Indeks 
 Forrige 
 Næste 
 Fuld tekst 
Procedure : 2006/2195(REG)
Forløb i plenarforsamlingen
Dokumentforløb : A6-0368/2007

Indgivne tekster :

A6-0368/2007

Forhandlinger :

Afstemninger :

PV 13/11/2007 - 5.9
CRE 13/11/2007 - 5.9

Vedtagne tekster :

P6_TA(2007)0500

Vedtagne tekster
PDF 27kWORD 60k
Tirsdag den 13. november 2007 - Strasbourg
Ændring af forretningsordenen i lyset af medlemsstatutten
P6_TA(2007)0500A6-0368/2007

Europa-Parlamentets beslutning af 13. november 2007 om ændring af forretningsordenen i lyset af statutten for Europa-Parlamentets medlemmer (2006/2195(REG))

Europa-Parlamentet,

-   der henviser til formandens skrivelse af 29. juni 2006 og bekendtgørelsen på plenarmødet den 7. september 2006,

-   der henviser til forretningsordenens artikel 201 og 202,

-   der henviser til betænkning fra Udvalget om Konstitutionelle Anliggender og udtalelse fra Retsudvalget (A6-0368/2007),

1.   vedtager at optage nedenstående ændringer i forretningsordenen;

2.   vedtager at lade disse ændringer træde i kraft på førstedagen af den valgperiode for Europa-Parlamentet, der begynder i 2009;

3.   pålægger sin formand at sende denne afgørelse til Rådet og Kommissionen til orientering.

