Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

'Are We Europe' Nederlandse inzending Karel de grote prijs voor jongeren 2017

Het journalistieke project 'Are We Europe' is dit jaar uitgekozen als Nederlandse inzending voor de Karel de Grote-prijs voor jongeren van het Europees Parlement.

 .

Are We Europe is een online multimedia platform opgericht door Ties Gijzel, Kyrill Hartog, Marije Martens en Mick ter Reehorst. Ze dagen Jonge schrijvers, journalisten en andere creatives uit het Europa waarin zij leven te portretteren vanuit de visie dat deze verhalen door jongeren zélf moeten worden verteld. In artikelen, fotoreportages, documentaires en korte films worden zo intieme, persoonlijke verhalen over de zoektocht naar een gemeenschappelijke Europese identiteit binnen een Europese context geplaatst.

De jury, die dit jaar bestond uit Europarlementariërs Agnes Jongerius (PvdA/S&D), Jeroen Lenaers (CDA/EPP) en Europese vertegenwoordiger van de Nationale Jeugdraad Tibbe van den Nieuwenhuijzen heeft unaniem gekozen Are We Europe af te vaardigen als Nederlandse inzending van de prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een Europees project. Jeroen Lenaers over het project:´Jongeren kijken op een andere manier naar Europa. Ze denken minder in politiek, economische of institutionele kaders, maar zien juist de vele kansen en mogelijkheden die Europa biedt. Denk aan studeren of werken in het buitenland en het ontmoeten van nieuwe mensen en hun culturen. Ik vind het daarom ook zo ontzettend goed dat een initiatief als "Are we Europe" opgezet is door jongeren zelf. Door het schrijven van artikelen en het maken van video's laten ze zien en horen hoe jongeren over Europa denken.´

De Europese Karel de Grote Prijs voor jongeren

Het Europees Parlement verleent de jeugd editie van de Karel de Grote Prijs elk jaar aan jonge mensen tussen de 16 en 30 jaar die een project hebben georganiseerd dat het Europees bewustzijn bevordert. De nationale inzendingen uit de verschillende lidstaten dingen mee naar de Europese Karel de Grote Prijs die op 23 mei zal worden uitgereikt tijdens een ceremonie in Aken.

Voor meer informatie over Are We Europe kunt u kijken op www.areweeurope.com

Voor meer informatie over de Karel de grote Prijs voor jongeren klik hier.