Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Brexit: Europarlementariërs zetten burgers op eerste plaats tijdens de onderhandelingen

De Britse regering heeft op 29 maart aangekondigd dat het beroep doet op artikel 50 van het Verdrag van de EU. Dit betekent de formele melding van haar voornemen zich uit de EU terug te trekken.

 .

De EU en het VK hebben twee jaar om over een uittredingsovereenkomst te onderhandelen met daarin regelingen voor de manier waarop het land de Unie zal verlaten "rekening houdend met de toekomstige betrekkingen met de Europese Unie". De bepalingen voor het kader voor toekomstige betrekkingen zal onderdeel zijn een afzonderlijke overeenkomst, waarover wellicht aanzienlijk langer zal moeten worden onderhandeld.

Als de onderhandelingen succesvol zijn, moet de uittredingsovereenkomst door het VK worden bekrachtigd, door het Europees Parlement worden goedgekeurd en door minstens 20 van de 27 lidstaten in de Raad worden goedgekeurd.

Wil je meer weten? Lees meer op Europarl.europa.eu