skip to content
 
 
  • Parlament Euroèu a Estrasburg.
  • Parlament Europeu a Estrasburg.
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

 
Sessió Plenària
Dimecres a les 09h00, en el marc dels debats sobre el futur de la UE amb caps d’Estat i de Govern, el president luxemburguès, Xavier Bettel, s’adreçarà a l’hemicicle i debatrà amb els eurodiputats. El dimarts, els eurodiputats examinaran amb Federica Mogherini, cap de la diplomàcia comunitària, la decisió del president Trump de traslladar l'ambaixada nord-americana a Jerusalem (Israel). El Parlament Europeu votarà el dimecres l'ajuda de 3,2 milions d'euros a Espanya pels incendis de Galícia del 2017. El dimecres al migdia, el president sortint de Colòmbia, Juan Manuel Santos, es dirigirà als eurodiputats en una sessió solemne. 
Eurobaròmetre 2018
Suport rècord a la UE malgrat el Brexit, segons la darrera enquesta Eurobaròmetre del Parlament, publicada un any abans de les eleccions europees del 23-26 de maig de 2019.
Eleccions europees 2019
D'aquí a un any, del 23 al 26 de maig, els ciutadans de 27 Països europeus votaran per designar els seus representants al parlament i per ajudar a triar el president de la Comissió.
Totes les notes de premsa
 

Properes activitats

Javi López
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull el dijous 31 de maig, a les 19h00, la presentació del document “Longevitat, un motor de canvi per a la societat”, que organitza la Cooperativa d’Idees per Barcelona, amb la participació de l’eurodiputat Javi López (S&D), membre de la comissió d’Ocupació i Afers Socials. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmació indicant nom i cognoms i número de DNI a cooperativaideesbcn@gmail.com   
Temes de treball del 2018
A un any de les eleccions europees, joves de tot el món es reuniran a Estrasburg per discutir les seves prioritats per al futur d'Europa.
Dia d'Europa
L’equip “Mapamundi”, de l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès ha estat el guanyador a Catalunya de la XXIV edició del concurs Euroscola. Els deu alumnes d’aquest centre viatjaran a Estrasburg juntament amb els altres 18 equips guardonats de la resta d’Espanya. La visita els permetrà conèixer de primera mà la seu oficial del Parlament Europeu i participar al curs 2018/2019 d’una jornada de simulació per a joves dels 28 Estats membres de la UE.
Subscriu-te a les nostres comunicacions
 

Convocatòries

Concurs articles UE
Les institucions europees a Barcelona llancen aquest Sant Jordi l'onzena edició del Concurs d'Articles sobre la UE, una iniciativa que vol encoratjar els joves universitaris o recent llicenciats a pensar i a escriure sobre la Unió Europea. Els joves de fins a trenta anys que hi vulguin participar podran fer-ho enviant un article periodístic fins el proper 27 de maig. Aquest certamen s'organitza amb la col·laboració de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i del diari ARA.
 .

Subvencions

Convocatòria de subvencions per a mitjans
La Direcció General de Comunicació (DG COMM) del Parlament obre la segona ronda de les convocatòries de partenariat i subvencions per al cofinançament d’activitats de comunicació de TV, ràdios, mitjans online o multimèdia que tinguin l’objectiu de promoure i fomentar una millor comprensió de la identitat, rol i naturalesa política del Parlament Europeu, especialment en vistes a les eleccions europees del maig de 2019.