης ως αμερικανού πελάτη» αφετέρου.

 
  
MPphoto
 
 

  Γεώργιος Παπαστάμκος (PPE-DE). – Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στον κ. Brok, όσο και στην κ. Mann για τις δημιουργικές συνεισφορές διαλόγου τις οποίες μας παρουσίασαν σήμερα.

Όπως δείχνουν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία παραλείπω να αναφέρω για λόγους χρόνου, οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται από συμμετρία και έντονη αλληλεξάρτηση. Οι όποιες κρίσεις εμφανίζονται κατά καιρούς είναι, κατά τη γνώμη μου, παράγωγες του άλυτου –μέχρι στιγμής– ερωτήματος της διαχείρισης της αλληλεξάρτησης. Η αλληλεξάρτηση δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αφορά και στις νέες παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των λεγομένων στόχων της χιλιετίας.

Η αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων προϋποθέτει τη μετάβαση των διμερών σχέσεων, από το σημερινό διακηρυκτικό επίπεδο σε ένα συνεκτικό, διαφανές και σταθερό θεσμικό πλαίσιο. Τη μετάβαση σε ένα περισσότερο εναρμονισμένο διμερές ρυθμιστικό περιβάλλον. Μια διατλαντική αγορά χωρίς φραγμούς είναι στόχος εφικτός, αρκεί να στηριχθεί σε μια νέα και ενιαία ρυθμιστική αρχιτεκτονική.

Η διεύρυνση και η εντατικοποίηση των πεδίων στενής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσει θετική υπερχείλιση, να έχει δηλαδή ένα spill over effect στο σύνολο των προβλημάτων που συνθέτουν τις προκλήσεις της σύγχρονης παγκόσμιας ατζέντας.

Αναφέρω, μεταξύ άλλων, την προώθηση κοινών αρχών και αξιών, όπως δημοκρατία, κράτος δικαίου, προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τη διεύρυνση των θεματικών της παγκόσμιας εμπορικής τάξης, την αποτελεσματική διεθνή προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος και την καθίδρυση μιας νέας χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής.

Αντιθέτως, η διάσπαση της συνοχής στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ θα επιτείνει τη διεθνή αβεβαιότητα και θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την παγκόσμια συνεργασία, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τόσο την πολιτική όσο και την οικονομική.

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Γύρου της Ντόχα αποτελεί, όπως είπε και ο Επίτροπος κ.Mandelson, πεδίο δοκιμής και δοκιμασίας αυτής της στενής σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

 
  
MPphoto
 
 

  Józef Pinior (PSE). – (PL) Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να εμβαθύνουμε τόσο τις οικονομικές όσο και τις πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ και να καταρτίσουμε μια νέα συμφωνία διατλαντικής εταιρικής σχέσης η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2007.

Θα ήθελα ειδικά να τονίσω τον ρόλο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Πριν από κάθε διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ θα πρέπει να διεξάγεται μια συνάντηση διατλαντικού νομοθετικού διαλόγου που θα ασχολείται με πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να καταστεί ο διατλαντικός νομοθετικός διάλογος μία από τις πιο σημαντικές βάσεις χάραξης εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Ο ηγεμονικός ρόλος των ΗΠΑ στις αρχές του 21ου αιώνα απαιτεί να επιδείξει η ΕΕ αυτονομία και μια πραγματική εταιρική σχέση στις διατλαντικές σχέσεις, καθώς και να απευθύνει ερωτήσεις ανοιχτά και να αναζητά μια κοινή πολιτική βάση. Τα πιο επιτακτικά θέματα εξακολουθούν να είναι η ανάγκη να πειστούν οι ΗΠΑ να συμμετάσχουν στη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν στην προσεχή διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω το θέμα των θεωρήσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να ανεχθεί μια κατάσταση στην οποία οι πολίτες ορισμένων κρατών μελών χρειάζονται θεώρηση για να παραμείνουν στις ΗΠΑ. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ θα πρέπει να θέσουν το θέμα της άρσης των περιορισμών στις θεωρήσεις για τις ΗΠΑ για όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις επαφές τους με τις αρχές των ΗΠΑ.

 
  
MPphoto
 
 

  Ignasi Guardans Cambó (ALDE).(EN) Κύριε Πρόεδρε, και οι δύο εκθέσεις, ιδίως της Erika Mann, δείχνουν την ένταση της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών και, συγχρόνως, τονίζουν τον μακρύ κατάλογο τομέων στους οποίους μπορεί να εμφανιστούν δυσκολίες και παρεξηγήσεις. Είναι καλή στιγμή να επισημάνουμε πόσο ισχυρή είναι αυτή η σχέση και σε ποιον βαθμό υπερβαίνει την τρέχουσα κυβέρνηση και τα προβλήματα με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και τη συγκεκριμένη ηγεσία, κάτι που δεν θα αρέσει σε ορισμένους εξ ημών. Είναι κάτι βαθύτερο από αυτό και το ξεπερνά. Υπερβαίνει την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που μπορεί να έχουμε. Ακριβώς επειδή η σχέση είναι ισχυρή μάς επιτρέπει να λέμε την αλήθεια στην άλλη πλευρά.

Ωστόσο, η σχέση στερείται αληθινής νέας δομής, αληθινής νέας αρχιτεκτονικής. Όπως αναφέρεται στις εκθέσεις, χρειαζόμαστε μια νέα αρχιτεκτονική για να προστατευθεί αυτή η σχέση, να προστατευθεί από τις εξωτερικές καταιγίδες και να καταστεί πιο σταθερή από όσο είναι τώρα. Αυτό απαιτεί δέσμευση από την Επιτροπή. Δεν βλέπουμε αυτή τη δέσμευση στην αναζήτηση μιας τέτοιας νέας αρχιτεκτονικής και φρονώ ότι είναι καθήκον της Επιτροπής να την αναπτύξει και να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

 
  
MPphoto
 
 

  Caroline Lucas (Verts/ALE).(EN) Κύριε Πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω την Erika Mann για το έργο της σε αυτή την έκθεση και για την προθυμία και τη διάθεσή της να εξετάσει τουλάχιστον άλλες απόψεις και πλευρές. Εντούτοις, εξακολουθώ να έχω ορισμένες ανησυχίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Πρώτον, υπάρχει τουλάχιστον ένα ερωτηματικό σχετικά με το αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή, πολιτικά, να προωθηθεί μια πολιτική ενός ουσιαστικά διμερούς χώρου ελεύθερου εμπορίου. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το πολυμερές σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Συνεπώς, πρέπει να σκεφτούμε τι πολιτικό μήνυμα στέλνουμε με αυτή την ενέργειά μας.

Δεύτερον, ανησυχώ ότι με την επιδίωξη εξαιρετικά αντιφατικών στόχων, όπως η ελευθέρωση των επενδύσεων, οι δημόσιες συμβάσεις και οι υπηρεσίες σε έναν προβλεπόμενο διατλαντικό χώρο ελεύθερου εμπορίου, οι άλλες χώρες μπορεί κάλλιστα να θεωρήσουν ότι πρόκειται για κινήσεις προετοιμασίας του εδάφους από την ΕΕ και τις ΗΠΑ ώστε να μεταφερθούν οι διαπραγματεύσεις στο παγκόσμιο επίπεδο. Όπως γνωρίζετε, αμφισβητήθηκαν εξαιρετικά έντονα στο πλαίσιο του ΠΟΕ.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ρύθμισης και της εναρμόνισης, παρά τις τροπολογίες και την ωραία ρητορεία περί του αντιθέτου, υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί εξισορρόπηση προς τα κάτω –και όχι προς τα επάνω– των προδιαγραφών περιβαλλοντικής υγείας και των καταναλωτικών προδιαγραφών που επετεύχθησαν μετά από σκληρό αγώνα.

