Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Foto-expositite in het Atrium in Den Haag en bij Movies that Matter #SacharovPrijs

 
 
Ter ere van het 30-jarig jubileum van de Sacharovprijs voor de Vrijheid van Denken presenteert het Europees Parlement in samenwerking met Magnum Photos een fototentoonstelling over het leven en werk van vier verschillende activisten en Sacharov Fellows.
 
 

 .

Deze bijzondere expositie is samengesteld uit het werk van 4 fotografen: Jérôme SessiniBieke DepoorterEnri Canaj,Newsha Tavakolian

In 1988 werd de Sacharovprijs voor het eerst uitgereikt aan de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela en Anatoli Marchenko, dissident uit de Sovjet-Unie. Het Europees Parlement reikt de prijs jaarlijks uit aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor mensenrechten wereldwijd.

 

De fototentoonstelling is te zien in het Atrium Den Haag van 6 tot en met 19 maart en tijdens het Movies That Matter Festival 2018 van 26 tot en met 31 maart.