Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
17. helmikuuta 2009
E-0920/09
KIRJALLINEN KYSYMYS esittäjä(t): Eva-Britt Svensson (GUE/NGL) komissiolle

 Aihe: Ahmadiyya-muslimien tilanne Pakistanissa
 Vastaus 

Vaikka Pakistanin parlamentti on luvannut YK:n ihmisoikeusneuvostolle (UN Human Rights Council) että se varmistaa, että kaikkien vähemmistöjen ihmisoikeuksia kunnioitetaan, Ahmadiyya-muslimien tilanne on entistä vaikeampi. Useiden kansainvälisten järjestöjen raporttien mukaan Ahmadiyya-muslimien ihmisoikeuksia rikotaan päivittäin.

Tammikuun 28. päivänä 2009 rikottiin jälleen ihmisoikeuksia ja lapsen oikeuksien sopimusta. Neljä 14–16-vuotiasta Ahmadiyya-muslimia vangittiin herjausta koskevan lain nojalla Chak 172/TDA ‑kaupungissa Layyahin piirikunnassa. Rikoksista ei ole mitään todisteita eikä asiaa tutkita. He ovat nyt olleet vangittuina 28. tammikuuta lähtien, vaikka viranomaisten ovat sanoneet, että heidät pidettäisiin vangittuina 24 tuntia.

Ahmadiyya-muslimien vastaisen sosiaalisen boikotin käynnistäminen on jälleen uusi rikkomus. Boikotin vuoksi heidän on mahdotonta matkustaa kotiin tavallisia reittejä pitkin eivätkä he voi edes ostaa ruokaa paikallisista kaupoista. Ahmadiyya-muslimien syrjimiseen kannustavia lentolehtisiä jaetaan ja julisteita kiinnitetään nähtäville.

Ahmadiyya-muslimeja on syrjitty Pakistanissa pitkään, ja tilanne pahenee joka päivä. Vastuu tilanteesta lepää raskaasti Pakistanin hallituksen harteilla. Myös ympäröivän maailman vaikeneminen vaikuttaa siihen, että rikkomukset ja syrjintä jatkuvat.

Mihin toimenpiteisiin komissio aikoo ryhtyä huomion kiinnittämiseksi Ahmadiyya-muslimien tilanteeseen ja ihmisoikeusrikkomusten sekä lapsen oikeuksien sopimuksen rikkomusten lopettamiseksi Pakistanissa?

Kysymyksen alkukieli: SVEYVL C 189, 13/07/2010
Päivitetty viimeksi: 19. helmikuuta 2009Oikeudellinen huomautus