skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Skupaj smo

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

Skupajsmo

Aktualno

Konec maja bo v Strasbourgu potekal Evropski mladinski dogodek EYE 2020, ki mladim ponuja možnost za druženje z vrstniki in odločevalci ter za soustvarjanje evropske prihodnosti.
Na okrogli mizi o pomenu nagrade Saharova za svobodo misli in njenem lanskem prejemniku Ilhamu Tohtiju so izmenjali misli evropska poslanka Irena Joveva, starosta slovenskega novinarstva Branko Soban in novinar TV Slovenija Aleš Malerič.
Vabimo vas na projekcijo dokumentarnega filma o Ilhamu Tohtiju in na okroglo mizo o pomenu nagrade Saharova in njenem prejemniku, borcu za pravice ujgurske manjšine na Kitajskem.
V letošnjem ciklusu debatnih tekmovanj Evrošola so se v poznavanju Evropske unije in debaterskih sposobnostih med seboj pomerile ekipe kar 55 slovenskih srednjih šol in dijaških domov.
Tretjina Evropejcev, vključenih v zadnjo raziskavo Eurobarometer, meni, da bi morale podnebne spremembe in njihove posledice postati prva prioriteta Evropskega parlamenta.
V petek, 29. novembra, se je začel letošnji ciklus tekmovanj Evrošola. V šestih tekmovanjih v poznavanju EU in debatnih spretnostih se bodo letos pomerile ekipe iz kar 58 slovenskih srednjih šol in dijaških domov.
Državljani so v najnovejši javnomnenjski anketi Eurobarometer prvič menili, da bi morale biti glavna prioriteta Evropskega parlamenta podnebne spremembe. Šest od desetih Evropejcev meni, da imajo protesti mladih neposreden vpliv na politiko. 
Na festivalu LIFFE, v Sežani in Velenju bodo novembra na ogled filmi, ki se letos potegujejo za filmsko nagrado Evropskega parlamenta LUX. Med njimi je tudi že večkrat nagrajena slovenska koprodukcija Bog obstaja, ime ji je Petrunija. 
Mladi med 16. in 30. letom lahko do 31. januarja 2020 predložijo projekte za mladinsko nagrado Karla Velikega in pridobijo sredstva za njihov nadaljnji razvoj.
Odbor za razvoj je v sredo zvečer zaslišal slovenskega kandidata za evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča. Koordinatorji političnih skupin v odboru so se srečali kmalu po zaslišanju in bodo še danes podali prvo oceno uspešnosti komisarskega kandidata.
Več