Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

De organisatie 'Brexpats - Hear our Voice' en het project Glaskunst langs de Maas van de stichting 'Ecrevissecomité' uit Obbicht ontvangen dit jaar de Prijs van de Europese Burger

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door het Europees Parlement aan maximaal 50 personen en organisaties in de EU die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking.

 .

Brexpats - Hear our Voice is genomineerd door lid van het Europees Parlement Jean Lambert (Verenigd Koninkrijk, Groenen). Lid van het Europees Parlement Jeroen Lenaers (Nederland, CDA/EVP) heeft het Ecrevisse Commité voorgedragen. Een jury bestaande uit leden van het Europees Parlement heeft de twee genomineerden als prijswinnaar verkozen.

 

Brexpats is een organisatie die opkomt voor de belangen van burgers die directe impact ondervinden van de aankomende uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De organisatie is opgericht door Britse staatsburgers die begaan zijn met samenwerking tussen landen van de Europese Unie. Met dit project willen de oprichters een alternatief, betrokken geluid laten horen vanuit de internationale Britse gemeenschap in de EU.

 

Het Ecrevissecomité ontvangt de prijs voor het project ´Glaskunst langs de Maas´. Met het project probeert het Ecrevissecomité via glaskunst het besef van een grensoverschrijdende cultuur te promoten door het organiseren van onder andere fiets- en wandeltochten in de regio. Het project probeert via educatieve en toeristische wegen een breed, internationaal publiek (NL-BE-DE) in aanraking te brengen met de karakteristieke Limburgse cultuur. Daarmee draagt ´Glaskunst langs de Maas´ kernwaarden van de Europese Unie uit, maar dan op een lokaal niveau.

De prijswinnaars uit heel Europa ontmoeten elkaar aankomende oktober in Brussel. In de aanloop naar dit evenement zullen er in Nederland twee lokale prijsuitreikingen plaats vinden: op 25 augustus In Den Haag voor Brexpats - Hear our Voice en op 29 september in Obbicht voor Glaskunst langs de Maas.

 

Meer informatie over de laureaten vindt u op de volgende websites:

Brexpats - Hear our Voice:  https://www.brexpatshov.com/,

Glaskunst langs de Maas: http://www.glaskunstlangsdemaas.com/    

 

Voor meer informatie over de Prijs van de Europese Burger kijkt u op http://www.europarl.europa.eu/pdf/prizes/ECP_programme_2017_NL.pdf