Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Nederlandse inzending Are We Europe derde plaats Karel de Grote-prijs voor jongeren 2017

Het Nederlandse project Are we Europe, een online multimediaplatform waarop jonge schrijvers hun beeld van Europa portretteren, is derde geworden bij de Europese uitreiking van de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2017. Projecten uit alle 28 lidstaten van de EU dongen mee naar één van de drie eerste posities. De eerste prijs ging naar het project Erasmus Evening uit Polen en de tweede plaats was voor het Deense project Re-discover Europa.    

 .

De Europese Karel de Grote-prijs wordt elk jaar in Aken uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-Prijs aan jongeren die een project hebben georganiseerd dat het Europees bewustzijn bevordert.

Vertegenwoordigers van de 28 nationale winnende projecten werden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 23 mei en werden beloond met een diploma en een medaille. De projecten die eerste, tweede en derde werden, ontvingen respectievelijk € 7.500, € 5.000 en € 2.500.

Are we Europe

Are We Europe is een online multimedia platform opgericht door Ties Gijzel, Kyrill Hartog, Marije Martens en Mick ter Reehorst. Ze dagen jonge schrijvers, journalisten en andere creatives uit het Europa waarin zij leven te portretteren vanuit de visie dat deze verhalen door jongeren zélf moeten worden verteld. In artikelen, fotoreportages, documentaires en korte films worden zo intieme, persoonlijke verhalen over de zoektocht naar een gemeenschappelijke Europese identiteit binnen een Europese context geplaatst.

De Nederlandse jury, die dit jaar bestond uit Europarlementariërs Agnes Jongerius (PvdA/S&D), Jeroen Lenaers (CDA/EPP) en Europese vertegenwoordiger van de Nationale Jeugdraad Tibbe van den Nieuwenhuijzen heeft unaniem gekozen Are We Europe af te vaardigen als Nederlandse inzending van de prijs

Overige winnaars

De nummers één en twee van 2017 zijn:

  1. Erasmus Evening - Polen
    Erasmus evenings was een online radioshow voor de studenten over het Erasmus programma. Het werd uitgezonden op het radiostation Radio Meteor UAM bij de Adam Mickiewicz University in Poznań. De gasten waren Poolse studenten die in het buitenland studeerden of buitenlandse studenten in Polen. De interviews hadden betrekking op diverse zaken: de administratieve kant, hoe je vakken kiest, woonruimte in een ander land kunt vinden, verschillen tussen universiteiten en het dagelijks leven van studenten.
  2. Re-discover Europe - Denemarken
    Rediscover Europe was een gebeurtenis die op 2 verschillende dagen - 6 en 9 mei - plaatsvond in de stad Aalborg in het noorden van Denemarken. Tijdens de eerste dag was er een parade waar mensen met diverse etnische achtergronden de straat opgingen met EU-vlaggen. Aan het einde was er een multicultureel dorp waar de lokale bevolking meer kon leren over de rijke diversiteit van hun stad. Op 9 mei waren er activiteiten om het bewustzijn van Europadag te verspreiden. Als onderdeel daarvan: EU-talks (geïnspireerd door TED-talks) waar sprekers over de toekomst van Europa spraken. De dag eindigde met een EU-feestje op straat.

Volg de prijs op Twitter @EUYouthPrize en volg het evenement met #ECYP2017.

 Voor meer informatie over Are We Europe kunt u kijken op www.areweeurope.com

 Voor meer informatie over de Karel de grote Prijs voor jongeren klik hier.