Nuværende ordlyd   Ændringer
Ændring 1
Artikel 8
Omkostningsgodtgørelser og andre godtgørelser
Gennemførelse af medlemsstatutten
Præsidiet fastsætter bestemmelser om omkostningsgodtgørelser og andre godtgørelser til medlemmerne.
Medmindre andet er fastsat, vedtager Præsidiet bestemmelserne til gennemførelse af statutten for Europa-Parlamentets medlemmer.
Ændring 2
Artikel 39, stk. 1
1.  Parlamentet kan anmode Kommissionen om at fremsætte passende forslag med henblik på udstedelse af nye retsakter eller ændring af eksisterende retsakter, jf. EF-traktatens artikel 192, stk. 2, ved at vedtage en beslutning på grundlag af en initiativbetænkning fra det kompetente udvalg. Beslutningen vedtages med et absolut flertal blandt Parlamentets medlemmer. Parlamentet kan samtidig fastsætte en frist for forelæggelsen af et sådant forslag.
1.  Parlamentet kan anmode Kommissionen om at fremsætte passende forslag med henblik på udstedelse af nye retsakter eller ændring af eksisterende retsakter, jf. EF-traktatens artikel 192, ved at vedtage en beslutning på grundlag af en initiativbetænkning, jf. artikel 45, fra det kompetente udvalg. Beslutningen vedtages med et absolut flertal blandt Parlamentets medlemmer. Parlamentet kan samtidig fastsætte en frist for forelæggelsen af et sådant forslag.
Ændring 3
Artikel 39, stk. 1 a (nyt)
1a.  Ethvert medlem kan fremsætte forslag til en fællesskabsretsakt som led i Parlamentets initiativret, jf. EF-traktatens artikel 192.
Ændring 4
Artikel 39, stk. 1 b (nyt)
1b.  Forslaget indgives til formanden, som henviser det til behandling i det kompetente udvalg. Inden denne henvisning oversættes forslaget til de officielle sprog, som dette udvalgs formand anser for nødvendige til en kortfattet behandling. Inden tre måneder efter henvisningen træffer udvalget afgørelse om den videre behandling efter at have hørt forslagsstilleren.
Vedtager udvalget at forelægge Parlamentet forslaget efter proceduren i artikel 45, anføres forslagsstilleren med navns nævnelse i betænkningens titel.
Ændring 5
Artikel 39, stk. 2
2.  Forud for indledningen af proceduren i artikel 45 sikrer det kompetente udvalg sig, at der ikke allerede er et sådant forslag under udarbejdelse, med andre ord
udgår
a) at et sådant forslag ikke er omtalt i årsprogrammet for lovgivningen,
b) at forberedelsen af et sådant forslag ikke er påbegyndt eller trækker urimeligt længe ud, eller
c) at Kommissionen ikke har reageret positivt på tidligere anmodninger fremsat af det kompetente udvalg eller i beslutninger, som Parlamentet har vedtaget med et flertal af de afgivne stemmer.
Ændring 6
Artikel 45, stk. 1
1.  Agter et udvalg at udarbejde en betænkning og forelægge Parlamentet et forslag til beslutning om et emne, der henhører under dets sagsområde, uden at det har fået henvist et forslag, hvorom Parlamentet er hørt eller anmodet om en udtalelse, jf. artikel 179, stk. 1, kræves forudgående tilladelse fra Formandskonferencen. Et eventuelt afslag skal altid begrundes.
1.  Agter et udvalg at udarbejde en betænkning og forelægge Parlamentet et forslag til beslutning om et emne, der henhører under dets sagsområde, uden at det har fået henvist et forslag, hvorom Parlamentet er hørt eller anmodet om en udtalelse, jf. artikel 179, stk. 1, kræves forudgående tilladelse fra Formandskonferencen. Et eventuelt afslag skal altid begrundes. Omhandler en betænkning et forslag, der er fremsat af et medlem i henhold til artikel 39, stk. 1a, kan tilladelse kun nægtes, hvis betingelserne i artikel 5 i medlemsstatutten samt i EF-traktatens artikel 192 ikke er opfyldt.
Ændring 7
Artikel 150, stk. 6, afsnit 1
6.  Der kan ikke stemmes om ændringsforslag, før de er trykt og omdelt på alle officielle sprog, medmindre Parlamentet træffer anden afgørelse. En sådan afgørelse kan ikke træffes, hvis mindst 40 af Parlamentets medlemmer gør indsigelse imod det.
6.  Der kan ikke stemmes om ændringsforslag, før de er trykt og omdelt på alle officielle sprog, medmindre Parlamentet træffer anden afgørelse. En sådan afgørelse kan ikke træffes, hvis mindst 40 af Parlamentets medlemmer gør indsigelse imod det. Parlamentet undlader at træffe afgørelser, som ville betyde, at medlemmer, der benytter et bestemt sprog, diskrimineres i uacceptabel grad.
Ændring 8
Bilag I, artikel 2, stk. 1, litra a a (nyt)
aa) vederlag, som de modtager for at udøve et mandat i et andet parlament
Ændring 9
Bilag I, artikel 4
Indtil der foreligger en statut for Europa-Parlamentets medlemmer, som kan træde i stedet for de forskellige nationale regler, er medlemmerne, for så vidt angår afgivelse af oplysninger om formueforhold, underkastet lovgivningen i den medlemsstat, hvor de er valgt.
For så vidt angår afgivelse af oplysninger om formueforhold, er medlemmerne underkastet lovgivningen i den medlemsstat, hvor de er valgt.
Ændring 10
Bilag VII, del C a (ny)
Ca.  Personlige interessekonflikter
Med Præsidiets samtykke kan et medlem med en begrundet afgørelse nægtes indsigt i et parlamentsdokument, hvis Præsidiet efter at have hørt medlemmet er af den overbevisning, at en sådan indsigt ville være til uacceptabel skade for Parlamentets institutionelle interesser eller for offentlighedens interesser, og at medlemmet ønsker denne indsigt ud fra private og personlige motiver. Medlemmet kan inden en måned efter meddelelsen af en sådan afgørelse indgive en skriftlig klage herover, som skal begrundes. Parlamentet træffer afgørelse om klagen uden forhandling under den første mødeperiode efter klagens indgivelse.
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik