skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Projecció de 'Tabú', finalista dels Premis LUX de cinema 2012, amb presentació a càrrec del director, Miguel Gomes

Aquest dimecres, 19 de desembre, clouen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya amb la projecció gratuïta a les 20h00 a la Sala Chomón de la cinta finalista dels Premis LUX del Parlament Europeu 'Tabú', de Miguel Gomes, que s'estrenarà a Espanya l'11 de gener. Després del passi de la cinta tindrà lloc un debat amb Miguel Gomes i el productor de 'Tabú', Luis Urbano.

El realitzador Miguel Gomes
El realitzador Miguel Gomes

Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca

Els dimecres 7 i 21 de novembre i 19 de desembre l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza a la Filmoteca de Catalunya les Jornades LUX de Cinema, un cicle de cinema gratuït en el qual es projecta la terna finalista que enguany competia pel Premi LUX de Cinema que atorga anualment el Parlament Europeu des del 2007.

Aquest dimecres, en la darrera sessió d'aquestes jornades, té lloc el passi gratuït de "Tabú" a les 20h00 a Sala Chomón a la Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1-9).

La sessió és gratuïta. VOSE. Aforament limitat. Cal recollir invitació a recepció de la Filmoteca de Catalunya el mateix dia de la projecció.

Les Jornades LUX de Cinema tindran lloc a 39 ciutats arreu de la Unió Europea entre el 22 d'octubre i el 19 de desembre.

Tabú

  • Direcció: Miguel Gomes
  • Interpretació: Teresa Madruga, Laura Soveral, Ana Moreira, Henrique Espírito Santo, Carloto Cotta, Isabel Cardoso, Ivo Müller, Manuel Mesquita
  • Producció: Portugal, Alemanya, França, Brasil
  • Any: 2012
  • Durada: 110'
  • Idioma original: Portuguès

Sinopsi

Una dona temperamental d'avançada edat, la seva criada de Cap Verd i una veïna dedicada a causes socials viuen a la mateixa planta d'un edifici d'apartaments a Lisboa. Quan la dona gran mor, les altres dues s'assabenten d'un episodi del seu passat: una història d'amor i crim que va tenir lloc a Àfrica, directament del món de les pel·lícules d'aventures.

Premi LUX 2012

El Parlament Europeu va anunciar el passat 21 de novembre a Estrasburg que la cinta guanyadora enguany del Premi LUX de cinema és la pel·lícula italiana "Io sono Li", d'Andrea Segre. Les altres dues finalistes són 'Tabú', de Miguel Gomes, i 'Just the Wind', de Bence Fliegauf.

Premi LUX de cinema

Des del 2007, el Parlament Europeu atorga cada any el seu Premi LUX de cinema a pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu, tractant assumptes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques o els drets fonamentals. En la sessió plenària de novembre, a Estrasburg, el president de l'Eurocambra anuncia el nom de la guanyadora i atorga el premi LUX en una sessió solemne. Les pel·lícules que han guanyat el Premi LUX són: 'Auf der anderen Seite', de Fatih Akin (2007); 'Le Silence de Lorna', de Pierre de Jean i Luc Dardenne (2008); 'Welcome', de Philippe Lioret (2009); 'Die Fremde', de Feo Aladag (2010); 'Les nieges du Kilimandjaro', de Robert Guédiguian (2011); 'Io sono Li', d'Andrea Segre (2012).

El premi també té per objectiu ajudar a la distribució de les produccions europees. El Parlament Europeu finança el subtitulat de les tres pel·lícules finalistes a les 23 llengües oficials de la Unió Europea, i l'adaptació de la versió original de la pel·lícula guanyadora per a invidents o persones amb problemes auditius, així com la seva producció a cada Estat membre d'una versió de 35 mm o el seu llançament en format DVD.

 

Més informació

 

Contactes:

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Tel.: +34 93 272 20 44
E-mail: epbarcelona@europarl.europa.eu
www.europarlbarcelona.eu
@Europarl_CAT

Filmoteca de Catalunya

Tel. +34 935 671 070
E-mail: filmoteca.cultura@gencat.cat
www.filmoteca.cat
@filmotecacat