skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Aktualno

Podelitev nagrade Saharov za svobodo misli ukrajinskemu režiserju Olegu Sencovu smo obeležili s slovensko premiero filma »Proces: ruska država proti Olegu Sencovu«, ki ji je sledil pogovor o nagradi, boju za temeljne človekove pravice ter o vlogi, ki jo pri tem lahko igra film.
Evropski parlament je razpisal več pogodb za izvajanje storitev zunanjih strokovnjakov s področja zunanje politike.
V petek, 14. decembra 2018, vas ob 18. uri vabimo na brezplačen ogled dokumentarnega filma »Proces: ruska država proti Olegu Sencovu«.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je na sejmu Narava-Zdravje na gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravila dialog z evropskimi poslanci na temo "Koliko je zdravja na evropskem krožniku".
Društvo Mladi Evropejci organizira pogovor, ki bo 30. novembra, ob 18. uri v Kavarni Slamič.
Vabimo vas na dialog z evropskimi poslanci o zdravi in varni hrani v EU, ki bo v petek, 30. novembra 2018, ob 11. uri na sejmu Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Odprti prostor, Hala A2, Dunajska 18).
Na konferenci o zmanjševanju uporabe plastike , ki smo jo pripravili v Kopru, so sodelujoči evropski poslanke in poslanci, strokovnjaki ter predstavniki civilne družbe izpostavili, da boj proti prekomerni uporabi plastike zahteva ukrepanje tako na ravni posameznika kot tudi podjetij in države.
Vabimo vas na okroglo mizo, ki bo v ponedeljek, 26. novembra, ob 11. uri v Zeleni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, Staničev trg 1.
Na filmskem festivalu LIFFe bo na ogled prvi izmed treh filmov, nominiranih za filmsko nagrado Evropskega parlamenta LUX. Vsi filmi se bodo v prihodnjih tednih predstavili tudi v Novi Gorici in Črnomlju. Projekcije so za gledalce brezplačne, dobitnik nagrade pa bo znan v sredo, 14. novembra v Strasbourgu.
Najnovejša javnomnenjska raziskava Eurobarometer, opravljena septembra 2018, je potrdila trend naraščajoče podpore članstvu v Evropski uniji. Največ ljudi doslej je članstvo svoje države v EU (62 %; v Sloveniji 56 %) ocenilo kot dobro stvar - gre za najvišji delež v zadnjih 25 letih.  
Več