skip to content
 
 
 

Evropske volitve 2019

Tokrat ni dovolj samo upanje v boljšo prihodnost. Tokrat moramo zanjo vsi prevzeti odgovornost. Narediti moramo več, kot le iti na volitve - prepričati moramo tudi druge, da se jih udeležijo. Če vsi volimo, vsi zmagamo. Pridružite se nam!

Tokratgremvolit

Aktualno

V sredo, 15. maja, je v Evropskem parlamentu potekalo zadnje soočenje vodilnih kandidatk in kandidatov glavnih evropskih strank za naslednjo predsednico oziroma predsednika Evropske komisije (tako imenovanih Spitzenkandidatov) pred prihajajočimi evropskimi volitvami 26. maja.
Evropske volitve, ki bodo 26. maja, se približujejo. Kmalu bomo volili za kandidata, ki nas bo predstavljal v Evropskem parlamentu. Zbrali smo nekaj najpomembnejših dejstev o prihajajočih evropskih volitvah, ki jih ne smeš spregledati.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji bo aktivno prisostvovala na Dnevih medgeneracijskega sožitja na Gospodarskem razstavišču od 14. do 16. 5. 2019. Tam bo potekal tudi zadnji v seriji dogodkov EU ni hec, kateremu bo sledila debata o Evropski uniji z javnostjo.
Slovenski zmagovalec tekmovanja za nagrado Karla Velikega za leto 2019 je Društvo evropski mladinski parlament s projektom "Ljubljana 2018 - 4. nacionalna konferenca EYP Slovenija.    
Evropska komisija v Sloveniji in Evropski parlament Slovenija v partnerstvu z RTV Slovenija organizirata veliki koncert ob dnevu Evrope.
Pred bližajočimi se volitvami 26. maja, v Pisarni Evropskega parlamenta pripravljamo številne dogodke, nekatere tudi v sodelovanju s partnerji. Različne dogodke pripravljajo tudi naši prostovoljci. Dan Evrope bomo praznovali z velikim koncertom, srečali nas boste na pohodih, na Škisovi tržnici, na Čarobnem dnevu in še kje. Vabljeni!  
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas vabi na okroglo mizo Od ideje do pravice – knjige in avtorske pravice, ki bo potekala danes, 6. maja 2019, ob 16.30 v Hiši EU na Dunajski cesti 20.  
EUROBAROMETER 91.11 SLOVENIJA
Najnovejša javnomnenjska raziskava Eurobarometer, opravljena konec februarja in v začetku marca 2019, izpostavlja nadaljnjo močno podporo Evropski uniji. Kar 68 % vprašanih Evropejcev namreč meni, da je njihova država s članstvom v EU na splošno pridobila – gre za najvišji delež po letu 1983. V Sloveniji je bilo takšnega mnenja 75 % vprašanih.
Mesec dni pred evropskimi volitvami Evropski parlament predstavlja kratek film  »Izberi svojo prihodnost«, s katerim želi ljudi spodbuditi k udeležbi na volitvah.
Naslednji v seriji dogodkov EU ni hec bo v sredo, 24. aprila 2019 v Mestni knjižnici Kranj. 
Več