skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Aktualno

Na filmskem festivalu LIFFe bo na ogled prvi izmed treh filmov, nominiranih za filmsko nagrado Evropskega parlamenta LUX. Vsi filmi se bodo v prihodnjih tednih predstavili tudi v Novi Gorici in Črnomlju. Projekcije so za gledalce brezplačne, dobitnik nagrade pa bo znan v sredo, 14. novembra v Strasbourgu.
Najnovejša javnomnenjska raziskava Eurobarometer, opravljena septembra 2018, je potrdila trend naraščajoče podpore članstvu v Evropski uniji. Največ ljudi doslej je članstvo svoje države v EU (62 %; v Sloveniji 56 %) ocenilo kot dobro stvar - gre za najvišji delež v zadnjih 25 letih.  
Novinarje vabimo na briefing ob kavi in rogljičkih, ki bo v petek, 19. oktobra, ob 9.30 uri v Hiši Evropske unije, na Dunajski 20 v Ljubljani.
Ljubljana, 1. oktober 2018 – V okviru 18. festivala za tretje življenjsko obdobje je potekal dialog z evropskimi poslanci o kakovostnem staranju, ki ob spremenjenih demografskih razmerah in hitrem tehnološkem napredku postavlja nove izzive medgeneracijskemu sodelovanju.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas v okviru 18. festivala za tretje življenjsko obdobje, vljudno vabi na dialog z evropskimi poslanci: kakovostno staranje v EU, ki bo v ponedeljek, 1. oktobra 2018, ob 9. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Ljubljana. 7. september 2018-  Dijakinje in dijaki, se želite preizkusiti v delu poslancev v Evropskem parlamentu v Strasbourgu v Franciji? Z ekipo svoje šole in se prijavite na nacionalni izbori za Evrošolo in kmalu lahko odpotujete v Strasbourg.
Gornja Radgona, 26. avgust 2018 - Na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA je v nedeljo, 26. 8. potekal dialog z evropskimi poslanci z naslovom "Kaj bo financirala EU po letu 2020? Spremembe na področju kmetijstva, kohezijske politike, zaposlovanja in izobraževanja".
Vljudno vas vabimo na dialog z evropskimi poslanci o spremembah pri financiranju skupne kmetijske politike, kohezijske politike, socialnih in izobraževalnih programov EU po letu 2020, v nedeljo, 26. avgusta 2018, ob 14. uri na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni (dvorana1).
Hiša Evropske unije
V Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji smo objavili razpis za javno naročilo za podporne storitve pri organizaciji komunikacijskih dejavnosti in dejavnosti obveščanja.
Čebelarsko zvezo Slovenije so za nagrado državljan Evrope predlagali vsi naši evropski poslanke in poslanci, od katerih so se prireditve udeležili Lojze Peterle, Tanja Fajon, Franc Bogovič in dr. Igor Šoltes.
Nagrado Evropskega parlamenta državljan Evrope za leto 2018 je prejela Čebelarska zveza Slovenije za pobudo za razglasitev Svetovnega dneva čebel in spodbujanje mednarodnega sodelovanja ter evropskega združevanja pri uresničevanju te pobude.
Več