 
  
MPphoto
 
 

  Mirosław Mariusz Piotrowski (IND/DEM). – (PL) Κύριε Πρόεδρε, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας διατλαντικής εταιρικής σχέσης, θα ήθελα να επιστήσω ιδιαίτερη προσοχή στην τρέχουσα διαφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ σχετικά με τις στρατηγικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Η διαφωνία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της αποτελεσματικότητας των δύο εταίρων. Η παγκόσμια τρομοκρατία αποτελεί ένα νέο φαινόμενο ο βαθμός του οποίου δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστός, αλλά το οποίο έχει ευρεία έκταση και επιχειρησιακές δυνατότητες. Συγκρίθηκε ακόμα και με τον κομμουνισμό, υπό την έννοια ότι απειλεί τον καθένα. Αντί για τον διορισμό μιας παράξενης διερευνητικής επιτροπής χωρίς πραγματικές αρμοδιότητες, θα πρέπει να εδραιώσουμε μια ορθή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, και με αυτό εννοώ επίσης την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών.

Απαιτούνται σαφείς αρχές, συντονισμένη δράση και αμοιβαία εμπιστοσύνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και, ως εκ τούτου, για την παροχή πραγματικής προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον σύγχρονο κόσμο.

 
  
MPphoto
 
 

  Philip Claeys (NI). – (NL) Κύριε Πρόεδρε, αν και το σχέδιο ψηφίσματος επισημαίνει –και εύλογα– την ανάγκη για ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για τις διατλαντικές σχέσεις, πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τις δομές. Είναι, πάνω απ’ όλα, σημαντικό να υπάρχει διάθεση συνεργασίας και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εμείς στο Κοινοβούλιο αφιερώσαμε ήδη πολλή προσοχή –όπως θα έπρεπε να κάνουμε– στο Γκουαντάναμο και στους ισχυρισμούς για τις παράνομες πρακτικές της CIA στην Ευρώπη. Είναι αυτονόητο ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας πρέπει να διεξάγεται εντός ενός αυστηρά νομικού πλαισίου.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, ωστόσο, ότι ορισμένες ομάδες εδώ, σε αυτό το Σώμα, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των τρομοκρατών ή των υποτιθέμενων τρομοκρατών καθώς ενδίδουν κυρίως σε έναν βασικό αντιαμερικανισμό. Αν αυτές οι ομάδες ήταν εξίσου ενεργές και στην καταδίκη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα, για παράδειγμα, θα είχε επιτευχθεί μέχρι τώρα πολύ περισσότερη πρόοδος. Μιλάμε για άτομα που δεν κατηγορήθηκαν μόνο για τρομοκρατία, αλλά που βρίσκονται στη φυλακή λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

 
  
MPphoto
 
 

  Antonio López-Istúriz White (PPE-DE). – (ES) Κύριε Πρόεδρε, οι διατλαντικές σχέσεις είναι σημαντικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις κοινές προκλήσεις τους με επιτυχία.

Και οι δυο μας έχουμε δεσμευτεί σταθερά να επιτύχουμε μια ασφαλή παγκόσμια τάξη. Για τον σκοπό αυτόν, η αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Ενώπιον του ολοκληρωτισμού και της έλλειψης ελευθερίας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να έχουμε μια δυνατή και ισχυρή συμμαχία με τους φυσικούς εταίρους μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες: αυτή είναι η μόνη συμμαχία που έχει φέρει, και θα συνεχίσει να φέρνει, αποτελέσματα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να χαιρετίσω την ανακοίνωση της Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη συμμετοχή της Ουάσινγκτον στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Αν η Τεχεράνη αρνηθεί τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου, το Ιράν θα πρέπει να διακόψει απόλυτα και επαληθεύσιμα όλες τις δραστηριότητες εμπλουτισμού και επανεπεξεργασίας ουρανίου.

