Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Brave New World festival op 8 november 2019

Op donderdag 8 november en vrijdag 9 november 2018 vindt in Leiden de derde editie van de Brave New World festival plaats.

Brave New World is een jaarlijks festival voor mensen die willen weten hoe de toekomst van technologie hun bedrijf en leven, alsmede het beleid zal beïnvloeden.

Tijdens dit tweedaagse evenement komen de werelden van cultuur, filosofie, wetenschap en technologie bijeen. Deelnemers zullen bespreken welke ethische en maatschappelijke impact nieuwe technologieën kunnen hebben op het menselijk leven voordat innovaties in de samenleving worden geïntroduceerd.

Je kunt op 8 november gratis meedoen aan de debatten "Control vs. Trust", "Future Technology" en "Malicious Al" evenals aan het sluitende panel tussen Jessica Barker, Esther Keymolen en Liisa Janssens.

Esther Keymolen, assistent-professor aan Tilburg University, zal de rol van vertrouwen in de technologische sector op nationaal en Europees niveau beschrijven. Tijdens het debat ben je welkom om jouw ideeën en opvattingen te delen over de mate van controle die de overheid mag uitoefenen.

Je bent ook van harte welkom bij de afsluiting van dit gedeelte van het festival door moderator Jim Stolze en de bijbehorende borrel die om 18u30 begint.

Meer informatie over de sprekers en debatten vind je hier: https://www.bravenewworld.nl/ . De voertaal is Engels.