Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

9 maart: debat ‘’Empowerment van vrouwen via digitale inclusie’’

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag organiseerde het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland op 9 maart het debat ''Empowerment van vrouwen via digitale inclusie'' in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

 .

Tijdens een interactieve discussie met het publiek debatteerden de sprekers over de oorzaken van de gender gap in de digitale sector en over de maatregelen die de overheid op EU en nationaal niveau zou moeten nemen om voor een betere digitale inclusie van vrouwen te zorgen. Dr Konstantina Davaki (Londen School vof Economics) presenteerde het rapport dat ze voor het Europees Parlement heeft geschreven over ''de onderliggende oorzaken voor de digitale gender gap en de mogelijke oplossingen voor betere digitale inclusie van vrouwen en meisjes''. De andere sprekers in het paneldiscussie waren Saskia Nijs (onderzoeker aan de VU Amsterdam, hoofd van de afdeling marketing en talent ontwikkeling bij Philips en columnist bij het Financiële Dagblad), Astrid Oosenbrug (voormalig Tweede Kamerlid, woordvoerder over o.a. de portefeuille ICT en mede-oprichtster van “Cyberwerkplaats”), en Sjoerd Veltman (project leider van het opleidingsprogramma Miss IT van ROC Amsterdam).

Daarna kwamen Vivianne Bendermacher (oprichter Techionista), Ineke Scheffers (oprichter Girl Code en full-stack ontwikkelaar Javascript bij de ANWB) en Cocky Booij (directeur van de VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) aan het woord.

De overheid moet samen met het maatschappelijk middenveld voor meer bewustzijn en populariteit van de vrouwelijke rolmodellen zorgen. Er moeten ook meer financiële middelen en kansen voor levenslange ICT opleiding voor vrouwen beschikbaar worden gemaakt.

Het evenement was online via een livestream en op social media te volgen.

De opname van de livestream zal op de site van Pakhuis de Zwijger te zien zijn.

 

Lees hier een artikel over het event op netdem.nl