skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
18/01/2019

Eleccions europees 2019: Divendres 18 de gener, 9h30, trobada de premsa amb Ernest Urtasun

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen el divendres 18 de gener a les 9h30 un esmorzar de premsa amb l'eurodiputat Ernest Urtasun, membre del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea. L'acte se celebrarà en el marc de la ronda d'esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l'any 2014. Urtasun s’hi va presentar amb la candidatura “L’Esquerra Plural”.

La trobada tindrà lloc a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya nº 10) a les 9h30 del matí. Es prega confirmar assistència indicant nom, cognom i mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu  o trucant al 93 272 20 44. L'aforament és limitat.

Ernest Urtasun (Barcelona, 1982) és diputat al Parlament Europeu per Iniciativa per Catalunya Verds des del 2014. Actualment, és vicepresident de la delegació a l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana, membre de la comissió d'Afers Econòmics i Monetaris, de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i de la delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica Central. També és suplent de la comissió d'Afers Estrangers i de la comissió especial sobre Delictes Financers i Evasió i Elusions Fiscals.

Urtasun és també co-ponent d'un informe debatut el passat 14 de gener i votat un dia després a la sessió plenària, celebrada a Estrasburg, que demana als Estats membres implementar mesures per eliminar les desigualtats (implícites o explícites) en la política d'impostos de la UE.

A Espanya, les eleccions europees se celebraran el 26 de maig de 2019 i coincidiran per tercera vegada amb els comicis municipals. Com a novetat, la votació europea comptarà amb una nova distribució dels escons a causa de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Així doncs, el nombre d'eurodiputats es reduirà dels 751 als 705 parlamentaris, encara que Espanya en guanyarà cinc i passarà de 54 a 59.

Properes trobades

  • Divendres 18 de gener: Ernest Urtasun (Verds/ALE);
  • Divendres 25 de gener: Maite Pagazaurtundúa (ALDE);
  • Divendres 1 de febrer: Javier Nart (ALDE).