Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Europese verkiezingen in mei 2019

Het aftellen is begonnen... Tussen 23 en 26 mei 2019 zijn de Europese verkiezingen en op 23 mei kun je in Nederland stemmen. Ga jij ook naar de stembus? #EP2019 #ikstemdezekeer #thistimeimvoting #EUverkiezingen2019

 .

Van 23 t/m 26 mei 2019 zijn er weer Europese verkiezingen. In Nederland stemmen we op 23 mei. We moeten allemaal de verantwoordelijkheid nemen voor een betere toekomst. Daarom vragen we je niet alleen om te stemmen maar ook om anderen te overtuigen om te stemmen.

Om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen en evenementen rondom de Europese verkiezingen kun je je inschrijven op de Europese verkiezingswebsite: www.ikstemdezekeer.eu

 

Meer weten over de Europese Verkiezingen? Lees deze lesmodule/brochure! De digitale versie kun je via de link hieronder downloaden. Je kunt ook de Engelstalige versie downloaden.

Wil je liever de papieren versie?
Stuur dan een mailtje naar epdenhaag@europarl.europa.eu en wij sturen hem naar je op. Ook kun je het antwoordblad via de mail bij ons opvragen.

 

 .

Als Nederlandse expat stemmen vanuit het buitenland

Indien je als Nederlander woonachtig bent in het buitenland en je stem in Nederland wilt uitbrengen, moet je je eenmalig registreren via deze site. Vervolgens ontvang je automatisch de benodigde papieren voor de verkiezingen. Deze moet je samen met een kopie van je paspoort voor 11 april terugsturen.

 Kijk hier naar een video met alle nodige informatie.

Kijk ook op deze handige app 'How to vote'.

 

Meer informatie

Via het Download Centre van het Europees Parlement kun je allerlei documenten downloaden rondom de Europese verkiezingen, bekijk ze hier.

Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement, over de verkiezingen.

Uiteraard kun je ons ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat (EPinNL). Discusseer mee over de Europese verkiezingen met #EP2019 ,  #ikstemdezekeer en #thistimeimvoting.

 

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.