skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Aktualno

Parlament je danes objavil prvo projekcijo sedežev sestave naslednjega Evropskega parlamenta, ki temelji na preseku nacionalnih javnomnenjskih raziskav.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas vljudno vabita na briefing za novinarje "100 dni pred volitvami v Evropski parlament", ki bo v petek, 15. februarja 2019, ob 10. uri v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.
Evropski parlament je v minulih dneh pripravil seminar za slovenske blogerje v Bruslju, na katerem so ti pobliže spoznali kampanjo Tokrat grem volit in evropske institucije. Tudi s tovrstnimi seminarji za predstavnike tradicionalnih, pa tudi novih medijev, Evropski parlament skrbi za boljše poznavanje svoje vloge in dela, posebej pred bližajočimi se evropskimi volitvami. 
Podelitev nagrade Saharov za svobodo misli ukrajinskemu režiserju Olegu Sencovu smo obeležili s slovensko premiero filma »Proces: ruska država proti Olegu Sencovu«, ki ji je sledil pogovor o nagradi, boju za temeljne človekove pravice ter o vlogi, ki jo pri tem lahko igra film.
Evropski parlament je razpisal več pogodb za izvajanje storitev zunanjih strokovnjakov s področja zunanje politike.
V petek, 14. decembra 2018, vas ob 18. uri vabimo na brezplačen ogled dokumentarnega filma »Proces: ruska država proti Olegu Sencovu«.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je na sejmu Narava-Zdravje na gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravila dialog z evropskimi poslanci na temo "Koliko je zdravja na evropskem krožniku".
Društvo Mladi Evropejci organizira pogovor, ki bo 30. novembra, ob 18. uri v Kavarni Slamič.
Vabimo vas na dialog z evropskimi poslanci o zdravi in varni hrani v EU, ki bo v petek, 30. novembra 2018, ob 11. uri na sejmu Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Odprti prostor, Hala A2, Dunajska 18).
Na konferenci o zmanjševanju uporabe plastike , ki smo jo pripravili v Kopru, so sodelujoči evropski poslanke in poslanci, strokovnjaki ter predstavniki civilne družbe izpostavili, da boj proti prekomerni uporabi plastike zahteva ukrepanje tako na ravni posameznika kot tudi podjetij in države.
Več