Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Karel de Grote prijs voor jongeren 2020: doe jij ook mee? DEADLINE 21 FEBRUARI

Ben je tussen 16 en 30 en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote prijs en win een reis naar Aken en meer.

3de winnaar 2017: Are We Europe
3de winnaar 2017: Are We Europe

De Karel de Grote prijs voor jongeren wordt ieder jaar uitgereikt aan Europese projecten van jongeren tussen 16 en 30 jaar. De winnende projecten laten praktische voorbeelden zien van Europeanen die samenleven als één gemeenschap.

De prijs wordt georganiseerd door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-Prijs in Aken.

De drie winnaars worden gekozen uit 28 projecten genomineerd door nationale jury's. Vertegenwoordigers van alle 28 projecten worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in mei 2019 in Aken.

Je vindt hier meer informatie over de regels en hoe je je kunt aanmelden.

Kalender 

31 januari 2020: Deadline voor registratie

20 maart 2020: Aankondiging van nationale winnaars door nationale jury’s

19 mei 2020: Prijsuitreiking van de winnaars in Aken, Duitsland
 
Het Nederlandse project Are we Europe, een online multimediaplatform waarop jonge schrijvers hun beeld van Europa portretteren, is derde geworden bij de Europese uitreiking van de Karel de Grote prijs voor jongeren 2017. Lees hier meer over hun bijzondere project!