Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Kom ook op 7 mei naar het debat: Europa, een rEUnie

Het Humanity House, het Europees Parlement in Nederland en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland organiseren gezamenlijk dit debat over de toekomst van Europa.

 .

Wat is het grote verhaal dat Europa anno 2017 nog bindt? Kom ook meepraten op 7 mei!

De sprekers

Marietje Schaake is sinds 2009 lid van het Europees Parlement. Als Europarlementariër voor D66 is zij verbonden aan de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). Voor ALDE treedt zij binnen de commissie internationale handel (INTA) op als coördinator en is zij woordvoerder over het Trans-Atlantisch Handels en Investeringsverdrag (TTIP). Tevens is Marietje Schaake lid van de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken (AFET) en de subcommissie mensenrechten (DROI).

Dimitri Verhulst wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en is bekroond met verschillende literaire prijzen. Voor het televisieprogramma Made in Europe neemt hij je op sleeptouw langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur en ontrafelt hij de Europese identiteit aan de hand van culturele iconen. Want het is de kunst die ons bindt.

Politicoloog Vincent Stuer was de speechwriter van José Manuel Barroso, voormalige voorzitter van de Europese Commissie. Stuer heeft het boek Kleinstaterij! geschreven over het toenemend nationalisme in Europa en de gevolgen daarvan voor de Europese Unie.

Thomas de Groot werkt als project manager bij The Commons Network. Daarnaast is hij mede-oprichter van De Meent, de Nederlandse Commons Assembly. Hij is actief bij European Alternatives Amsterdam en hij zit voor de Piratenpartij in de stadsdeelraad van Amsterdam West.

Simone van Saarloos is filosoof, schrijver en columnist voor onder andere nrc.next. In haar werk besteedt ze met regelmaat aandacht aan feminisme, seksisme en de ongelijkheid tussen man en vrouw. In 2016 kwam haar eerste roman ‘De vrouw die’ uit.

De avond zal gemodereerd worden door kunsthistoricus en programmamaker Lennart Booij. Ook werkt hij als strategisch adviseur, curator en ondernemer in de culturele sector. Hij is presenteerde onder andere programma’s als Het Nieuwe Lagerhuis en Krachtstroom.

Adres:

Het Paard van Troje

Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag

Programma:

Café / foyer open 15:30

Start programma 16:00

Programma eindigt 18:00

Toegang Gratis

Meer info en inschrijvingen zijn hier te vinden!

Bekijk hier het Facebook evenement.