Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Are We Europe Nederlandse winaar Karel de Grote Prijs voor Jongeren 2017 in Brussel

Op uitnodiging van het Nederlandse Informatiebureau van het Europees Parlement waren oprichters Ties Gijzel, Kyrill Hartog, Marije Martens en Mick ter Reehorst dinsdag 29 en 30 mei op bezoek bij juryleden en Europarlementariërs Agnes Jongerius en Jeroen Lenaers.

 .

'Nu we begonnen zijn met onze zoektocht wat Europa nu in hemelsnaam is, wil ik jullie vragen onze gemeenschappelijke vraag te beantwoorden: wat betekent het nu écht om Europeaan te zijn? Elke maand kiezen we een thema en stellen we vragen. Onze lezers geven antwoord. Iedereen krijgt alle ruimte voor expressie, of je nu video´s maakt, fotografeert, of schrijft. Er is maar één regel: de verhalen moeten persoonlijk zijn. Ook moeten ze levendig verteld worden, het liefst op een niet-academische manier.'

 

Are We Europe is een online magazine voor een publiek dat geen barrières ziet maar over grenzen heenkijkt: de post-Schengen generatie. Het is een modern, visueel aansprekend platform dat niet alleen wil vertellen hoe het is om nu Europeaan te zijn maar dat vooral wil laten zien. Als jongerenproject met een Europese dimensie nam Are We Europe deel aan de Europese Karel de Grote Prijs voor Jongeren. In de nationale ronde werd het unaniem verkozen tot Nederlandse inzending. Op 23 mei werd een afvaardiging van Are We Europe in Aken verrast met de derde prijs in de internationale ronde.

Op uitnodiging van het Nederlandse Informatiebureau van het Europees Parlement waren oprichters Ties Gijzel, Kyrill Hartog, Marije Martens en Mick ter Reehorst dinsdag 29 en 30 mei op bezoek bij juryleden en Europarlementariërs Agnes Jongerius en Jeroen Lenaers. In de eerste plaats een mooie gelegenheid om elkaar weer te zien: één helft van de redactie woont en werkt normaal gespreken in Parijs, de andere helft in Amsterdam. Daarnaast een mooie gelegenheid om een gesprek te voeren over wat het nu precies de Europese identiteit is en wat het betekent die uit te dragen met personen die daar dagelijks mee bezig zijn.

Agnes Jongerius, Jeroen Lenaers en de leden van de redactie kwamen er niet uit. De belangrijkste conclusie van de middag was dan ook dat een Europese identiteit geen vaste, kant-en-klare inhoud heeft maar een voortdurend proces is waarin iedereen kan bijdragen. Agnes Jongerius benadrukte dat Are We Europe daar op een fraaie wijze aan bijdraagt met de technische mogelijkheden van een nieuwe generatie. Are We Europe weet via verschillende kanalen verassende en vernieuwende horizonten te schetsen in een mooi samenspel tussen beeld en taal: 'de verbeelding aan de macht'.

Voor meer informatie over Are We Europe kunt u kijken op www.areweeurope.com

Voor meer informatie over de Karel de Grote Prijs voor Jongeren klik hier.