Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

30 januari in Humanity House: Sacharovprijs - Ode aan uitzonderlijke activisten

Welke invloed hebben verdedigers van mensenrechten wereldwijd op ons in Nederland? Tijdens deze avond praten we over de Sacharovprijs en gaan we in op het buitengewone werk van de finalisten. Schrijver Abdelkader Benali draagt een ode voor aan de winnaar Ilham Tohti. Kom en laat je inspireren door de uitzonderlijke strijd van deze activisten!

 .

De Sacharovprijs voor de vrijheid van denken is een onderscheiding die het Europees Parlement jaarlijks uitreikt om een eer te bewijzen aan uitzonderlijke mensenrechtenverdedigers wereldwijd. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan de Oeigoerse econoom Ilham Tohti. Zijn nominatie is te danken aan zijn strijd tegen de onderdrukking van de Oeigoerse islamitische minderheid in China. Ondanks zijn gematigde en verzoenende toon, werd hij in 2014 tot een levenslange celstraf veroordeeld. 

Tijdens deze avond praten we over alle finalisten. Waarom gaat de strijd van mensenrechtenverdedigers in Brazilië, Kenia en China ons hier in Nederland aan? In het bijzonder praten we over de keuze voor winnaar Ilham Tohti.

Locatie:

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag

Programma:

Café / foyer open 19:30

Start programma 20:00

Einde programma 21:30

 

Wil je erbij zijn? Toegang is gratis, maar reserveren verplicht i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. Klik hier voor meer info en om te reserveren.