Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Debat in het Huis van Europa : Europees Burgerinitiatief, de burger heer en meester in Brussel ?

Donderdag 21 juni organiseert het Huis van Europa een debat met onder anderen Judith Sargentini (Europarlemantariër Groen Links) en Prof. Amtenbrink : de inwoners van de Europese Unie kunnen vanaf 1 april 2012 de Europese Commissie verzoeken om een wetsvoorstel te maken over een bepaald onderwerp. Daar zijn wel een miljoen handtekeningen voor vereist en er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.
Het is 1 april geweest, we zijn een paar maanden verder, en waar staan we nu?

Het Huis van Europa organiseert op 21 juni 2012 een debat onder leiding van Ruben Maes over het nieuwe Europese Burgerinitiatief. Tijdens de discussie zal ingegaan worden op de diverse aspecten van de mogelijkheid om een burgerinitiatief te lanceren. Welke organisaties zijn al bezig en wat zijn hun ervaringen? Hoe bereik je het publiek (internet, sociale media, traditionele media) en hoe reageert het publiek? Is het niet eigenlijk de bedoeling dat individuele burgers een initiatief opzetten, in plaats van (lobby)organisaties? Kan het burgerinitiatief daadwerkelijk meehelpen het democratisch gat in Europa te dichten of is het slechts een leuke nieuwe aanjager van debatten? Welke praktische en juridische kanten zitten er aan het verhaal? Kortom: wondermiddel of wassen neus?

Inloop is vanaf 15.00 uur.

Het debat is van 15.30 tot 17.00 met een afsluitende borrel.

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5 in Den Haag.

Aanmelden is gratis, maar verplicht via: info@huisvaneuropa.eu

 .