skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Aktualno

Dijakinje ambasadorke ali dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta, pozor! Sodelujte v video natečaju in odpotujte v Strasbourg! Kako sodeluješ? Med počitnicami posnemi kratek video in lahko si med 14 srečneži, ki bodo jeseni odpotovali v Francijo.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je ob koncu šolskega leta 2017/18 pripravila zaključno prireditev v okviru izobraževalnega programa Šola ambasadorka EP, v katerem letos sodeluje več kot 560 mladih iz 49 srednjih in poklicnih šol ter gimnazij iz vse Slovenije.
1. Organizator video natečaja Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, Dunajska 20, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator) je organizator video natečaja (v nadaljevanju natečaj) za dijakinje in dijake, ki so v šolskem letu 2017/2018 prejeli naziv Dijak ambasador/ Dijakinja ambasadorka Evropskega parlamenta.
Spitzenkandidat
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, v petek, 15. junija 2018, med 10. in 12. uro, pripravlja zaključno prireditev v okviru izobraževalnega programa Šola ambasadorka EP, ki jo bo možno spremljati v živo na Facebook strani Evropskega parlamenta v Sloveniji.  
Prejemnik nagrade državljan Evrope za leto 2018 je Čebelarska zveza Slovenije. Nagrado je prejela za svojo pobudo za razglasitev Svetovnega dneva čebel in spodbujanje mednarodnega sodelovanja ter evropskega združevanja pri uresničevanju te pobude.
Eurobarometer2018
Zadnja anketa Eurobarometra, objavljena eno leto pred evropskimi volitvami, maja 2019, potrjuje vse večjo podporo Evropski uniji.    
Znanstival
Med 1. in 3. 6. 2018 bo ljubljanske ulice ponovno poživil Znanstival – festival dogodivščin. Letos se mu pridružuje tudi Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, ki za vse znanstvene nadobudneže pripravlja posebno EU dogodivščino v Multimedijskem centru Doživi Evropo.
Prva okrogla miza
Kako preiti iz lineranega h krožnemu ekonomskemu modelu, ki temelji na recikliranju odpadkov in sodelovanju. To je eno od vprašanj, ki jih je naslovila konferenca »Circular Change2018«, ki je potekala v Kostanjevici na Krki, 10. maja, in v Mariboru, 11. maja.
Krožno gospodarstvo in ravnanje z odpadki
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vabi na razprave z evropskimi poslanci in strokovnjaki na temo Krožno gospodarstvo in ravnanje z odpadki, v četrtek, 10. maja, v Kostanjevici na Krki in v petek, 11. maja, v Mariboru.
Koncert ob dnevu Evrope
Vabimo vas na brezplačni koncert ob dnevu Evrope, 9. maja ob 21.uri, ki bo na Kongresnem trgu v Ljubljani združil raznolike pevce, glasbenike, plesalce in akrobate!
Več