Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

En de winnaar van #SacharovPrijs 2017 is... de democratische oppositie Venezuela!

De democratische oppositie in Venezuela: de Nationale Vergadering (Julio Borges) en alle politieke gevangenen op de lijst van Foro Penal Venezolano, vertegenwoordigd door Leopoldo López, Antonio Ledezma, Daniel Ceballos, Yon Goicoechea, Lorent Saleh, Alfredo Ramos en Andrea González zijn dit jaar laureaat van de Sacharovprijs, na een beslissing van EP-Voorzitter Antonio Tajani en de fractieleiders.

 .

"Door de Sacharovprijs voor vrijheid van denken aan de democratische oppositie van Venezuela toe te kennen, bevestigen we onze onwrikbare steun aan het democratisch verkozen nationale parlement van Venezuela. Wij doen ook een oproep voor een vreedzame overgang naar democratie waar het Venezolaanse volk dringend om vraagt," zei Tajani bij de bekendmaking in de plenaire vergadering op donderdag 26 oktober 2017.

"Deze prijs erkent niet alleen de moedige strijd van de democratische oppositie van Venezuela, het Europees Parlement wil ook zijn betrokkenheid uitspreken en het Venezolaanse volk eren: aan iedereen die onrechtmatig is gevangengenomen voor het uiten van zijn of haar mening, aan diegenen die elke dag worstelen om te overleven door toedoen van een bruut regime en aan families in rouw omdat zij geliefden hebben verloren in de maanden van ononderbroken protesten voor vrijheid," voegde hij eraan toe.

 

Meer weten? Klik hier.