Χρειαζόμαστε πλήρη συνεργασία, αφήνοντας κατά μέρος την υποκριτική δημαγωγία του εύκολου αντιαμερικανισμού. Η ανάγκη να ενισχυθούν οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να θεσπιστεί μια Συμφωνία Σύνδεσης, όπως ζητά η έκθεση Brok, είναι ζωτικής σημασίας.

Πρέπει να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας, διατηρώντας κριτικό πνεύμα, και να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες για μεγαλύτερη κοινή και συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο και μεγαλύτερη ολοκλήρωση των αγορών μας, η οποία θα ωφελήσει τους πολίτες μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγηθεί προς την αποτυχία αν στραφεί εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και αν δεν τις αντιμετωπίσει ως τον φυσικό της σύμμαχο. Αυτό είναι αναγκαίο λόγω των αξιών που μοιραζόμαστε – τη δημοκρατία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ατομικής ελευθερίας και την προώθηση της ειρήνης και της συλλογικής ασφάλειας.

Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η επόμενη διάσκεψη κορυφής Ηνωμένων Πολιτειών-Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διεξαχθεί στη Βιέννη, θα δώσει μια σαφή ώθηση για την ενίσχυση των σχέσεών μας και στον οικονομικό τομέα επίσης.

Η δημιουργία ενός ατλαντικού χώρου ευημερίας είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την οικονομική ευημερία που τους παρέχουν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 
  
MPphoto
 
 

  Hannes Swoboda (PSE). – (DE) Κύριε Πρόεδρε, η εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ευρώπης είναι δύσκολη, αλλά απαραίτητη. Όπως είπε κάποτε ο Πρόεδρος Barroso, είναι αναγκαίο να μιλάμε με τις ΗΠΑ ως ίσος προς ίσο. Ωστόσο, δεν έχει πολύ νόημα να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ να γονατίσουν προκειμένου να είμαστε στο ίδιο επίπεδο όταν συζητάμε. Εμείς πρέπει να γίνουμε πιο ισχυροί, να εκμεταλλευτούμε πλήρως το δυναμικό μας, τόσο από οικονομική άποψη όσο και, φυσικά, από άποψη εξωτερικής πολιτικής.

Ως προς την εξωτερική πολιτική, θα ήθελα να αναφέρω δύο τομείς όπου πιστεύω ότι σημειώθηκαν κάποιες πολύ θετικές εξελίξεις. Ο ένας είναι το ζήτημα της Μέσης Ανατολής όσον αφορά την οικονομική υποστήριξη. Γνωρίζω, κυρία Επίτροπε, ότι είχατε έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα προκειμένου να επιτευχθεί μια λογική και ρεαλιστική λύση. Χαίρομαι πολύ διότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βρήκαν εδώ μια λύση.

Το δεύτερο θέμα είναι το Ιράν. Κυρία Plassnik, δεν σας εύχομαι μόνο καλή τύχη στις συνομιλίες, αλλά ελπίζω επίσης ότι θα μπορέσετε να εργαστείτε για να γίνετε εδώ πειστική. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στο θέμα αυτό. Ωστόσο, οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν και άμεσα με το Ιράν, όπως ήδη εξαγγέλθηκε. Όμως το κυριότερο είναι πως εδώ δεν υπάρχει περιθώριο για στρατιωτικές περιπέτειες. Αυτοί είναι δύο τομείς για τους οποίους ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με τις ΗΠΑ ως πραγματικά ανεξάρτητοι εταίροι γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

 
  
MPphoto
 
 

