Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Sharing Europe Festival 24 en 25 mei 2018 in Den Haag

De Europese Beweging organiseert in samenwerking met o.a. de Gemeente Den Haag, het Ministerie van buitenlandse zaken, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland het Sharing Europe Festival op 24 en 25 mei in Den Haag

 .

Het Congres van Den Haag markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van de Europese Unie. Tijdens de conferentie van 7 tot 11 mei in 1948 kwamen 750 vertegenwoordigers uit meer dan 26 landen, waaronder ook Canada en De Verenigde Staten, samen om te discussiëren over Europese samenwerking en Europese integratie.

In 2018 is het precies 70 jaar geleden dat het Congres van Den Haag plaatsvond; daarom organiseert de Europese Beweging in samenwerking met o.a. de Gemeente Den Haag, het Ministerie van buitenlandse zaken, de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland het Sharing Europe Festival op 24 en 25 mei in Den Haag.

Tijdens het festival komen burgers, academici, jongerenorganisaties, overheden, milieubewegingen en het bedrijfsleven samen om de toekomst van Europa te bespreken.

Op 24 mei zal het Festival officieel geopend worden waarna er thematische discussiesessies plaats zullen vinden. De thema's die tijdens die discussiesessies (agora's) besproken zullen worden, zijn: duurzaamheid, toekomstige economie, nieuw Europees sociaal contract, Europese democratie, migraties/bewegingen/culturen en veiligheid. De agora's zullen tijdens de hele middag doorgaan en zijn openbaar. De dag wordt gesloten met een plenaire vergadering waar de belangrijke punten uit de discussies aan de aanwezige europolitici zullen worden gepresenteerd en besproken. Een netwerk receptie zal dan volgen.

Op vrijdag 25 mei zal de officiële ceremonie van het Festival in de Ridderzaal plaatsvinden. Daarna zal er een openbare markt op het Plein worden gehouden. Het evenement wordt gesloten met een overhanden van de Sharing Europe resolutie van Den Haag aan de Nederlandse politici waaronder de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en wethouders van Gemeente Den Haag.


Voor meer informatie over het festival en het programma, zie https://sharingeurope2018.eu/