skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 
17/03/2014

Vodenje Informacijske pisarne EP prevzel mag. Klemen Žumer

Vodenje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji je 16. marca 2014 prevzel mag. Klemen Žumer.

Vir: wikipedia
Vir: wikipedia

Klemen Žumer je star 34 let in je po opravljeni maturi v Sloveniji odšel v Kanado, kjer je leta 2002 diplomiral iz mednarodne politične ekonomije.

Po diplomi je uspešno magistriral na London School of Economics in Sciences Po Paris iz politike svetovne ekonomije in evropskih študij.

Na Brock University in na LSE je opravljal raziskovalno in poučevalno delo na področju ekonomije in mednarodnih odnosov. 

Svojo poklicno pot je ob vstopu Slovenije v EU leta 2004 nadaljeval najprej kot vodja pisarne evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, kasneje pa še kot svetovalec v največji poslanski skupini v Evropskem parlamentu.

Med njegovimi zadolžitvami je bilo svetovanje poslancem iz vseh držav EU na področju odnosov z javnostmi in odnosov med EU in Ukrajino, vodenje Programa za obiskovalce ELS in svetovanje predsedniku poslanske skupine ELS.

Vodenje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji je 16. marca 2014 prevzel mag. Klemen Žumer.
Ekipa Informacijske pisarne EP v Sloveniji