skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
04/11/2019

Destacats de la setmana del 4 al 8 de novembre

Aquesta és setmana de comissions parlamentàries a Brussel·les. Dimecres els eurodiputats votaran accions globals per combatre el canvi climàtic i debatran sobre la situació dels refugiats sirians a Turquia i sobre la llibertat de premsa, la protecció dels periodistes i la desinformació. Dijous s’abordarà la situació dels fills de combatents estrangers detinguts a Síria i l’Iraq i el seu possible retorn o repatriació a la UE. Imatges per webstream i EbS.

COP 25/Canvi climàtic. Abans de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2019, prevista per al desembre, la comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària votarà els objectius del Parlament Europeu per a les properes accions globals per combatre el canvi climàtic. (Dimecres)

  • Segueix la votació en directe, a partir de les 9h30, en aquest enllaç. 

 

Fills de combatents estrangers. La situació dels fills de combatents estrangers detinguts a Síria i l'Iraq i el seu possible retorn o repatriació a la UE seran debatuts per la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d'Interior juntament amb les subcomissions de Drets Humans i de Seguretat i Defensa. Experts de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, l'oficina del coordinador de la UE de la lluita contra el terrorisme, l'Òrgan de Coordinació de Bèlgica per a l'Anàlisi d'Amenaces i Save the Children s'uniran al debat. (Dijous)

  • Segueix el debat en directe, a partir de les 14h00, en aquest enllaç.

 

Refugiats sirians a Turquia. Les comissions d'Afers Estrangers, Desenvolupament i Llibertats Civils juntament amb representants de l'ACNUR, la Comissió Europea i el Servei Europeu d'Acció Exterior examinaran la situació amb refugiats sirians en aquest país, així com la gestió del fons de 6 mil milions d'euros que la UE va assignar a Turquia per tenir cura dels refugiats. (Dimecres)

  • Segueix la reunió en directe, a partir de les 9h00, en aquest enllaç.

 

Llibertat de premsa. En una audiència pública organitzada per la comissió de Llibertats Civils, els eurodiputats debatran sobre la llibertat dels mitjans, la protecció dels periodistes, com contrarestar els discursos d'odi (tan dins com fora de la xarxa) i la desinformació. Entre els oradors convidats hi haurà Reporters sense Fronteres, periodistes d'investigació, Drets Digitals Europeus (EDRI) i ILGA (Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex). (Dimecres)