Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Kom ook op 6 december bij de introductiedag van het European Parliament Ambassador School Programma

Op 6 december a.s. kunt u kennismaken met dit lesprogramma bij ons op kantoor in Den Haag.

 .

Het European Parliament’s Ambassador School programma ging zeven jaar geleden in Nederland voor het eerst van start. Het is in de loop der tijd verder ontwikkeld en aangepast en het is nu uitgerold in andere EU-lidstaten, met als doel een Europees netwerk van deelnemende scholen te creëren.

Het doel van het programma is om de leerlingen te informeren over hun Europees burgerschap en hun vaardigheden en kennis te vergroten met betrekking tot de Europese politiek. Immers jongeren bepalen de toekomst van de Europese Unie.

Via dit netwerk van European Parliament’s Ambassador Schools kunnen scholen samenwerkingsverbanden aan gaan, zowel binnen hun eigen land als binnen de EU-landen. Dit gebeurt door middel van uitwisseling van activiteiten en lesmateriaal, via een website, alleen toegankelijk voor de deelnemende scholen. Het lesmateriaal behorend bij dit programma wordt gratis verstrekt. Het bevat modules waarmee deelnemende scholieren actief aan de slag kunnen. De modules voldoen aan de Europese en Internationale Oriëntatie richtlijnen (EIO).

Op 6 december a.s. kunt u kennismaken met dit lesprogramma bij ons op kantoor in Den Haag: Huis van Europa, Korte Vijverberg 6, 2513 AB DEN HAAG

Aanmelding voor deze dag via epdenhaag @ ep.europa.eu

 

Programma:

10.30 -  11.00     Binnenkomst met thee, koffie

11.00 -  11.15    Welkomstwoord door Eduard Slootweg, hoofd Informatiebureau Europees Parlement

11.15 -  11.30     Inleiding Wil Willemsen, trainer

11.30 -  11.45    Voorstelronde cursisten

11.45 -  12.45    Presentatie lesmodules onderbouw en implementatie van het lesprogramma door Wil Willemsen

12.45 -  13.15    Lunch aangeboden door Bureau Europees Parlement

13.15 -  14.30    Presentatie lesmodules bovenbouw en aandacht voor jongerenactiviteiten  van het Europees Parlement door
Anne-Marie Eekhout

14.30 – 14.45     Afspraken, vragenronde