Показалец 
 Назад 
 Напред 
 Пълен текст 
Процедура : 2010/2159(INI)
Етапи на разглеждане в заседание
Етапи на разглеждане на документите :

Внесени текстове :

A7-0099/2011

Разисквания :

PV 12/05/2011 - 9
CRE 12/05/2011 - 10

Гласувания :

PV 12/05/2011 - 12.2
Обяснение на вота
Обяснение на вота

Приети текстове :


Разисквания
четвъртък, 12 май 2011 г. - Страсбург Версия ОВ

10. Изявление на председателството
Видеозапис на изказванията
PV
MPphoto
 

  Председател. – Вчера следобед земетресение разтърси испанската провинция Мурсия. Най-малко седем души бяха убити. Ранените са много. Преди три часа г-н Martínez Martínez направи изявление за това. От името на Европейския парламент изказвам съболезнования на семействата на жертвите. Пожелаваме на всички ранени бързо възстановяване. Възхищаваме се на незабавната реакция и усилията на хората от провинцията, които помагат в спасителната операция. Ще изпратя съболезнователно писмо до испанските органи.

 
  
MPphoto
 

  Cristina Gutiérrez-Cortines (PPE).(ES) Г-н председател, много Ви благодаря за думите на състрадание и подкрепа.

Трагедията в Лорка придобива по-ясни размери. Вече знаем, че осем души са загинали, сред тях две бременни жени и дванадесетгодишно момче, повече от 250 са ранените, а 80 % от къщите са пострадали. Това означава, че отсега нататък и за момента много хора в Лорка са бездомни. Голяма част от гражданите на Лорка са загубили и работните си места, а заедно с тях са си отишли и техните надежди, очаквания и възможности.

Град Лорка има 70 000 жители, от които 20 % са имигранти, които градът е приел, приютил и на които е дал нов живот с нов смисъл. Знам, че старите и новите жители на Лорка заедно, с помощ от институциите и от всички, ще могат да започнат отново живота си. Също така трябва да кажа и да призова Европейския съюз да не изоставя никого, а да помогне на пострадалите, да признае болката им и да застане до тях, с разтворени ръце, предлагайки им възможности.

Благодаря на всички вас и моля да запазим едноминутно мълчание.

(Ръкопляскания)

 
  
MPphoto
 

  Председател. – Всички да се изправим, ще запазим едноминутно мълчание.

 
Последно осъвременяване: 7 септември 2011 г.Правна информация