3

rezultat(e)

Cuvânt (cuvinte)
Tipul publicației
Domeniul tematic
Cuvânt-cheie
Data

Trei țări vecine din Caucazul de Sud, membre ale Parteneriatului estic

01-02-2018

Politica UE privind Parteneriatul estic, adoptată în 2009, acoperă șase state post-sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Parteneriatul estic a fost creat pentru a sprijini reformele economice, sociale și politice din aceste state, permițându-le să își consolideze procesul de democratizare și bună guvernare, securitatea energetică, protecția mediului și dezvoltarea socială și economică. Toți membrii (cu excepția Belarusului, a cărui calitate de membru este suspendată ...

Politica UE privind Parteneriatul estic, adoptată în 2009, acoperă șase state post-sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Parteneriatul estic a fost creat pentru a sprijini reformele economice, sociale și politice din aceste state, permițându-le să își consolideze procesul de democratizare și bună guvernare, securitatea energetică, protecția mediului și dezvoltarea socială și economică. Toți membrii (cu excepția Belarusului, a cărui calitate de membru este suspendată) fac parte din Adunarea Parlamentară Euronest.

Asia Centrală

01-01-2018

Strategia UE pentru Asia Centrală din 2007 a fost reexaminată cel mai recent în 2015. Strategia are ca obiectiv stabilitatea și prosperitatea, promovând totodată societățile deschise, statul de drept, democratizarea și cooperarea în domeniul securității și diversificării energetice. Parlamentul a subliniat importanța drepturilor omului, a bunei guvernări și a dezvoltării sociale. Nivelurile de dezvoltare și de democratizare din regiune sunt foarte diferite, iar UE își adaptează abordarea în consecință ...

Strategia UE pentru Asia Centrală din 2007 a fost reexaminată cel mai recent în 2015. Strategia are ca obiectiv stabilitatea și prosperitatea, promovând totodată societățile deschise, statul de drept, democratizarea și cooperarea în domeniul securității și diversificării energetice. Parlamentul a subliniat importanța drepturilor omului, a bunei guvernări și a dezvoltării sociale. Nivelurile de dezvoltare și de democratizare din regiune sunt foarte diferite, iar UE își adaptează abordarea în consecință. O propunere pentru o nouă strategie este așteptată până la mijlocul anului 2019.

Țările din Golf: Iranul, Irakul și Yemenul

01-01-2018

UE a încheiat acorduri de cooperare cu Consiliul de Cooperare al Golfului (o organizație regională formată din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite) și cu Yemenul, precum și un acord de parteneriat și cooperare cu Irakul. În prezent, UE nu are relații contractuale cu Iranul, dar recunoaște că există un potențial de aprofundare a relațiilor cu această țară.

UE a încheiat acorduri de cooperare cu Consiliul de Cooperare al Golfului (o organizație regională formată din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite) și cu Yemenul, precum și un acord de parteneriat și cooperare cu Irakul. În prezent, UE nu are relații contractuale cu Iranul, dar recunoaște că există un potențial de aprofundare a relațiilor cu această țară.

Evenimente viitoare

01-10-2019
Health threats from climate change: Scientific evidence for policy-making
Alt eveniment -
EPRS

Parteneri

Rămâneți conectat

email update imageSistemul de actualizare prin e-mail

Sistemul de alerte prin e-mail, care trimite direct cele mai recente informații pe adresa dvs. de e-mail, vă permite să urmăriți toate evenimentele și persoanele care au legătură cu Parlamentul. Acesta include ultimele știri despre deputați, serviciile de informare sau grupul de reflecție.

Sistemul este accesibil oriunde pe site-ul Parlamentului. Pentru a vă abona și a primi notificările grupului de reflecție, este suficient să comunicați adresa dvs. de e-mail, să selectați tema de interes, să indicați frecvența informării (zilnic, săptămânal sau lunar) și să confirmați înregistrarea dvs. printr-un clic pe linkul trimis dvs. pe e-mail.

RSS imageFluxuri RSS

Nu ratați nicio informație sau actualizare a site-ului Parlamentului European grație fluxului nostru RSS.

Vă rugăm să faceți clic pe linkul de mai jos pentru a vă configura fluxul.