Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Prijsuitreiking voor de winnaars van de Europrofiel wedstrijd 2017

Uit 15 inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2016-2017 werden er 4 profielwerkstukken genomineerd. De genomineerden werden op 12 juni uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking.

 .

De jury bestond dit jaar uit Jeroen Lenaers (Europarlementarier CDA), Michiel Foulon (wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Leiden) en Coco Peet (jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken). Ieder jurylid liet weten dat de werkstukken stuk voor stuk goed geschreven waren. 'Het heeft me echt verbaasd, het niveau, maar vooral ook de actualiteiten van de onderwerpen die jullie hebben gekozen', aldus Europarlementariër Jeroen Lenaers.

 

De uitreiking begon met presentaties van de leerlingen over de profielwerkstukken. Na ieder stuk gaf een jurylid elke keer een korte toelichting op het stuk.

In slechts 45 minuten kwamen de volgende (actuele!) onderwerpen kwamen aan bod:

 

- De Uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, door Daniel Hordijk

- De Euro: de effecten van de euro in Nederland en Europa, door Dyantha Legius

- Het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie, door Lennart Stokman en Jorrit Kroes

- Brexit: leidt de Brexit tot Europese verbrokkeling of juist tot Europese eenheid? door Nina Breedveld, Xanthe Rekkers en Cynthia Zantinge

 

De jury besloot uiteindelijk de laatste twee stukken een gedeelde eerste plek toe te kennen! Gefeliciteerd! Lennart Stokman, Jorrit Kroes, Nina Breedveld, Xanthe Rekkers en Cynthia Zantinge winnen hiermee een reis naar Brussel én een ontmoeting met een Europarlementariër.

 

Ook mee doen? Hier is meer info.