Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Welkom!

 .
 .

BEKIJK HIER HET LAATSTE NIEUWS EN VIDEO'S VANUIT BRUSSEL EN STRAATSBURG

Zoeken naar een lid | Leden | Europees Parlement
 .
 .

ACTIVITEITEN

Op 25 oktober organiseert het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland een unieke bijeenkomst in het kader van de uitreiking van de Sacharovprijs.
Het festival vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 september van 10:00 tot 17:00 in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs (naast Utrecht CS).
Kom ook naar het Huis van Europa tijdens de Haagse Internationale Open Dag en neem een kijkje achter de schermen in de stad van Vrede en Recht
Haagsch College
.
In samenwerking met het Europees Parlement organiseerde Nieuwspoort een masterclass voor Kamerleden, fractiemedewerkers en andere Kamerbewoners. Hoe kunnen de Tweede en Eerste Kamers effectief Brusselse regels vormgeven?
Het Europees Parlement organiseert een conferentie over toerisme op 27 september in Brussel op initiatief van Voorzitter Antonio Tajani, met steun van een aantal parlementaire commissies.
Op 25 augustus vond in het Huis van Europa de uitreiking plaats van de Prijs van de Europese Burger aan de organisatie “Brexpats – Hear Our Voice.”
Lux Film Prize2017
De drie finalisten voor de Lux Filmprijs 2017 van het Europees Parlement zijn bekend.
Op 29 juni vond de laatste editie van Reuring!Café van het seizoen 2016/17 plaats. Het onderwerp leende zich voor een verhit debat: het heikele punt van migratie en de rol van de Europese Unie werden aangesneden. De host was Nanda Kellij, ambassaderaad Asiel en Migratie op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU.
Na het succes van EYE 2014 en 2016, opent het Europees Parlement haar deuren voor de derde keer voor dit grootschalige jeugdevenement op 1 en 2 juni 2018.
De vertalers van de verschillende instellingen en organen van de EU werken in een uitdagende, multiculturele omgeving en helpen de 500 miljoen Europeanen in alle EU-landen het EU-beleid te begrijpen. Vertalers werken met strikte deadlines en leveren naast zeer uiteenlopende politieke, juridische, financiële, wetenschappelijke en technische vertalingen ook zeer breed taalkundig advies aan collega's.
Winnaars en jury 2017
Uit 15 inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2016-2017 werden er 4 profielwerkstukken genomineerd. De genomineerden werden op 12 juni uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking.
Are We Europe met Jeroen Lenaers en Agnes Jongerius
Op uitnodiging van het Nederlandse Informatiebureau van het Europees Parlement waren oprichters Ties Gijzel, Kyrill Hartog, Marije Martens en Mick ter Reehorst dinsdag 29 en 30 mei op bezoek bij juryleden en Europarlementariërs Agnes Jongerius en Jeroen Lenaers.
Winnaars Karel de grote prijs voor Jongeren 2017
Het Nederlandse project Are we Europe, een online multimediaplatform waarop jonge schrijvers hun beeld van Europa portretteren, is derde geworden bij de Europese uitreiking van de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2017. Projecten uit alle 28 lidstaten van de EU dongen mee naar één van de drie eerste posities. De eerste prijs ging naar het project Erasmus Evening uit Polen en de tweede plaats was voor het Deense project Re-discover Europa.    
Huis van Europese geschiedenis
Vanaf zaterdag 6 mei is het Huis van de Europese Geschiedenis in Brussel open.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Introductiedag EPAS maart 2017
'Europa op dit moment een item, er is veel gespreksstof. Genoeg redenen voor middelbare scholen om op een leuke, vrije manier kennis over Europa over te brengen op kinderen in de onder- en bovenbouw!' : hiermee begon de introductiedag van het European Parliament Ambassador School (EPAS) programma van 17 maart voor nieuwsgierige vertegenwoordigers van Nederlandse middelbare scholen.
Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland? Volg ons op Twitter (@EPinNL), Instagram (EPinNL), Snapchat (EPinNL) en Facebook (Europees.Parlement.Nederland)!
Europrofiel wedstrijd.
Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa en democratie? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd! Win een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar, wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Informatiebureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van Journalistiek door heel Nederland. Het afgelopen jaar namen scholen uit Utrecht, Zwolle en Ede deel aan het programma.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het informatiebureau staat klaar om je te helpen.

NIEUWS

Tallinn
Elk half jaar (van januari t/m juni en van juli t/m december) wordt de Europese Unie afwisselend voorgezeten door een lidstaat
Roaming
Vanaf 15 juni 2017 zijn roaming toeslagen afgeschaft: bellen & surfen in hele EU voor hetzelfde tarief als thuis
vlaggen.
Van alle EU-burgers is 57% ervan overtuigd dat het lidmaatschap van de EU een goede zaak is. Het Nederlandse vertrouwen in Europees lidmaatschap doet het nog iets beter dan het Europese gemiddelde (79%). Tot deze conclusie komt de nieuwe Eurobarometer van het Europees Parlement. 27.901 burgers uit alle 28 lidstaten werden gevraagd om deel te nemen aan het onderzoek.
Brexit
De Britse regering heeft op 29 maart aangekondigd dat het beroep doet op artikel 50 van het Verdrag van de EU. Dit betekent de formele melding van haar voornemen zich uit de EU terug te trekken.
status van het Caribisch gebied binnen de Europese Unie
Op deze pagina van onze site vindt u meer informatie over de status van het Caribisch gebied binnen de Europese Unie
Waar gaat de EU-financiering heen en waar komt het vandaan? Om u te helpen begrijpen, hebben we ons budget tool met de meest recente cijfers van 2013 jaarlijks financieel verslag van de Europese Commissie bijgewerkt. Hoeveel besteedt de EU in uw land, over wat en hoe werkt het in vergelijking met andere landen? En waar komt het geld vandaan? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze vernieuwde multimedia-applicatie