skip to content
 
 
 

Aktualno

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v sklopu mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA v nedeljo, 26. avgusta 2018 ob 14.00 v Gornji Radgoni  organizira dialog z evropskimi poslanci z naslovom »Kakšne bodo spremembe pri financiranju skupne kmetijske politike, kohezijske politike, socialnih in izobraževalnih programov EU po letu 2020?«
Hiša Evropske unije
V Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji smo objavili razpis za javno naročilo za podporne storitve pri organizaciji komunikacijskih dejavnosti in dejavnosti obveščanja.
Čebelarsko zvezo Slovenije so za nagrado državljan Evrope predlagali vsi naši evropski poslanke in poslanci, od katerih so se prireditve udeležili Lojze Peterle, Tanja Fajon, Franc Bogovič in dr. Igor Šoltes.
Nagrado Evropskega parlamenta državljan Evrope za leto 2018 je prejela Čebelarska zveza Slovenije za pobudo za razglasitev Svetovnega dneva čebel in spodbujanje mednarodnega sodelovanja ter evropskega združevanja pri uresničevanju te pobude.
V radijskem EU kvizu za mlade, ki je spomladi potekal na radiu Aktual, sta se najbolje odrezala Fabijan Štrubelj in Žan Boc.  V Hiši EU smo jima podelili glavno nagrado, potovanje v Bruselj.
Evropski parlament, Pisarna v Sloveniji, vljudno vabi na podelitev nagrade državljan Evrope za leto 2018, ki bo v petek, 29. junija 2018, ob 10. uri v Hiši Evropske unije v Ljubljani. Nagrado državljan Evrope za leto 2018 prejme Čebelarska zveza Slovenije.
Dijakinje ambasadorke ali dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta, pozor! Sodelujte v video natečaju in odpotujte v Strasbourg! Kako sodeluješ? Med počitnicami posnemi kratek video in lahko si med 14 srečneži, ki bodo jeseni odpotovali v Francijo.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je ob koncu šolskega leta 2017/18 pripravila zaključno prireditev v okviru izobraževalnega programa Šola ambasadorka EP, v katerem letos sodeluje več kot 560 mladih iz 49 srednjih in poklicnih šol ter gimnazij iz vse Slovenije.
1. Organizator video natečaja Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, Dunajska 20, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator) je organizator video natečaja (v nadaljevanju natečaj) za dijakinje in dijake, ki so v šolskem letu 2017/2018 prejeli naziv Dijak ambasador/ Dijakinja ambasadorka Evropskega parlamenta.
Spitzenkandidat
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, v petek, 15. junija 2018, med 10. in 12. uro, pripravlja zaključno prireditev v okviru izobraževalnega programa Šola ambasadorka EP, ki jo bo možno spremljati v živo na Facebook strani Evropskega parlamenta v Sloveniji.  
Prejemnik nagrade državljan Evrope za leto 2018 je Čebelarska zveza Slovenije. Nagrado je prejela za svojo pobudo za razglasitev Svetovnega dneva čebel in spodbujanje mednarodnega sodelovanja ter evropskega združevanja pri uresničevanju te pobude.
Več