skip to content
 
 
 
 .

Den här gången röstar jag!

 .
Vykort den här gången röstar jag
Vykort den här gången röstar jag

EU-valet den 26 maj 2019 är viktigare än någonsin - det hålls i ett helt annat sammanhang än tidigare val - och vi hoppas att du vill gå med i kampanjen för ett ökat valdeltagande!

"Den här gången röstar jag" är Europaparlamentets institutionella, opartiska kommunikationskampanj som är oberoende av politiska partier eller ideologier. Kampanjens mål är att främja det demokratiska engagemanget i EU-valet 2019.

För att göra det enkelt att engagera sig, och dela engagemanget med så många som möjligt, har vi lanserat en hemsida med samma namn som kampanjen: http://bit.ly/denhargangenrostarjag     

 
 .

Pressmeddelanden

Fotografer i plenisalen Strasbourg
Om sex månader är det EU-val. Vill du veta mer om vad som står på spel och få insyn i hur de politiska partierna ställer sig till Brexit, Europas framtid och andra viktiga frågor? Sök resestipendium till Europaparlamentets plenarsessioner i Strasbourg.
EU-flaggan
Ny upphandling för ett multipelt ramavtal för tillhandahållande av expertis för yttre politik.
Europaparlamentet har lanserat en ny hemsida inför EU-valet 2019
En ny hemsida med information om EU:s positiva inverkan på enskilda människors liv presenterades på onsdagen av Europaparlamentets talman Antonio Tajani.

Aktiviteter

The trial: The state of Russia vs. Oleg Sentsov
Europaparlamentets Sacharovpris för tankefrihet går i år till den ukrainske filmregissören Oleg Sentsov. Välkommen till ett samtal i Europahuset den 7 december om den politiska situationen i Ryssland och Ukraina, samt en visning av dokumentärfilmen The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov som skildrar Oleg Senstovs kamp.
Bodil Valero
I tider när demokratin och rättsstatsprincipen i Europa står inför utmaningar finns ett särskilt stort behov av att upprätthålla demokratiska värderingar. Välkommen till ett panelsamtal i Europahuset 26 november.
.
Inbjudan till sammankomst till minne av Första världskrigets vapenstillestånd den 11 november 1918. Arrangeras av Svenska Europarörelsen och Svenska Paneuropaföreningen i samarbete med EU-kommissionens representationskontor i Sverige och Europaparlamentets kontor i Sverige.
Ylva Johansson och Maria João Rodrigues
”Det är dags att vi gör de goda intentionerna som vi uttalade vid Göteborgs-toppmötet till lag”, sade EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker under sitt tal om Tillståndet i unionen i Europaparlamentet tidigare i höst. Hur går arbetet med den sociala pelaren och vad innebär detta för Sverige? Välkommen på panelsamtal i Europahuset den 16 november.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter