skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Aktualno

Vabimo vas na okroglo mizo, ki bo v ponedeljek, 26. novembra, ob 11. uri v Zeleni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, Staničev trg 1.
Na filmskem festivalu LIFFe bo na ogled prvi izmed treh filmov, nominiranih za filmsko nagrado Evropskega parlamenta LUX. Vsi filmi se bodo v prihodnjih tednih predstavili tudi v Novi Gorici in Črnomlju. Projekcije so za gledalce brezplačne, dobitnik nagrade pa bo znan v sredo, 14. novembra v Strasbourgu.
Najnovejša javnomnenjska raziskava Eurobarometer, opravljena septembra 2018, je potrdila trend naraščajoče podpore članstvu v Evropski uniji. Največ ljudi doslej je članstvo svoje države v EU (62 %; v Sloveniji 56 %) ocenilo kot dobro stvar - gre za najvišji delež v zadnjih 25 letih.  
Novinarje vabimo na briefing ob kavi in rogljičkih, ki bo v petek, 19. oktobra, ob 9.30 uri v Hiši Evropske unije, na Dunajski 20 v Ljubljani.
Ljubljana, 1. oktober 2018 – V okviru 18. festivala za tretje življenjsko obdobje je potekal dialog z evropskimi poslanci o kakovostnem staranju, ki ob spremenjenih demografskih razmerah in hitrem tehnološkem napredku postavlja nove izzive medgeneracijskemu sodelovanju.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas v okviru 18. festivala za tretje življenjsko obdobje, vljudno vabi na dialog z evropskimi poslanci: kakovostno staranje v EU, ki bo v ponedeljek, 1. oktobra 2018, ob 9. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Ljubljana. 7. september 2018-  Dijakinje in dijaki, se želite preizkusiti v delu poslancev v Evropskem parlamentu v Strasbourgu v Franciji? Z ekipo svoje šole in se prijavite na nacionalni izbori za Evrošolo in kmalu lahko odpotujete v Strasbourg.
Gornja Radgona, 26. avgust 2018 - Na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA je v nedeljo, 26. 8. potekal dialog z evropskimi poslanci z naslovom "Kaj bo financirala EU po letu 2020? Spremembe na področju kmetijstva, kohezijske politike, zaposlovanja in izobraževanja".
Vljudno vas vabimo na dialog z evropskimi poslanci o spremembah pri financiranju skupne kmetijske politike, kohezijske politike, socialnih in izobraževalnih programov EU po letu 2020, v nedeljo, 26. avgusta 2018, ob 14. uri na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni (dvorana1).
Hiša Evropske unije
V Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji smo objavili razpis za javno naročilo za podporne storitve pri organizaciji komunikacijskih dejavnosti in dejavnosti obveščanja.
Več