Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Masterclass Europese samenwerking: maak Brusselse regels in Den Haag

In samenwerking met het Europees Parlement organiseert Nieuwspoort een masterclass voor Kamerleden, fractiemedewerkers en andere Kamerbewoners. Hoe kunnen de Tweede en Eerste Kamers effectief Brusselse regels vormgeven?    

 .

Hands-on en gericht op het dagelijkse praktijk informeert deze masterclass deelnemers over de mogelijkheden om Europese regels te beïnvloeden. Welke obstakels staan in de weg? En hoe kan beter samengewerkt worden met het Europees Parlement? Of moet de Kamers zich enkel richten op het stemgedrag de ministers in Brussel?

Concrete casussen staan tijdens de masterclass centraal. Wat ging goed en waar bleven kansen liggen? Met lessen waar elke Kamerbewoner iets aan heeft kan in het vervolg beter worden geanticipeerd op Brusselse regels.

Hoogleraar Europees recht Jaap de Zwaan legt in een mini-college uit hoe de Tweede Kamer Europese regels kan beïnvloeden. Met Europarlementariër Paul Tang en Tweede Kamerlid Kees Verhoeven praten we hoe de parlementen samen kunnen optrekken.


    Spreker: Jaap de Zwaan, Paul Tang en Kees Verhoeven
    Datum: 29 augustus 2017
    Inloop: 15:45 uur
    Avond: 16:00 - 17:30 uur
    Kosten gratis
    Locatie: Perscentrum Nieuwspoort

Reserveer hier tickets