  Γεώργιος Καρατζαφέρης (IND/DEM). – Κύριε Πρόεδρε, είναι σίγουρο ότι ο συμπαθής κ. Brok αν είχε ακούσει την τελευταία διάλεξη του, μεγαλυτέρου εν ζωή φιλοσόφου, Τσόμσκι θα είχε γράψει διαφορετικά πράγματα. Ο Τσόμσκι είπε ότι η Αμερική θνήσκει από έλλειμμα δημοκρατίας. Και πράγματι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και σχέσεων. Να σας το αποδείξω. Ο οποιοσδήποτε Αμερικανός πολίτης μπορεί να έρθει οπουδήποτε στην Ευρώπη χωρίς βίζα. Μπορεί ο οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης να πάει στην Αμερική χωρίς βίζα; Να σας απαντήσω υπενθυμίζοντας ότι όταν πήγαν στην Αμερική ευρωβουλευτές για τον έλεγχο των πτήσεων της CIA, οι Αμερικανοί βουλευτές δεν τους δέχθηκαν. Η Αμερική δεν υπογράφει τη Σύμβαση του Κιότο και δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα. Δεν υπάγεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, αλλά στέλνει μόνο δικαστές.

Ε, δεν δέχομαι, επί τέλους, η Ευρώπη να είναι η αμαξοστοιχία της οποίας η ατμομηχανή θα είναι αμερικανική και ο μηχανοδηγός Αμερικανός. Αυτό είναι μεγάλο μας λάθος. Εμείς θέλουμε μια σχέση ισοτιμίας. Δεν μας επιτρέπουν να έχουμε ευρωπαϊκό στρατό. Έχουμε το ΝΑΤΟ με Αμερικανό αρχιστράτηγο. Ακόμη και τα χρηματιστήριά μας ακολουθούν το Dow Jones. Δεν έχουμε δική μας πολιτική. Έχουμε την ηγεμονία της Αμερικής. Θέλουμε να έχουμε ομότιμη σχέση και όχι την επικυριαρχία των Αμερικανών που βλάπτει την πορεία της Ευρώπης για περισσότερη δημοκρατία.

 
  
MPphoto
 
 

  Ashley Mote (NI).(EN) Κύριε Πρόεδρε, κανείς δεν ανέφερε το πρόγραμμα Galileo –το άμεσο ανταγωνιστικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύστημα GPS των Αμερικανών– στο οποίο οι Κινέζοι έχουν οικονομικά συμφέροντα σε ποσοστό 20%, μια απόφαση που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τη μελλοντική παραγωγή όπλων και να απειλήσει τη διατήρηση της ειρήνης.

Το Galileo είναι μια τρομερά φιλόδοξη και δαπανηρή προσπάθεια της ΕΕ να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ ως πλήρως αναπτυγμένη παγκόσμια και διαστημική δύναμη· διαφορετικά, γιατί να αντιγράψει το σύστημα GPS; Η ΕΕ δεν έχει νομικό δικαίωμα να καταρτίσει το δικό της διαστημικό πρόγραμμα – αυτό εξαρτιόταν από την επικύρωση του αποτυχημένου Συντάγματος. Ωστόσο, τέτοιες λεπτομέρειες παραβλέπονται.

Η ΕΕ θέλει οι δορυφόροι της να αποτελούν μέρος των μελλοντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και δεν προτίθεται να περιμένει. Καθώς όλα τα μελλοντικά όπλα πεδίου μάχης θα ελέγχονται μέσω δορυφόρου, είναι προφανές ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Κίνα να επανεξοπλιστεί. Με τις δεσμεύσεις τους έναντι της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και της νοτιοανατολικής Ασίας, μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην είναι επιφυλακτικές με οποιονδήποτε εμπλέκεται στον επανεξοπλισμό της Κίνας;

 
  
MPphoto
 
 

