skip to content
 
 
Sveriges riksdag, riksdagshuset i Stockholm
Sveriges riksdag, riksdagshuset i Stockholm
 
 .

Sameblod vinner Europaparlamentets filmpris LUX 2017!

 .
 
FOTO: ┬® Sophia Olsson
FOTO: ┬® Sophia Olsson

Grattis! Den svenska filmen Sameblod, producerad av Amanda Kernell och med Lene Cecilia Sparrok i huvudrollen, belönas med Europaparlamentets filmpris LUX för år 2017. Filmen belyser och skildrar på ett gripande sätt 30-talets rasbiologi och dess konsekvenser och påverkan på samers liv i Sverige.

Mer om filmen Sameblod
 
 .

Pressmeddelanden

Europaparlamentets byggnad i Bryssel.
Du som är journalist kan söka ett resestipendium till Bryssel för att delta i ett presseminarium om unionens framtid och höstens nyckelfrågor, den 11-12 oktober.
Plenisalen i Strasbourg
Vad händer i Europaparlamentet i höst och hur går arbetet till bakom kulisserna? Du som är yrkesverksam journalist kan söka resestipendium till Strasbourg den 11-13 september för att lära dig mer om EU.
Deltagare i Hej Främling!s aktiviteter. Foto Johannes Poignant
Hej främling! har i år vunnit Europeiska medborgarpriset, Europaparlamentets pris för enastående européer.

Aktiviteter

Linnéa Engström och Maxida Märak
Vad kan vi göra för att åstadkomma en mer rättvis och jämställd klimatpolitik? Välkommen på ett panelsamtal i Europahuset den 23 november med Linnéa Engström (MP) och Maxida Märak, artist och människorättsaktivist m.fl.
Banner till panelsamtal om den sociala pelaren.
Hur går diskussionen i Europaparlamentet om den så kallade sociala pelaren? Vad tycker rege­ringen och de svenska aktörer som berörs av förslaget? Välkommen till ett panelsamtal i Europahuset den 10 november.
Banner till seminarium om våld mot kvinnor med Anna Maria Corazza Bildt .
I ett färskt beslut uppmanar Europaparlamentet till nolltolerans mot våld mot kvinnor. Hur kan EU bidra till att det faktiskt händer? Välkommen att diskutera frågorna med Europaparlamentariker Anna Maria Corazza Bildt (M) m.fl.  
Banner med Fjellner, Wennemo och Ulvskog.
Vad innebär EU:s nya utstationeringsregler? Bidrar de till att skapa en effektivare marknad där konkurrensen mellan företag avgörs av effektivitet snarare än löne­kost­nader och andra arbetsvillkor? Välkommen på ett panelsamtal i Europahuset den 15 september!