Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Welkom!

 .
 .

BEKIJK HIER HET LAATSTE NIEUWS EN VIDEO'S VANUIT BRUSSEL EN STRAATSBURG

Zoeken naar een lid | Leden | Europees Parlement
 .

Stagiair/trainee gezocht in Den Haag!

Stageplaatsen
 .
 .

ACTIVITEITEN

LuxPrize2018
De tien genomineerde films voor de prijs werden bekend gemaakt op 1 juli. Het Europees Parlement steunt film als een manier om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. De drie winnende films worden ondertiteld in de 24 officiële EU-talen en ze worden dit najaar allemaal vertoond in heel Europa.
Citizen0s Prize.
Sinds 2008 reikt het Europees Parlement jaarlijks de Prijs van de Europese Burger uit aan projecten, organisaties of burgers die zich inzetten voor de bevordering van wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers uit de Europese lidstaten.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Liaisonbureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van Journalistiek door heel Nederland. Het afgelopen jaar namen scholen uit Utrecht, Zwolle en Ede deel aan het programma.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland?   Volg ons op Twitter (@EPinNL), Instagram (EPinNL), Snapchat (EPinNL) en Facebook (Europees.Parlement.Nederland)!
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
Nora Nijhuis, van het Luzac College in Haarlem, wint de Europrofielwedstrijd. Dit werd op 12 juni bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse uitreiking bij het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
Het aftellen is begonnen... Over één jaar kan je bij de Europese verkiezingen stemmen. Ga jij ook stemmen? #EUverkiezingen2019 #EP2019 
Leeuwarden Culturele Hoofstad van Europa 2018
Van het noorden naar het zuiden: Leeuwarden en Valletta zijn de Europese Culturele Hoofdsteden voor 2018
De wekelijkse show “The Europeans Podcast” is dit jaar uitgekozen als Nederlandse inzending voor de Karel de Grote Prijs voor jongeren van het Europees Parlement.
vlaggen.
Het Europees Parlement biedt de mogelijkheid om een praktijkstage te lopen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten kandidaten vóór de uiterste indieningsdatum van de stageaanvraag in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat toegang verleent tot een universitaire studie, of gelijkwaardig hoger of technisch onderwijs hebben gevolgd. Deze stages zijn in de eerste plaats bedoeld voor personen die stage moeten lopen in het kader van een opleiding en op de eerste dag van de stage de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Om het belang van ons cultureel erfgoed én het behoud ervan te benadrukken, heeft de Europese Commissie 2018 uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed          
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
Alle activiteiten

NIEUWS

status van het Caribisch gebied binnen de Europese Unie
Op deze pagina van onze site vindt u meer informatie over de status van het Caribisch gebied binnen de Europese Unie
De nieuwste Eurobarometer van het Europees Parlement, die precies één jaar voor de Europese verkiezingen van mei 2019 wordt gepubliceerd, bevestigt een toenemende steun voor de Europese Unie.
Waar gaat de EU-financiering heen en waar komt het vandaan? Om u te helpen begrijpen, hebben we ons budget tool met de meest recente cijfers van 2013 jaarlijks financieel verslag van de Europese Commissie bijgewerkt. Hoeveel besteedt de EU in uw land, over wat en hoe werkt het in vergelijking met andere landen? En waar komt het geld vandaan? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze vernieuwde multimedia-applicatie