Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Movies That Matter Festival 2018 speciale vertoning film ´Women of the Venezuelan Chaos´

Op dinsdag 27 maart viert het Europees Parlement in samenwerking met het Movies That Matter Festival het 30-jarig jubileum van de Sacharovprijs met een speciale vertoning van de film Women of the Venezuelan Chaos in het Theater aan het Spui.

 .

Na afloop van de screening zal er een discussie plaatsvinden tussen enkele internationale gasten, onder wie Leopoldo López Gil, vader van de oppositieleider en politiek gevangene Leopoldo López, filmmaker Margarita Cadenas, Nederlands-Venezolaans politicologe Sasha Ojeda Mendoza en Latijns-Amerika journalist Edwin Koopman .

In dit portret over het in wantoestand verkerende Venezuela, zien we door de ogen van vijf vrouwen hoe zij het hoofd boven water proberen te houden. Allen hebben zij dagelijks te kampen met de ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en andere levensmiddelen. Ook zijn er vele politieke gevangenen en een gebrekkige rechtspraak en viert de criminaliteit hoogtij.


In 2017 reikte het Europees Parlement de Sacharovprijs uit aan de Democratische oppositie in Venezuela. In eerdere jaren verwelkomde het Movies That Matter Festival Sacharovprijs-winnaars als de Iraanse filmmaker Jafar Panahi (This is Not a Film, Taxi) en de Congolese arts Denis Mukwege (The Man Who Mends Women).

 

Movies That Matter Festival in Den Haag is hét internationale film- en debatfestival van Nederland. Van 23 maart t/m 31 maart 2018 presenteert het festival voor de achtste keer in Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en andere Haagse locaties, zoals het Atrium Den Haag, een gevarieerd programma van zo´n zeventig speelfilms en documentaires rond mensenrechten en verschillende activiteiten. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien.
Voor meer informatie, kijk op www.moviesthatmatter.nl/festival

Meld je aan via een mail naar aanmelding@moviesthatmatter.nl  met de titel '30 years Sakharov'