  Benoît Hamon (PSE). – (FR) Κύριε Πρόεδρε, είναι προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο και τη συνεργασία τους στον οικονομικό, τον εμπορικό, τον ρυθμιστικό ή ακόμη και τον κοινωνικό τομέα μέσω της προώθησης της αξιοπρεπούς εργασίας, όπως το επιθυμούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι εάν «πρέπει να βελτιωθούν οι διατλαντικές σχέσεις», αλλά το «πώς μπορούν να βελτιωθούν». Από αυτήν την άποψη, δεν νομίζω ότι η απάντηση θα ήταν απαραιτήτως η δημιουργία μιας διατλαντικής αγοράς χωρίς φραγμούς μέχρι το 2015. Είναι όλοι οι φραγμοί στη διατλαντική αγορά ανεπιθύμητοι; Όχι. Θέλουμε να ανοίξουμε την αγορά μας στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) ή στο κρέας βοοειδών που έχουν εκτραφεί με ορμόνες; Όχι. Θα ήθελα λοιπόν η διατλαντική ημερήσια διάταξη να βασίζεται σε πρακτική έρευνα του γενικού ευρωπαϊκού συμφέροντος, και όχι στην άνευ όρων προσήλωση στο δόγμα του ελεύθερου εμπορίου ως αυτοσκοπό.

Αμφιβάλω επίσης εάν αυτή είναι απαραιτήτως η κατάλληλη στιγμή για την πρόταση μιας διμερούς πρωτοβουλίας τέτοιας κλίμακας, όταν ο αμερικανός εταίρος μας απειλεί την παγκόσμια μακροοικονομική σταθερότητα αφήνοντας να κλιμακώνονται τα εμπορικά και δημοσιονομικά τα ελλείμματά του, ενώ θέτει δημοσίως υπό αμφισβήτηση τις αξίες και τις αρχές του πολυμερισμού, ή αντιτίθεται σε πρωτοβουλίες όπως το Πρωτόκολλο του Κιότο ή το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Θα ήθελα να τροποποιηθεί η εξαιρετική έκθεση της κ. Mann ώστε να λάβει υπόψη τα δεδομένα αυτά.

 
  
MPphoto
 
 

  Ursula Plassnik, Προεδρεύουσα του Συμβουλίου. (DE) Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, αισθάνομαι ότι υπάρχει υποστήριξη για την πρόθεσή μου να θίξω στην επικείμενη διάσκεψη κορυφής μια σειρά θεμάτων που αφορούν το κοινό μας μέλλον, στα οποία συγκαταλέγεται η συνεργασία για την προαγωγή της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ευημερίας, αλλά και θέματα που αφορούν τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε: την αλλαγή του κλίματος, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά και το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας που απασχολεί ολοένα και πιο πολύ και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και για το οποίο εργάστηκε εντατικά το Συμβούλιο αυτό το εξάμηνο. Στην εισαγωγή μου αναφέρθηκα ήδη στη συμφωνία για τις αερομεταφορές. Ως προς τα διεθνή θέματα, υπογραμμίστηκε ότι τους περασμένους μήνες επιτεύχθηκε πρόοδος σε μια σειρά σημείων. Εδώ πρέπει να προχωρήσουμε αργά και βήμα-βήμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Επιτροπή για τη στενή συνεργασία της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τελειώνοντας, τους εισηγητές και όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτήν την έκθεση, καθώς και όσους συμμετέχουν τακτικά στη συζήτηση για τις διατλαντικές μας σχέσεις. Οι σχέσεις αυτές είναι καίριες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για όλους μας και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγουμε την υιοθέτηση μονόπλευρων θέσεων. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται είναι να συζητήσουμε ως εταίροι για τα θέματα που προκαλούν σήμερα εκνευρισμό και για όλα τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Τα θέματα αυτά δεν πρέπει, ωστόσο, να επισκιάζουν αυτά που μας ενώνουν ή αυτά που είναι βαθιά και ανθεκτικά: την κοινή μας κοινότητα αξιών και το έργο για τα παγκόσμια ζητήματα που είναι σημαντικά για εμάς.

