2

eredmény(ek)

Szó/szavak
Kiadványtípus
Szakpolitikai terület
Kérdésfeltevő
Kulcsszó
Dátum

A városok szerepe a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó kohéziós politikában

14-08-2014

A városi körzetek fontos tényezőnek számítanak a regionális fejlesztésben. A 2007–2013 közötti programozási időszakban a városok és városi területek hozzájárulása döntően projektszinten valósult meg. A 2014–2020 közötti programozási időszakban a kohéziós politika nagyobb szerepet szán városi területeknek. A gyakorlatban ugyanakkor a városok szerepe nagyságrendileg továbbra is hasonlónak tűnik. Mivel a programozási szakasz nagyjából már lezárult, csak korlátozott mozgástér áll rendelkezésre az új ...

A városi körzetek fontos tényezőnek számítanak a regionális fejlesztésben. A 2007–2013 közötti programozási időszakban a városok és városi területek hozzájárulása döntően projektszinten valósult meg. A 2014–2020 közötti programozási időszakban a kohéziós politika nagyobb szerepet szán városi területeknek. A gyakorlatban ugyanakkor a városok szerepe nagyságrendileg továbbra is hasonlónak tűnik. Mivel a programozási szakasz nagyjából már lezárult, csak korlátozott mozgástér áll rendelkezésre az új programok felépítésének további alakítására. A városok bevonására a programozási időszak alatt működő partnerségekben való részvétel formájában azonban még van lehetőség.

Külső szerző

Christine Hamza and Alexandra Frangenheim (Metis GmbH) ; David Charles and Stephen Miller (EPRC)

Economic, Social and Territorial Situation of Berlin, Germany

15-05-2013

This note provides an overview of Germany's socio-economic, political and administrative framework for EU Cohesion policy. With a focus on the state of Berlin, it presents the Operational Programmes 2007 - 2013 as well as the main policy objectives. The paper gives also an insight into the German view on the future of Cohesion policy and the preparation of the programming period 2014 - 2020. The note has been prepared in the context of the Committee on Regional Development's delegation to Berlin ...

This note provides an overview of Germany's socio-economic, political and administrative framework for EU Cohesion policy. With a focus on the state of Berlin, it presents the Operational Programmes 2007 - 2013 as well as the main policy objectives. The paper gives also an insight into the German view on the future of Cohesion policy and the preparation of the programming period 2014 - 2020. The note has been prepared in the context of the Committee on Regional Development's delegation to Berlin, 16 - 18 June 2013.

Partnerek

Kövessen minket!

email update imageE-mailen küldött friss hírek

Az elektronikus előrejelző rendszer, amely közvetlenül az ön elektronikus címére küldi a legfrissebb információkat, lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjen a Parlamenttel kapcsolatban álló minden személyt és eseményt, többek között a képviselőkre vonatkozó legfrissebb híreket, az információs szolgáltatásokat vagy a Think Tanket.

A rendszer mindenütt hozzáférhető a Parlament weboldalán keresztül. Ahhoz, hogy bejelentkezzen és megkapja a Think Tank értesítéseit, elég, ha megadja elektronikus címét, kiválasztja a témát, amely érdekli, megadja a gyakoriságot (naponta, hetente vagy havonta), valamint rákattintva az e-mailban küldött hivatkozásra, megerősíti jelentkezését.

RSS imageRSS-hírfolyamok

Az RSS csatorna segítségével ne maradjon le a Parlament weboldalán közölt semmilyen információról vagy a frissítésekről.

Csatornája beállításához kattintson az alábbi hivatkozásra.