Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Europa, een rEUnie #EuropaDag

'Het is in ons belang om onze waarden in de rest van de wereld te verdedigen’. Dit zei Europarlementariër Marietje In Europa tijdens het evenement Europa: Een rEUnie in Den Haag.      

Europese vlag
Europese vlag door leerlingen van de Royal Academy of Art of The Hague
 .

In het Paard in Den Haag kwamen 140 geïnteresseerden bijeen om in gesprek te gaan over de EU met een panel bestaande uit schrijver Dimitri Verhulst, Europarlementariër Marietje Schaake, politicoloog Vincent Stuer en Thomas de Groot van Commons Network.
De middag begon met een muzikale omlijsting door Nazeel Abdulhai en Judith Döhn, gevolgd door een korte sessie waar Dimitri Verhulst inging op de vraag wat het verhaal is dat Europa anno 2017 nog bindt. Ook sprak Verhulst over zijn VPRO documentaire Made in Europe, waar hij de belangrijkste Europese plekken bezoekt en onderzoekt wat de Europese identiteit is.
Daarnaast presenteerde de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten een schilderij waarin de verworvenheid van verschillende Europese landen uitgebeeld werd. Filosoof, schrijver en columnist Simone van Saarloos #8 sloot de middag af met een voordracht van haar recentelijk geschreven column over de toekomst van de EU.
De interactieve sfeer in de zaal zorgde ervoor dat men op een open manier en met wederzijds begrip wist te praten over de toekomst van Europa. Tijdens een aansluitende borrel werd het evenement nabesproken! #Europadag

 Lees hier ook het verslag van Humanity House