 
  
MPphoto
 
 

  Benita Ferrero-Waldner, Μέλος της Επιτροπής. – (EN) Κύριε Πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω τους αξιότιμους βουλευτές γι’ αυτή την εξαιρετική συζήτηση σχετικά με μια βασική και ουσιαστική σχέση η οποία θα εστιαστεί μάλιστα στο πόσο περαιτέρω μπορεί να αναπτυχθεί η συνεργασία μας στην εξωτερική πολιτική και στην προώθηση της δημοκρατίας, στην αυξημένη συνεργασία όσον αφορά την ενέργεια και στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών μας. Επιτρέψτε μου να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις εν συντομία.

Είναι αλήθεια ότι σκοπεύουμε να υπογράψουμε μια νέα συμφωνία για την ανώτατη εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, περιλαμβανομένης της έναρξης ενός καινοτόμου προγράμματος απόκτησης διατλαντικού πτυχίου.

Όσον αφορά τον τουρισμό –ο οποίος επίσης αναφέρθηκε– οι ανταλλαγές θα διευκολυνθούν με την επέκταση του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης σε όλα τα κράτη μέλη μας.

Όσον αφορά το περιβάλλον, θέλουμε να ξεκινήσουμε εκ νέου τον διάλογό μας με τις ΗΠΑ, κυρίως ανανεώνοντας τον διάλογο υψηλού επιπέδου σχετικά με το περιβάλλον, περιλαμβανομένου του θέματος της αλλαγής του κλίματος. Η συνεργασία μας στον τομέα της ενέργειας θα αγγίξει επίσης θέματα αλλαγής του κλίματος από τη σκοπιά της ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο, ο γενικός μας διάλογος πρέπει να είναι ευρύτερος.

Για εκείνους που ίσως δεν ήταν παρόντες στη συζήτηση από την αρχή, θέλω να επανέλθω στα θέματα της απαλλαγής από τη θεώρηση και της αμοιβαιότητας των θεωρήσεων. Αυτά είναι θέματα που όχι μόνο τα αναφέρουμε σε τακτική βάση, αλλά εντάσσονται στον διάλογο και σίγουρα θα τα θέσουμε ξανά στον Πρόεδρο Μπους.

Σχετικά με τις καταστάσεις των ονομάτων των επιβατών και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις υποθέσεις που παρέπεμψε στο δικαστήριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σεβόμαστε την απόφαση και την ανάλυση του Δικαστηρίου και θα συμμορφωθούμε πλήρως με αυτή. Θα συνεργαστούμε με το Κοινοβούλιο, με το Συμβούλιο και με τις εθνικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση. Έχουμε μόνο τέσσερις μήνες στη διάθεσή μας για να βρούμε μια νέα νομική βάση, αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην σημειωθεί μείωση της προστασίας των προδιαγραφών, ούτε διαταραχή της διατλαντικής εναέριας κυκλοφορίας και να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Τέλος, προσβλέπουμε στην επιτυχή εγκατάσταση του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης Galileo, τομέας στον οποίο η συνεργασία με τρίτες χώρες είναι αναγκαία και χρήσιμη και στον οποίο ευελπιστούμε ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ θα επιφέρει πρόσθετο όφελος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες μας.

Είμαστε ευγνώμονες στους δύο εισηγητές, καθώς και για τη συμμετοχή και την αφοσίωση του Κοινοβουλίου. Θα μας δώσει σίγουρα περισσότερη δύναμη.

 
  
MPphoto
 
 

  Peter Mandelson, Μέλος της Επιτροπής.(EN) Κύριε Πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τους εισηγητές για δύο άριστες εκθέσεις και να διατυπώσω απλώς δύο παρατηρήσεις.

Η πρώτη είναι ότι, παρά την προσοχή που δίνεται κατά καιρούς σε διαφωνίες για θέματα εμπορίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το 98% του εμπορίου μας είναι απαλλαγμένο από διαφωνίες. Όπου υπάρχουν διαφωνίες, και οι δύο πλευρές κινούνται ταχύτατα, όχι πάντα με άμεση επιτυχία, αλλά ταχύτατα, ώστε να τις επιλύσουν φιλικά και γρήγορα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη και να μας προκαλεί ικανοποίηση, χωρίς να είμαστε αδιάφοροι.

