Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Doe mee aan de Karel de Grote Prijs voor Jongeren 2018! Deadline 19/2/2018

Ben je tussen de 16 & 30 jaar oud en werk je aan een project met een Europese dimensie? Doe mee aan de #ECYP2018 Prijs

 .

Sinds 2008 nodigen het Europees Parlement en de 'Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken' elk jaar jongeren uit alle lidstaten van de EU uit om projecten voor en door jongeren in te dienen die blijk geven van een actieve deelname aan de ontwikkeling van Europa.

Vorige winnaars ontvingen de prijs voor projecten als jongerenuitwisselingen, evenementen voor jongeren op het gebied van sport, kunst of cultuur en onlineprojecten met een Europese dimensie. Klik hier om meer te lezen over vorige winnende projecten.

WAT ALS WE WINNEN?

De prijs voor het winnende project bedraagt 7 500 euro, de tweede prijs 5 000 euro en de derde prijs 2 500 euro. De drie Europese prijswinnaars worden ook uitgenodigd voor een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg.

Van elk van de 28 nationale winnaars wordt een vertegenwoordiger uitgenodigd voor een meerdaagse reis naar Aken om diverse evenementen bij te wonen, waaronder de uitreikingsceremonie van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren, die altijd twee dagen vóór Hemelvaartsdag plaatsvindt (de dag waarop de prestigieuze Internationale Karel de Grote-prijs Aken wordt uitgereikt).

De prijzen voor de beste drie projecten worden uitgereikt door de Voorzitter van het Europees Parlement en vertegenwoordigers van de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.

Winnende projecten zullen tevens veel aandacht genereren via de mediakanalen van het Europees Parlement en de Stichting.
Tot slot zal het verblijf in Aken een unieke kans bieden om contact te leggen met andere dynamische jongeren uit heel Europa en als platform dienen voor het uitwisselen van visies op Europa in aanwezigheid van Europese leiders. Voor velen zal het bovendien het begin zijn van langdurige vriendschappen met gelijkgestemde jongeren uit heel Europa!

Schrijf je hier in!