Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Jeugd voor de toekomst van Europa: schrijf je in voor EYE2020 - DEADLINE 29 FEBRUARI

Neem deel aan het EYE2020-evenement in Straatsburg en help samen met andere jonge Europeanen het Europa van de toekomst vorm te geven.

Ben jij jong en gepassioneerd over het klimaat, mogelijkheden voor jonge mensen en de toekomst van Europa? Lees dan snel verder!

Elke twee jaar komen duizenden jonge Europeanen samen in Straatsburg voor het Europees Jongerenevenement (EYE) om hun ideeën uit te wisselen over de toekomst van Europa. EYE geeft jongeren de kans om gehoord te worden in de Europese democratie. Er wordt verwacht dat 9000 Europeanen tussen 16 en 30 jaar zullen deelnemen, om hun ideeën over de toekomst van Europa te bespreken met Europarlementariërs en andere Europese beleidsmakers.

Dit jaar zal de 4de editie plaatsvinden op 29-30 mei 2020 in Straatsburg. Het thema is “de toekomst is nu”, met op het programma klimaat, migratie, brexit, onderwijs, technologie en gezondheid. Verder staan er nieuwe initiatieven op het programma zoals sportactiviteiten en een speciaal evenement voor jonge journalisten.

De ideeën die tijdens het evenement worden voorgelegd zullen worden samengebundeld in een verslag aan Europarlementariërs. De meest invloedrijke ideeën zullen worden besproken en voorgesteld aan parlementaire commissies tijdens “jeugdhoorzittingen” in de herfst van 2020.

Inschrijven

Om deel te nemen aan EYE2020, kan je je inschrijven van 10 januari tot 29 februari 2020. Wat moet je doen? Vorm een groep van minstens 10 deelnemers en vul het online formulier in.

Het evenement is toegankelijk voor alle Europeanen tussen 16 en 30 jaar. Deelname is gratis, maar deelnemers staan zelf in voor mogelijke reis-, overnachtings- en maaltijdkosten.