Η δεύτερη παρατήρηση που θέλω να διατυπώσω είναι ότι στην έκθεση της Erika Mann δεν απευθύνεται στην πραγματικότητα έκκληση για μια ενιαία ζώνη ελεύθερου εμπορίου· συνεπώς, όσοι είναι αντίθετοι σκοπεύουν σε λάθος στόχο. Αυτό που ζητείται στην έκθεση είναι ένας χώρος χωρίς φραγμούς, μια διατλαντική αγορά χωρίς φραγμούς ανάμεσα στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να επικροτήσουμε και να ενθαρρύνουμε. Όπως ανέφερα νωρίτερα, δεν πιστεύω ότι θα προσελκύσει τη στήριξη ενός πολυσύνθετου καινοτόμου προγράμματος. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι αυτή η εμπορική και επενδυτική σχέση μεταξύ μας αντιστοιχεί σε ένα κολοσσιαίο ποσό ως προς τις θέσεις εργασίας για τους πολίτες, την επιβίωση και το μέλλον τους. Την ανάπτυξη αυτής της σχέσης δεν εμποδίζουν πλέον τόσο οι ίδιοι οι δασμοί, όσο οι μη δασμολογικοί φραγμοί, οι ρυθμιστικοί φραγμοί, οι διαφορές ως προς τις προδιαγραφές και τις αδειοδοτήσεις και όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχει ένα πυροτέχνημα φραγμών έτοιμο να ανάψει. Πρόκειται για πολύ σημαντικούς και ορθούς οικονομικούς στόχους τους οποίους πρέπει να επιδιώξουμε να επιτύχουμε. Γι’ αυτό χαιρετίζω ολόψυχα αυτή την έκθεση και θα αφιερώσω εαυτόν και τις υπηρεσίες μου στην υλοποίηση της ουσίας της.

 
  
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. – Η κοινή συζήτηση έληξε.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 11.00.

Γραπτή δήλωση (άρθρο 142 του Κανονισμού)

 
  
MPphoto
 
 

  Bogdan Golik (PSE). – (PL) Όσον αφορά την επερχόμενη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, θα ήθελα τόσο να συγχαρώ τους εισηγητές όσο και να υπογραμμίσω την ανάγκη για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Απαιτείται σήμερα κοινή δράση σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και κοινών αξιών και απειλών, προκειμένου να δώσουμε μια νέα, αποτελεσματική και αντιπροσωπευτική διάσταση στις κοινές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της τρομοκρατίας.

Τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμια και άμεση δράση. Οι προτεραιότητες της διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ το 2005 και η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνουν ο στόχος και το κίνητρό μας για συνεργασία και θα πρέπει να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις των δομών του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η πτώση του «εχθρού του δυτικού κόσμου» στην Ανατολική Ευρώπη και η διαφωνία μεταξύ των κρατών μελών για την επέμβαση στο Ιράκ γεννούν ένα ερώτημα που τίθεται συχνά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, δηλαδή αν το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί πλέον έναν χρήσιμο σκοπό. Η απειλή της τρομοκρατίας θα μπορούσε να παράσχει μια βάση για την ύπαρξη της συμμαχίας, αλλά αυτή η πρόκληση απαιτεί τη δημιουργία νέων πολιτικών και στρατιωτικών δομών και τη συνεργασία ως προς την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την κατάρτιση μιας κοινής στρατηγικής σχετικά με τη διασφάλιση του εφοδιασμού ενέργειας και πρώτων υλών με τη διαφοροποίηση των πόρων τροφοδοσίας μας, της παραγωγής και της μεταφοράς, καθώς και για την εντατικοποίηση του πολιτικού διαλόγου σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 
Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιουλίου 2006Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου