Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Kom ook kijken naar de drie finalisten LUX-Filmprijs 2019

Het Europees Parlement reikt ieder jaar de LUX-Filmprijs om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. Hiermee promoot het Europees Parlement de Europese cinema. Films worden toegankelijk gemaakt voor een groter publiek in verschillende talen en culturen. De drie finalisten van de LUX-Filmprijs 2019 worden ondertiteld in de 24 officiële EU-talen.

De drie finalisten die strijden om de LUX-Filmprijs 2019 zijn bekend: Cold Case Hammarskjöld, The Realm en God Exists, Her Name Is Petrunya.

Filmfestivals

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat het Liaisonbureau de drie finalisten van de LUX-Filmprijs vertoont op het Leiden International Film Festival. Zo ook dit jaar. Op 6 november wordt Cold Case Hammarskjöld vertoond. Op 7 november is het de beurt aan The Realm en op 8 november aan God Exists, Her Name Is Petrunya. De vertoningen vinden plaats in het Kijkhuis in Leiden en vangen aan om 16u00.

Europarlementariër Samira Rafaela zal op 8 november voor en na de vertoning van God exists, Her name is Petrunya aanwezig zijn om met het publiek in discussie te gaan.

Daarnaast wordt, als onderdeel van het Eastern Neighbours Film Festival, de film God Exists, Her Name Is Petrunya vertoond op 7 november om 17u in het Filmhuis in Den Haag. Na de film is er een Q&A-sessie met acteur Stefan Vujisikj. De film is met Engelse ondertiteling.

Tickets en aanvullende informatie

De hierboven genoemde vertoningen zijn gratis te bezoeken. Tickets zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Meer info over de LUX-Filmprijs en de drie finalisten: www.luxprize.eu.

De winnende film wordt op 27 november 2019 bekendgemaakt tijdens de plenaire vergadering in Straatsburg.