Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Movies That Matter Festival 2018 speciale vertoning film ´Women of the Venezuelan Chaos´

Het Europees Parlement vierde op 27 maart in samenwerking met het Movies That Matter Festival het 30-jarig jubileum van de Sacharovprijs met een speciale vertoning van de film Women of the Venezuelan Chaos in het Theater aan het Spui.

 .

In 2017 reikte het Europees Parlement de Sacharovprijs uit aan de Democratische oppositie in Venezuela. Het internationale film- en debatfestival Movies That Matter Festival werd dit jaar voor de achtste keer in Den Haag georganiseerd met een uitgebreid programma van films, documentaires, discussies en andere activiteiten rond mensenrechten.

Er was grote belangstelling voor de film Women of the Venezuelan Chaos met een bijna volle Grote Zaal in het Theater aan het Spui. Na afloop van de film vond er een discussie plaats tussen Leopoldo López Gil, vader van de oppositieleider en politiek gevangene Leopoldo López, filmmaker Margarita Cadenas, Nederlands-Venezolaans politicologe Sasha Ojeda Mendoza, en Latijns-Amerika journalist Edwin Koopman. Tijdens de discussie spraken de panelleden over de schrijnende situatie in Venezuela en gaven hun kijk op de toekomst van het land.